FIRSATI KAÇIRMADAN…

24-02-2022 2081 Yorum yok. Yorum Ekle

Kırlangıcın biri adamın birine aşık olmuş. Her gün pencerenin önüne gelir onu izlermiş. Bir gün bütün cesaretini toplamış ve adama; "hey adam ben seni uzun zamandır seviyorum ve izliyorum" deyivermiş.

Adam, "Saçmalama sen bir kuşsun ben ise bir insan durduk yere sende nereden çıktın?" diye kırlangıcı içeri almamış, pencerenin önünden kovalamış.

Bir zaman sonra kırlangıç yine gelmiş, "Tamam seni hiç rahatsız etmicem,  sadece çok iyi dost olalım."  demiş. Adam yine kabul etmemiş ve kovalamış. Kırlangıç tekrar gelmiş, " hava çok soğuk seninle çok iyi arkadaş olalım, beni içeri al soğukta donacağım. Sıcak ülkelere göç etmek zorunda kalacağım, lütfen beni içeri al." demiş. Adam yine almamış. Kırlangıç çok üzgün bir şekilde başını önüne eğmiş ve gitmiş. Aradan çok zaman geçmiş, adam pişman olmuş. Yaz gelince onu diğer kırlangıçlara sormaya başlamış; ama gören olmamış. Bilge bir kişiye giderek olanları anlatmış. Çare aramış. Bilge kişi; "Kırlangıçların bütün ömrü altı aydır."  cevabını vermiş.

Hayatta bazı fırsatlar vardır sadece bir kez elinize geçer; değerlendiremezseniz uçup gider.

Hayatta bazı insanlar vardır, sadece bir kez karşınıza çıkar; değerini bilmezseniz kaçıp gider ve asla geri gelmez. Dikkatli olun, farkında olun.

Bir düşünün bakalım acaba siz farkında olmadan bugüne kadar kaç kırlangıç kovaladınız?

Anadoluhisarından selam, sevgi, muhabbetle her şey gönlünüzce olsun huzurlu yarınlar efendim.