MEVCUT DURUM BAKIŞ AÇISI

27-06-2022 2040 Yorum yok. Yorum Ekle

Ekonominin geldiği bu durumda, bir şekilde hayatımız idame edebilmek için, gayret göstermeye devam ediyoruz.

Her şeye rağmen; Kendimize Mutlu anlar yaratmaya da çalışıyoruz. Gücümüz yettiğince Çözümler üretiyoruz.  Ülke olarak ekonomide yaşadığımız sürecin, dünyanın tüm ülkelerinde yaşandığını, ancak Bizim kadar ağır ve zorlu bir süreç yaşamadıklarını da gözlemliyoruz.

 

Yıllar önce, Gıda ve Temel Tüketim İhtiyaçlarımızda, her zaman bizim ülkemizden daha pahalılardı ve gelirleri de bu duruma göre düzenlendiğinden, yaşamlarını idame ettirebiliyor, hatta para bile biriktire biliyorlardı. Hayat pahalılığı detayında, biz tüm dünyayı geçtik en sonunda.

 

Diliyorum ki; Adil bir çözüm yolu uygulanmaya başlar ve denge sağlanır. Barınma ihtiyacımızın sürekli devam ettiği bir sürecimiz de var. İnşaat sektörünün dışa bağımlılığından kaynaklanan Konut üretimi durma noktasına geldi. Konut kıtlığı varsa, mevcut konutlar da, engellenemez bir Dengesiz artış söz konusu.

Gözlemlerime göre, 18 Aralık tarihindeki 18 üzeri kur hareketinden sonra, tüm konutların satış ve kiralama rakamları kurun en yükseğinde sabitlendi. Kimi mülk sahipleri, kabul etmedikleri teklifleri, 18 Aralık tarihindeki kur oranına göre hesaplar hale geldi. Bazı satılık arayışı olanlar, rakamlar daha da yükselmeden satın almayı düşünür oldular. Bunun tam tersi, rakamların dengesiz olduğunu düşünerek satın alma arayışlarını, kiralamaya dönüştürenler de oldu. Hal böyle olunca, geldiğimiz son nokta dehşet verici.

Ülkeyi yönetenlerin almaya çalıştığı önlemler, ne kadar çözüm olur göremiyorum.

 

Emlak portallarında yayınlanan, satılık ve kiralık mülk ilanlarının GİB’e bildirilme zorunluluğu, sektördeki bilgi kirliliğinin önüne geçebilir ama sadece bu kadar.

Satılık ve Kiralık mülklerin fiyat artışlarını önlemek için yeterli değil.

 Bunun yerine, satılık/kiralık mülklere tam kapsamlı Ekspertiz raporu yapılmasının, mülklerin değerinin belirlenmesinde en Adil çözüm olduğunu düşünüyorum. Satış ve Kiralamalara ek belge olarak Ekspertiz raporu eklenmesi zorunluluğu gelmeli.

 

Her mülk sahibi, güvendiği bir Gayrimenkul Firması ile İş Birliği yapmalı.

Ekspertiz raporu ile mülkünün gerçek değerini öğrenerek gelen teklifleri değerlendirmeli. Tüm müşteri adaylarının, sadece güncel Ekspertiz Raporu yapılan mülkleri inceleyerek kararlarını daha kolay verebileceklerini düşünüyorum. Böylelikle, alıcılara ilgilendiği mülkle ilgili yanlış bilgi verilmesi de engellenmiş olacak ve nasıl bir mülk aldığını bilerek, karar verebilecekler.

Üreten Türkiye Geri Gelsin, Bizler de Nefes Alalım.

Huzurlu, Adaletli ve Dengeli Bir Yaşam Diliyorum Hepimize.

Kurban Bayramı Mübarek Olsun.

Saygılarımla, Sevgiler...

Ozan Derviş

Kazanımlarımız, Kazanacaklarımız ve Kazanmak İstediklerimiz

19-04-2026 Yorum yok. 856
Neyir Erkan Şişman

BAYRAM HERKESE GELIR MI?

17-03-2026 Yorum yok. 2511
Hacı Arıcı

83 Yıllık Bir Ömre Bedel KADİR GECESİ

17-03-2026 Yorum yok. 2512
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FUTBOL AKLI...

17-03-2026 Yorum yok. 2527
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 2433
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

KADIN EMEĞİ İLE ISINAN BEYKOZ

17-03-2026 Yorum yok. 2646
Cüneyt Pulant

Ramazan’da yapılanlar...

17-03-2026 Yorum yok. 2448
Asiye Çakır

BAYRAMIN AYNASINDA BEYKOZ;

17-03-2026 Yorum yok. 2715
Yaprak Akın

Evler Pahalı Değil, Konut Üretmek Pahalı

17-03-2026 Yorum yok. 2413
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 5317
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 11024


Fatal error: Uncaught Exception: Pati_Exception_RuntimeError Message: PHP Request Shutdown: Write failed: No space left on device (28) Stack trace: #0 [internal function]: Pati::handleError(2, 'PHP Request Shu...', 'Unknown', 0) #1 {main} thrown in Unknown on line 0