Sevgi Dili!

16-07-2021 2466 Yorum yok. Yorum Ekle

Sevgi evde başlar ve gönüllerde gelişir, nikahtan sonra sevgiye ne olur? Bu da en çok sorulan sorulardan. Şöyle genişletelim bu soruyu ilişkimizde sonradan sevgimizde sanki azalma oluyor, evet hepimiz haklısınız ben size kendimden örnek vereyim. Benim karşımdaki kadına duyduğumu sandığım, onun bana duyuyor gibi göründüğü sevgi buhar olup uçtu ve ilişkimizi toparlayamadık gitti. Ben sevgimi söylemekten büyük zevk ve mutluluk duyuyorum ama karşımdaki hanım bu sevgiyi böyle devamlıda söylenmez ki diye tepki koydu. Bende kendimi geri çektim, yani sizlere hak veriyorum ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Ama sakin ola ki sevginizi bırakmayın ve sabırlı olun.

Sevgi sevecendir. O halde sevgiyi sözel olarak ifade ederken sevecen sözcükler kullanmalıyız. Bu konuşma şeklimizle bile ilgilidir. Aynı cümle söyleyiş tarzımıza göre iki ayrı anlam taşıyabilir. Seni Seviyorum ifadesi şefkatle ve sevecenlikle söylendiğinde samimi bir sevgiyi anlatabilir. Fakat ya seni seviyorum? İfadesi tek bir soru işareti bu iki kelimenin tüm anlamını değiştirir. Eğer yakın bir ilişki kurmak istiyorsak, birbirimizin arzularını bilmemiz gerekir. Eğer birbirimizi sevmeyi istiyorsak ta, karşımızdakinin ne istediğini bilmemiz gerekir.

Geçmişteki hatalar içinse yapabilecek en iyi şey tarih olmalarına izin vermektir. Sakın arkaya bakmayın kırılan hiçbir şey yapıştırılarak eski haline dönmez.

Yeni hayatlarda yeni mutluluklar ve sevgiyi yakalamaya bakın ve of demeyin. Çünkü yeni bir coşku güzel yüreklerin sevgi diliyle oluşur. Ben yapabiliyor muyum o da tartışılır? Hepinize iyi bayramlar sevgiyle kalın.  

 

ÖĞRETMEN OLMAK

30-11-2025 Yorum yok. 670
Ozan Derviş

Asıl Olanı Görüyor ve Duyuyor muyuz?

30-11-2025 Yorum yok. 842
Neyir Erkan Şişman

Yeşile Tutunmak

30-11-2025 Yorum yok. 663
Erdal Uzuner

BEYKOZUN DERELERİ

30-11-2025 Yorum yok. 679
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR GARİP ORHAN VELİ

30-11-2025 Yorum yok. 541
Cüneyt Pulant

Beykozlulara...

30-11-2025 Yorum yok. 735
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

HERŞEY TAMAM DA KIRAÇ MI SORUN OLDU...

30-11-2025 Yorum yok. 608
Hacı Arıcı

MENFAATSİZ SAF VEFALI YÜREKLER

30-11-2025 Yorum yok. 491
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 1021
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4937
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5646