BELİRSİZLİK…

20-06-2019 2048 Yorum yok. Yorum Ekle

Bazı toplar tehlikeli, saçma, anlamsız ve gereksiz….

Hepsi hakkında bir fikrim var ama girmiyorum. Girmemek için mücadele veriyorum. Lakin, öyle bir an veya zamanda öyle bir olay yaşıyoruz ki susamıyoruz… susamıyorum…

Ortalık, etkisiz, yetkisiz, ilkesiz ve omurgasız insanlarla dolu… Yaptıkları hiçbir işte sistem ve prensipleri olmadığı gibi üretkenlikleri de yok..!!

60’lı yılları bilmiyorum, çocuktum. Sonrasında varım. Şimdi birçoğu rahmetli oldu. Hepsi iyi kötü eserler bıraktılar. Elbette herkesi her kesimi memnun etmek mümkün değil. Ama hemen hepsi, arkalarından birilerini yetiştirip geriye bıraktılar.

En çokta Rahmetli Necmettin Erbakan...

Bazıları, sansasyonlarla lider gömleğini giyip ülke yönetimine talip oldular.

Her şey yasak, hatta bulunmazken, dünyanın sahip olduklarını evlerine işyerlerine taşıma imkanlarını sağlayan Turgut Özal siyasi konjonktürde başka evreye geçmesine rağmen, herkesce sevilemedi.

Konu eleştirmek olunca, mutlaka bir kulp bulunuyor. Bence en büyük hatası, Cumhurbaşkanı olmasıydı.

Erbakan, öldükten sonra kıymete bindi…!!

Erdal İnönü, bir siyasetçi için olmayacak kadar nezaket sahibi, Avrupai ve Dolu dolu idi.

Bana göre en büyük hatası, Meclise girmek için, terör destekli grupla iş birliği yapması idi. Süleyman Demirel, Türkiye Cumhuriyeti’ne en çok damga vuran, nüktedan ve Balans ayarını iyi bilen bir liderdi. Çiller gibi, göründüğünden farklı bir Kadına yönetim teslim etmesi anlaşılmazdı.

Ve Karaoğlan, Bülent Ecevit… Gösteriş ve şatafattan uzak, ama bunun yanı sıra, makam görüntüsü konusunda kafaları karıştıracak kadar ‘’basit’’ düşünen… Halk Lideriydi. Ve Hizipleri ile ünlü, hiç Makama oturmadan, siyaset emeklisi olan, Deniz Baykal…

Milliyetçiliğin simgesi, Alpaslan Türkeş ve Partisi ardından bu bayrağı taşıyan Devlet Bahçeli…

Mevcut iktidarın hep yanında ve destekçisi. Akşener’e rağmen parti birliğini muhafaza eden ve koruyan lider. Pek tabi ki Kemal Kılıçdaroğlu, girdiği tüm seçimleri kaybeden, öncesinde vaatler, söylemlerde bulunup kaybettikten sonra üç maymunu oynayan, parti içi rakiplerini bir şekilde geçen ve ipleri hep elinde tutan Kılıçdaroğlu. Her ne hikmetse, seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için kendi yarışmak yerine, seçim sonrası yok olacak adayları öne sürmesi ve de namus, haysiyet, şeref, hak hukuk adalet söylemleri ve eylemleri dışında, elle tutulur proje veya projeler üretemeyen kalıcı..!!! Muhalif Lider…

Ve Recep Tayyip Erdoğan…

Gençliğinden seçildiği güne kadar, MTTB başta olmak üzere siyasetin bahçesinden, mutfağına oradan sofrasına kadar her kademede çalışarak, planlı bir şekilde, önce İstanbul’a Belediye Başkanı ki; öncesinde halkın yaka silktiği Belediyecilik yönetim ve çalışma şeklini tarihe gömen Başkandı. Yokluk ve kirlilik, ulaşılmaz yollar, akmayan çeşmeler ve dahası yanında, Dinsel çıkışları ile bazılarının endişe odağı idi.

Türkiye’nin nabzını ve Halkın yaşam biçimini ne kadar iyi bildiğini ve etüt ettiğini zaman bizlere gösterdi. Bazı şeyleri hayata geçirdikten sonra, tekraren gündeme getirmesi eksiğiydi…

Ektiğini öyle biçmeye başlamıştı ki Halk birçok hata ve U dönüşlerine rağmen onu ve partisini yıllardır iktidarda tutuyor. Tüm seçimlerde ve önemli kararlarda tutum çıkardı.

Onca bilgi birikim, tecrübeye rağmen o da hatalar yapıyor...!! Neler mi?

Tabi bana göre ;

Öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanıp, Başkan olmasına rağmen, Partisinin Genel Başkanı olarak kalması, ardından gelecek bir Lider eksikliğini işaret ediyor bana.

Oysa şimdiden, gelecekte ülke yönetimine işaret edeceği kişiyi, Partide Genel Başkan koltuğuna getirebilirlerdi.

Öncelikle Ülkemizin geleceği için. Bu eksiklik tüm partilerde var. Birinci adamlar belli. Devamı belli değil. Ben bu belirsizliğe dikkat çekmeyi Vatandaşlık görevi saydım. Naçizane..

Zira gözü dönmüş, gözü doymaz, geçmişten bugüne kuyruk acısı olan Birçok ülke Dünyada, Ortasından Deniz geçen tek Ülke olan Vatanımızın huzurunu ve Bütünlüğünü bozmak için başta terör olmak üzere, Ekonomik ve Biyolojik saldırılarının dozunu arttırdığı şu günlerde, taktir etmek gerekir ki olağanüstü mücadele vermekteyiz.

Geçmişten günümüze, siyaseten yapılan hataların son bulması hepimizin arzusu.

Millet olarak tek vücut olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.

Siyasetten anlamam ve de sevemedim...

Ama gidişatı değerlendirme kabiliyetim var.

Net …

Sevgi ve saygılarımla

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1190
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 937
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 772
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 739
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 698
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 687
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 674
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 519
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1193
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 928