Ne Alaka Ozan Diyeceksiniz

16-04-2018 3991 Yorum yok. Yorum Ekle

Dostlarım belki de yazacak çok konu var Ozan böyle bir konuya ne gerek diyenlerin olabileceğini düşünüyorum. İnşallah yazımın sonunda da böyle düşünenler kalmaz diyerek başlıyorum.

Korkmayın uzun uzadıya bir yazı değil, tabi ki her zaman olduğu gibi yazımın konusuna uymayan her bireyi ayrıcalıklı tutarak başlıyorum.

Yaşantımıza sonradan giren çocuklarımızın ve torunlarımızın aile içerisine kattığı farkındalığı anlatmama gerek yok. Tadanlarda sürekli olmasını tatmayanlara da en kısa zamanda tatmalarını diliyorum.

Küçücük bir öksürmelerinde bile her türlü derdimizi kederimizi bırakıp gözlerinin içerisine baktığımız yavrularımızın, yarın büyüdüklerinde aile sıcaklığını ve birlikteliğini sürdürmeleri anlamında telkinde bulunup, gerekli şekilde telkinde bulunabiliyormuyuz.

Kuşkusuz bulunanlarımız var tabi ki, maalesef ama maalesef davranmayanlarımız çok çok daha fazla. Evlatlarımız ile ilişkilerimizin her türlü aşamasını sağlığımızda bir düzene sokmalıyız.

İşte şimdi konunun özü, hep sevgiyle, saygıyla ve hoşgörü ile geçtiğini tahmin ettiğimiz yıllar bittiğinde, evlatlarımızın büyüklerinden kalan küçük veya büyük (lanet olsun ağzıma bile almak istemiyorum ama mecburum almaya) miras kavgaları yüzünden parçalanan ailelerin olduğunu, etrafa mahcup oluruz diye yılan hikâyesine dönen miras konusunda bir arpa boyu yol alamayıp içten içe acı çekenler aileler yok mu dostlarım.

Var dediğinizi duyar gibi oluyorum, gelin bu konuda sağlığımız yerindeyken aile bireylerimize yapmaları gereken en akılcı yolu göstermeye çalışarak ve bizlerde zamanı geldiğinde yapmamız gerekenleri zaman aşımına uğratmadan yapmalıyız diye düşünüyorum.

Bu konuda Allaha Şükür sıkıntı çekmiyorum, erken diye mi bilmiyorum, inşallah ben anlatmaya çalıştığım olumsuz tablo içerisine düşmem, ama halkımızın birçoğunun aile içi miras problemlerini çektiğini görmekteyim, tanımadıklarım için bir şey söyleyemiyorum da, tanıdıklarımın düştüğü durumu, rahmete uğurladıkları(Allah Rahmet Eylesin) büyükleri görse ne kadar üzüleceklerini tahmin ediyorum.

Niye tahmin ediyorsun ki Ozan onlarda evlatlarının çıkmazlarını bulundukları gerçek dünyada bizden önce görüp üzülüyorlar senin veya birisinin görmesine gerek yok ki. Mevlam onları üzecek olumsuzluklardan hepimizi korusun…   

Ozan Derviş

BEYKOZ’UN KAYBEDECEK ZAMANI YOK

22-01-2026 Yorum yok. 1727
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 1051
Neyir Erkan Şişman

Eski Yaralar, Yeni Umutlar

27-12-2025 Yorum yok. 1581
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ BİLMEK ÇOK ŞEYDİR...

27-12-2025 Yorum yok. 1470
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1769
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1654
Erdal Uzuner

AHLAKİ EROZYON

27-12-2025 Yorum yok. 1261
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

2025 MİZAN VE BİLANÇOSU

27-12-2025 Yorum yok. 1250
Hacı Arıcı

ÖMÜR SERMEYEMİZDEN BİR YIL DAHA GİTTİ

27-12-2025 Yorum yok. 1339
Yaprak Akın

2 Kasa Kiraz’a 1 Daire Satacağız Neredeyse…

27-12-2025 Yorum yok. 1339
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6759