Çocuklarımız için...

23-09-2021 1400 Yorum yok. Yorum Ekle

Yüz yüze eğitime uzun bir aradan sonra dönmüş olmanın mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz. Evlere kapanan çocuklarımızdaki değişiklikler ise öğretmenlerin gözlerinden kaçmıyor.

Yaş aralığı gözetmeksizin, veli toplantılarında aynı ölçekte değerlendirmeler yapılırken, genel olarak çocukların, evde geçen zamanlarını iyi değerlendiremedikleri de paylaşılan gerçekler arasında.

Hatta bizzat yaşadığım bir andır. Öğretmenimizin bir tanesi, bu seneki çocuklarda bir şey var, hepsi çok akıllı tamam ama verdiğim komutu anlamasına rağmen uygulamaya geçmesi zaman alıyor dedi. Yani öğretmen, sözgelimi, oğlum kalemini yerden al diyor, çocuk ikinci komutu almadan bu eylemi gerçekleştirmiyor. İşte yüz yüze eğitim bu yüzden önemli.

Tam olarak anlatmak istediğim, bu örnekte yaşanandır. Ekran önünde çocuk artık komut almayı unutuyor, öğretmen dersi mi yetiştirsin en iyi rakamla 35 çocuğa söz mü versin. Hepsine 1 dakika söz verse zaten neredeyse ders bitiyor.

Pandemi işte böyle yaraladı çocuklarımızı. Anlamak, eyleme geçmek ve sonuç almak... Bu zincirde daha başından kopukluk oldu. Her ne kadar durum değerlendirmesi yapsam da maalesef sorumlu ilk önce virüstür.

Aylarca bu ve benzeri aksaklıkları buradan paylaştık, ağır aksak bugüne kadar geldik. Aşı karşıtlarının bir an önce mevcut durumdan ders çıkarması gerektiğine inanıyorum. Aşıyı sadece sağlık sorunları nedeniyle reddeden kesimi bir nevi anlıyorum fakat hiç bir koşul yokken reddedenleri asla anlamıyorum.

Minicik çocuklarımız okula başladı, çocukların taşıyıcı olduğunu hepimiz bilirken, bir de mevsim nedeniyle nezle ve gripler de başlayınca özellikle öğrenciler arasında her hapşıran,  her öksüren korona diye yaftalanır oldu, bu da çok üzücü bir durum. Herkes biraz durumla ilgili empati yaparak olaylara yaklaşırsa sanırım hata riski en aza iner.

Sağlıklı bir dünyada yaşamayı hepimiz özledik, çocuklarımız özellikle onlar, gençler böyle fanus içinde büyümeyi hak etmiyor biliyorum ama topyekûn bu taşın altına elimizi sokmazsak virüs sadece ciğerlerimizi değil, mizacımızı da değiştirmiş olarak yola devam etmemizi sağlayacak.

Okulların açık kalması konusunda Bakan’ın kesin açıklamaları var. Madem öyle tedbirler arttırılsın, okul önlerinde yaşanan curcuna ortamı son bulsun. Çocuklarımız bile kapıda bekleyen velilerden daha özverili ve dikkatlidir buna eminim. Maskesiz okul çıkışına gelenler, dip dibe çocuk bekleyenler, okulun bahçesini piknik alanı gibi görenler, 1 saat erken gideyim de okul önünde hanımlarla ayaküstü dedikodu yaparız diyenler...

Yapmayın. Yorulduk artık yapmayın.  Bir ileri, iki geri gitmekten hiçbirinizin mutlu olduğunu zannetmiyorum. Çocuklarımız için biraz daha dikkat etmeli, bu zamanları iyi yönetmeliyiz aksi halde yasaklar yine kapımıza dayanır.

Sağlıcakla kalın…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787