HAYAT BAYRAM OLSA…

25-12-2018 2670 Yorum yok. Yorum Ekle

Yeni yılın bu ilk günlerinden sonuna kadar önce sağlık, huzur, sevgi, saygı ve bereket dileklerimle birlikte…

Hadi…

Bugün dünyayı istediğiniz renge boyayın, rengarenk batan günü alın karşınıza, bir renkte bizler katalım, mesela... Çocuklar gibi saf temiz ve berrak. Kapatıp gözlerimizi bir hikaye yaratalım..

Üstat Can Yücel’den bir alıntı…

İlk soruları duyar gibiyim, Mümkün mü…diye…

Ne mümkün... bu şartlarda imkansız..!!

Ne umut kaldı ne de mecal, nereye elimizi atsak, boşa çıkıyor her yol...

Kim gerçek, kim sahte, hatta yalan bilemez olduk… Lakin, yaşamakta gerek, öyle değil mi...

Ama insanca, omurgalı yaşamak…

Omurgalı demişken, tamda yerel seçimler öncesi ‘’ CUK ‘’ oturmadı mı…? Ne hesaplar, planlar dönüyordur kapılar ardında...!

Hiçbir plan projenin esamesi okunmuyor… Hiçbir partide, partilide, delege ve adaylarında ‘’İLKE’’ denen karakter unsuru YOK…! Nüfuzlu ve seçmene yakın görünümlü isimler ön planda.

Birçoğu, aday olduğu parti kitapçığına uygun değil. Tek hedef var… ‘’VURGUN’’

Asıl garip olan da ne biliyor musunuz? DOYMUYORLAR… İnsanın insana saygısının, sevgisinin olmadığı  yerde bütün bunlar normal değil mi?

Geçenlerde bir cafe de kahvaltıya gittim. Yan masaya, çocuklu bir çift geldi. Yanlarında da konuşmalardan anladığım kadarı ile 12 yaşlarındaki kız çocuğunun Anneannesi.

Mekanda sevimli, sevimsiz kediler var. Kız ve ebeveynleri onlara şefkatle yaklaşıyorlar. Tabaklarından bir şeyler de ikram etmeyi ihmal etmiyorlar. Hatta çocuk bir ara alıp sevdi…’’çok güzel ve normal’’

Lakin, dikkatimi çeken, kız çocuğu belli ki ergen, anne babası ile çoğu konuşmalarında ters düşüyor. Bana ne, diyemedim. Zira aynı çocuğun Anneannesi ile konuşma biçimi ve ses tonu, vurguları çok ama çok üzücüydü... O yaşlı ve pamuk gibi kadın, belli ki görmüş geçirmiş, her şeye rağmen çok nazik ve şirinliğini koruyordu…

Asıl sorun burada, ebeveynlerin çocuğun büyüğüne tavrı ve davranışı karşısında suskunluğu...

Hayvana gösterdiği ilgi ve şefkati, varlık sebeplerinden biri olan ebeveynlerine göstermemesiydi. Zaten, toplum olarak neyi dozunda yapıp tadında bırakıyoruz ki; Herkeste bir aşırılık, bir marka tutkusu, bir özenti.

Demişken; Zamanımızın sorunu, Hayvanlara gösterdiğimiz sevgi ve ilgiyi insanlara göstermeyişimiz..!!

Diye bir saptama ile devam ediyor ve yolunuz bahar la birlikte Fenerbahçe veya Kalamış parkına düşer de, çocuğunuz ile koşup yuvarlanmak isterseniz ,ne demek istediğimi çok ama çok iyi anlarsınız.!!!

Artık o parklar, insanlar sayesinde, doğal hayatlarını unutup, tamamen insanlara ve onların isteklerine bağımlı halde yaşam savaşı veren sevimli dostlarımızla dolu. Mutlaka sevmeliyiz. Allahın yarattığı her canlı bunu hak ediyor..

Lakin bizler dozunu iyi ayarlayamıyoruz. (ayarlayan ve hakkını verenleri tenzih ederim)… Böyle tanıdıklarım da var... Hatta benimde dünya güzeli Kontes’im var. Sonuç olarak, yaşadığımız evrende, aldığımız her nefesin hesabını iyi yapıp her canlıya sevmesek te saygılı davranmayı Şiar edinmeliyiz.

Son paragraf Fenerbahçe olsun mu..??

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan, bir o kadar da Başkanı ile Türk Futboluna sakinliğin geleceğine inandığımız Fenerbahçe buradan çıkıp, bir yıl sonra Şampiyon olursa da şaşırmayalım.

Gönül isterdi ki, seyirci aklı selim davranıp, yeni yönetimin Aykut Kocaman ile yollarını ayırmasına karşı çıksaydı…(bilakis ısrarla istediler)

Ve takımın OMURGASI, bozulmasaydı... Volkan-kaijer-joseph-gulliano…

Düzelir, ama zamanla, Cocu yanlışından geç te olsa dönüldü… Kendi ekibi ile gelmeyen teknik direktörden ne beklene bilinirdi ki olmadı da..

Ersun Yanal iki üç takviye ile ve aflarla yukarılara tırmandıracaktır. Lakin burada benim asıl tavsiyem, Trabzon örneğinden (Uğurcan, Mustafa, Yusuf, Abdülkadir)yola çıkarak, hem halkın dikkatinden kaçan ve ilgisinin azaldığı Milli takımın Bekası hem de kulüplerimizin maddi manevi geleceğinin sağlığı açısından, her takım en az 3 genç futbolcuyu oynatmaya mecbur tutulsun. Böylece her takım aynı zamanda ‘’Alt yapılara’’ daha çok önem vereceklerdir.

Tıpkı haber bülteni gibi kapanışı SPOR haberleri ile yaptım sanırım.

Esen kalın.

Tespit...’’Anneler Babalar, çocuğunuz sefa sürsün istiyorsanız; ‘’Ya bir partide çalıştırın Ya da top peşinde koşturun’’

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 480
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786