Taştan “Beykoz Belediyesi’nin Parası AKP’nin Seçim Bütçesi Olarak Kullanılamaz”

12-01-2024 1783 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, İlçe Yönetimi ve Beykoz Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Beykoz yerel basınının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.


İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve İlçe Yönetimi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sabah kahvaltısına, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Gülay Demirel, Gülsüm Arıkan Yılmaz, Süha Pekkip, Cemal Sataloğlu ve Recayi Çelik katılım gösterdi.

 

Sabah kahvaltısı sonrası, açılışı yapan CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, başta Beykoz yerel basını olmak üzere etik kurallar dâhilinde görevini gece gündüz yerine getiren basın emekçilerinin gününü kutlayarak sözlerine başladı.

 

Başkan Taştan, yerel basının güçlenmesi ve rahat bir ortamda çalışması adına Beykoz yerel basınından gelecek tüm düşünce, fikir ve eleştirilere açık olduğunun altını çizerek, yerel seçimlere kısa bir süre kala seçim çalışmaları ile ilgilide bilgi verdi.

 

Konuşmasının devamında İlçe Başkanı Taştan, Beykoz’un 45 mahallesinde, gerek eş zamanlı gerekse küçük ekipler halinde, seçim çalışmalarını başlattıklarını, yeni hafta ile birlikte Belediye Başkan Adayı’nın açıklanmasıyla, çalışmalarına hız vereceklerini ifade ederek, önce Beykoz’da daha sonrada, yeniden İstanbul’da iktidar olacaklarını söyledi.

 

Seçim çalışmalarının ardından Beykoz yerel basını vasıtasıyla, Beykozluların duymasını istediği iki hususa değinerek, “Geçen mecliste gündeme getirdiğimiz iki husus var. Bunlardan ilki 70 milyonluk bir ihale yapıldı. Adrese teslim, detayları Cemal Arkadaşımızda mevcut, mecliste de detaylı olarak dile getirdi. Bunun siyasi tarafı olarak şöyle yorumluyorum, bu ihale AKP’nin seçim bütçesiymiş gibi. Vatandaşın cebinden alıp, bizim verdiğimiz bütçeler AKP’nin seçim bütçesi olarak yansıyacak imajı oluşuyor. Seçime 3 aydan az bir zaman dilimindeyiz. Adrese teslim ve rakam itibariyle hayli yüklü oluşu, seçim bütçesi olduğunu açık ve alenen göstermektedir. Beykoz Belediyesi’nin parası AKP’nin seçim bütçesi olarak kullanılmaz. Bizim bakış açımız bu ve bununda takipçisi olacağımızı Beykoz halkına duyurmak isterim.

 

Değerli basın mensupları bir husus daha var. 2015 yılında tesadüfi benim geçmiş dönem İlçe Başkanlığım zamanında, köylerin büyükşehirlere devrolduğundan dolayı köy statüsü olan Beykoz’un 20 köyünde haksızca, o dönemde de kendi çıkardıkları yasaya binaen vergiler toplanmıştı. Biz bunun mücadelesini gerek Beykoz Meclisi’nde gerek TBMM’de verdikten sonra, toplanan vergiler tek tek iade edildi. Şimdi aynı şey yeniden gündemde. Bu konuyu yine Meclis’te Süha Arkadaşımız dile getirdi. Detayları yine bizde mevcut, Beykoz’un köylülerine tek tek anlatacağız. Ödemeyin vergilerinizi. Çünkü sizden yasal anlamında tahsil edebilecekleri her hangi bir vergi yok. Ama tahsil etmişler, bizim uyarılarımızdan sonra vatandaşa iade edeceklerinin garantisini, ben buradan veriyorum. Bu hususu da sonuna kadar takip edeceğiz. 2025 yılına kadar vergiden muaf olunan bölgelerden vergi toplanıyor. Bu hususların sizlerin vasıtasıyla Beykoz halkınca bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın konuşması sonrası ilçe yerel basını söz alarak yerel basının yaşadığı sorunları ilettiler. Sorunları hassasiyetle dinleyerek not alan Taştan ve ekibi CHP Beykoz İlçe Başkanlığı olarak sorunların çözümünde ellerinden ne geliyorsa yapacakları ifade ettiler.

 

Karşılıklı sohbet şeklinde sona eren 10 Ocak buluşması sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Mahir Taştan günün anısına ilçe yerel basınına çiçek buketi takdim etti



Fotoğraf Galerisi


12-01-2024 1783 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BAYRAM GELMİŞ NEYİME

13-06-2024 Yorum yok. 787
Neyir Erkan Şişman

TUVA

13-06-2024 Yorum yok. 634
Erdal Uzuner

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

13-06-2024 Yorum yok. 614
Asiye Çakır

SİZ KAZANDINIZ, BİZ KAYBETTİK...

13-06-2024 Yorum yok. 787
Cüneyt Pulant

BURUK BAYRAM

13-06-2024 Yorum yok. 648
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri

13-06-2024 Yorum yok. 663
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAPRAK DÖKÜMÜ

13-06-2024 Yorum yok. 661
Hacı Arıcı

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ?

13-06-2024 Yorum yok. 701
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 564
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 800