Bakan Kurum İstişare Toplantısında Beykoz’un Muhtarları ve STK Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

19-05-2023 652 Yorum yok. Yorum Ekle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “İstişare Toplantısı”nda, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle başkanları ile bir araya geldi.

 

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, 23 mahallede tamamlanan imar planları üzerine “İstişare Toplantısı” düzenledi.

 

Toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve net olmayan sonuçlara göre İstanbul 1. Bölge Milletvekili Murat Kurum katıldı.

 

Bakan Kurum’a, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam ile muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle başkanları eşlik etti.

 

BAKAN KURUM’DAN BEYKOZ’A YENİ BİR MÜJDE

 

Bakan Murat Kurum, vatandaşların isteği doğrultusunda, İBB’nin yetki alanında olan Gerigörünüm Bölgesi rezerv alanı ilan edilerek, imar planlarının Bakanlık tarafından yapılabileceğini vurguladı.

 

23 MAHALLEDE 90 MİLYON METREKARELİK ALANDA

 

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Bakanlığın yetki alanında olan 23 mahalle ve 90 milyon metrekarelik alanda tamamlanan imar planları ve mülkiyet sorunun çözüme kavuşmasında büyük özveri gösteren Bakan Murat Kurum’a teşekkürlerini sundu.

 

“TEMENNİMİZ YILSONUNDA İNŞAAT RUHSATI VEREBİLMEK”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “14 Mayıs’ta Beykoz’da problemsiz bir seçim yaşandı. Bu seçimin Beykoz açısından çok önemli bir açısı da vardı. Beykoz’un % 85’lik alanında imar ile ilgili problemler Cumhuriyet tarihinde ilk defa çözüldü. Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Beykoz’da sandıktan çıkan neticeye baktığımızda Cumhurbaşkanımıza destek Cumhur İttifakı’nın toplamından çok daha fazla. İnşallah 28 Mayıs’taki seçimlerde de desteğimizi artırarak devam edeceğiz. Beykoz’da imar probleminin çözülmüş olması ne anlam ifade ediyor? Gümüş olan yerimiz altın oldu. Altın olan yerimiz elmas, pırlanta oldu. Gelecekle ilgili Beykoz’un ufku açılmış oldu. Temennimiz, arzumuz bu yılın sonunda inşaat ruhsatlarını verebilir hala gelmektir.” dedi.

“SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA BEYKOZ’UN TAVRI NETTİR”

Beykoz’da imarın bir numaralı gündem olmaktan çıktığını söyleyen Murat Aydın, “Beykoz, İstanbul’un tartışmasız en güzel yeri. Bu güzelliğin üzerindeki belirsizlik imar planları ile beraber kalktı. Şimdi önümüzde bir süreç var. Arzumuz, gayretimiz, Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesidir. Özelde arzum, Beykozluların zenginleşmesi, mutlu olması ve yaşamın çok daha güzel olmasıdır. Onun için de merkezi yönetimin yatırımlarının burada olması icap eder. Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı’ndan daha fazla oy aldığı bir ilçe duymadım. Ama burada o fark ortaya çıktı. Şimdi büyük bir fark olursa biz gidip, ‘İBB metro konusu çözemedi. Biz merkezi yönetimden metro istiyoruz. Parti ayrımı gözetmeden Beykozlular size destek verdi.’ diyebilelim. Onu arzu ediyorum. Söz konusu vatan olunca Beykoz’un tavrı da çok açık ve net ortadadır. İnşallah 28 Mayıs’ta da bunu ortaya koyacaktır.” diye konuştu.

Aydın, İBB’nin yetki alanında olan Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi’ndeki planların da takipçisi olacakları ve makul süre içerisinde planlar çıkmazsa Bakanlığın yetkisini kullanmasını talep edeceklerini söyledi.

“HEP BİRLİKTE BİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK ÇÖZECEĞİZ”

Beykoz'un hemen hemen her mahallesinde yıllardır beklenen imar planlamaya dair çalışmalarımın tamamladığını ve bütün planların askıya çıktığını vurgulayan Bakan Murat Kurum, “Geçen yine Beykoz'a geldiğimizde vatandaşlarımızın talepleri var. Değeli arkadaşlar biz dertliyiz. Dert insanı yollara düşürürmüş. İşte biz de milletimizin dertlerini çözmek için bu mücadeleyi veriyoruz. Her şeyi doğru yapmayabiliriz. Ama elimizden geleni yapıyoruz. Burada da vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını, imar problemlerinin çözülmesi adına gerekli her türlü iradeyi ortaya koyduk. Elbette ki planlarda, süreçte, eksiklikler olabilir, aksaklıklar olabilir. Ama nasıl bu iradeyi ortaya koyduysak, nasıl imar planlarını, yıllardır milletimizin, vatandaşımızın beklediği sorunları birer birer çözdüysek, varsa eğer yine o sorunu da çözecek olan bu kadrolardır. Hep beraber çözeceğiz. Hep birlikte birbirimize destek olarak çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

“SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİ SÖZÜNÜ VERİYORUM”

Bakan Kurum, “Toplamda 9 bin 162 hektar alan, yani 90 milyon metrekare alan. Akbaba'dan Riva'ya, Cumhuriyet'ten Soğuksu'ya, Anadolu Feneri’nden Mahmutşevketpaşa'ya, Dereseki'den Görele'ye kadar tam 23 mahalleden bahsediyoruz. 23 mahallenin yeni imar planları onaylanmıştır. Eksiklik olabilir. Hata da olabilir. Ama şunu bilmenizi isterim ki burada bilerek, isteyerek hiçbir arkadaşımız hata yapmaz. Askıya çıkmasının nedeni nedir? Orada vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, oradaki kardeşlerimizden gelen talepler doğrultusunda o düzenlemeleri yapmaktır. Yine yaparız, yine onaylarız, yine askıya çıkartırız. Burada hiçbir kardeşim bununla ilgili endişeye girmesin. Varsa bir eksiklik, mahallelerde muhtarlarımız öncülük etsinler. Ben bu sorunların çözüleceği sözünü buradaki tüm arkadaşlara veriyorum. Hep birlikte, belediyemizle birlikte ne sorun varsa, ne problem varsa buraya ekip kuracaksınız. Eksik olabilir, hata olabilir. Sonuçta 90 milyon metrekarede imar planı yapıyorsunuz. Yıllardır yapılmamış. Aslolan bu iradeyi ortaya koymaktır. Bu hataları da hep birlikte, el ele vererek gidermektir. 1 aylık askı süreci içerisinde ne hata varsa, ne kusur varsa bunları bize bildirin.” dedi.

“ÇAVUŞBAŞI, KARLITEPE VE GÜMÜŞSUYU’NDA RUHSAT VERME SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ”

2B alanlarındaki çalışmalara değinen Bakan Murat Kurum, “Rüzgarlıbahçe’den Çubuklu ve İshaklı Mahallesi’ne kadar 4 bin vatandaşımızın da kullanımında olan 2B alanlarındaki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Yine Gümüşsuyu’nda 500 vatandaşımızın yaşadığı bölgede çalışmalarız devam ediyor. İnşallah bu alanlarda vatandaşlarımızın merakla beklediği mülkiyet sorunları ve tapu problemlerini de hızlı bir şekilde çözeceğiz. Bunun yanı sıra, Çavuşbaşı, Karlıtepe ve Gümüşsuyu’nda imar planı çalışmalarımızı tamamladık. Ruhsatları verme sürecini yine başlatıyoruz. Ayrıca, Beykoz’umuzda Yalıköy ve Ortabahçe Mahallelerini kapsayan 300 bin metrekare büyüklüğünde ilave bir Millet Bahçesi’ni de kazandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZ İSTERSE ÇUBUKLU’YU REZERV ALANI İLAN EDER, PLANLARI YAPARIZ”

Beykoz’u depreme hazırlamak için de gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Bakanlığımız yetkisinde şuan da Beykoz’da bekleyen imar planı yoktur. Hepsi onaylanmıştır. Hepsi askıya çıkmıştır. Ancak, Bakanlığımız dışında yetkinin İBB’de olduğu Gerigörünüm Alanı’nda da muhtarlarımız, belediyemiz çalışsınlar. Eğer vatandaşımız o alanı ‘Bakanım, İBB bizim imar planlarımızı yapmadı. Biz söylememize rağmen, yıllardır beklediğimiz planları gerçekleştirmediler. Biz istiyoruz ki Bakanlık yetkisinde nasıl imar planları 90 milyon metrekarede çözüldüyse, bizim mahallemizde de Gerigörünüm Alanı’nda da siz planımızı yapar mısınız?’ diyorlarsa eğer biz o bölgeleri de rezerv alan ilan etmek suretiyle yetkiyi Bakanlığa alarak çalışır, o aradaki imar planlarını da yaparız. Buradaki karar tamamen vatandaşımıza aittir. Milletimizin sorunu varsa çözeceğiz. Biz bu iradeyi koymaya hazırız.  Vatandaşımız da istiyorsa eğer, burada imar, mülkiyet problemi kalmasın. ” dedi.

TOKATKÖY’DE 776 KONUT VE 47 İŞ YERİ

Beykoz’un sorunlarıyla birebir ilgilendiklerini, ne sorun varsa onun için gerekli iradeyi, belediye, teşkilat ve mahalle muhtarıyla birlikte her zaman ortaya koyduklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tokatköy Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında temelli atılan 776 yeni konutun ve 47 iş yerinin söz verildiği gibi 2 yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

“ALGI DEĞİL HAKİKAT KAZANDI”

Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Milletimiz istikrarda ve güvenin yegâne temsilcisi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı’mıza destek vermiştir. Tarihi emanetine, mazlumların emanetine sahip çıkmıştır. Hatırlayın, o gün gece ‘kazanıyoruz’ dediler, ‘öndeyiz’ dediler. Seçim gecesi milletimizin iradesine saygısızlık ettiler. Manipülasyon yapmaya çalıştılar. Ama ne oldu değerli kardeşlerim? İşlerin başında durmak yerine il il gezenlere, üstlerine vazife olmayan işlere kalkışanlara milletimiz sandıkta en büyük cevabı vermiştir. Filmler çekip sosyal medyadan yayınlamayı icraat sayanlar kaybetmiştir. Hamdolsun bu seçimde yine algı değil, hakikat kazandı.” ifadelerini kullandı.

“BU MİLLET CUMHURBAŞKANIMIZA, CUMHURBAŞKANIMIZ DA MİLLETİMİZE SEVDALI”

Bakan Kurum, “Bu millet Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımız da milletimize sevdalıdır. İşte milletimiz bu duygularla, 21 yıldır olduğu gibi bu seçimde de sandığa tüm kardeşlerimiz koşarak gitmiştir. Bizim milletimiz feraset sahibidir. Bu yüzden, kendisine efendi olana değil, hizmetkâr olanlara, hadim olanlara destek vermiştir. Bizim milletimiz adildir. Depremzedelere, oradaki kardeşlerimize verdiği en ufak yardımı dahi seçimi kazanamayınca dillerine dolayanlara gerçek cevabını sandıkta vermiştir. Milletimiz, hizmeti kutsal bir vazife bilenlere destek vermiştir.” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ, KABİLİYETSİZLİĞİ, BECERİKSİZLİĞİ ASLA AFFETMEZ”

Bakan Kurum, "Bizim milletimiz gerçekçidir. Hayale değil hakikate, lafa değil icraata, sözünü tutamayanlara değil, iş yapanlara destek olmuştur. Milletimiz, 14 Mayıs’ta sırtını Kandil’e, teröre, teröristlere, PKK’ya, FETÖ’ye dayayanlara değil, devletimin bekası, ülkemin toprağı, milletimin görünmez bütünlüğü diyenlere destek olmuştur. Milletimiz belirsizliği sevmez. İstikrar sever, güven sever. Bu yüzden, her afette kendisine yardıma koşanları, yuvaları yapıp söz verdiği tarihte teslim edenleri desteklemiştir. Milletimiz, kabiliyetsizliği, beceriksizliği asla affetmez. İşinin hakkını verenleri başının üstünde taşır, her zaman destekler. 14 Mayıs'ta da böyle olmuştur. İnşallah 28 Mayıs'ta da daha güçlü bir destekle böyle olacaktır.” dedi.

"DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA DURDUK"

Deprem bölgesindeki vatandaşların her zaman olduğu gibi yine Cumhurbaşkanına ve Cumhur İttifakı’na rekor destek verdiğini ifade eden Bakan Murat Kurum, “Birileri de afetzede kardeşlerimizin, yaralı kalpleri üzerinden sosyal medyada kararmış kalplerini ortaya koydular. Alay ettiler. CHP’li Tekirdağ Belediyesi, ödeneği bahane gösterdi. Depremzede kardeşlerimizi, misafirhanelerden çıkardı. Bizim medeniyetimiz, bu topraklarda yaşayan, bu vatanda yaşayan mazlumun, ihtiyaç sahibinin kimliğini, dinini, mezhebini, siyasi görüşünü hiçbir zaman sormaz. Milletin tercihiyle alay edenler, milletin gönlünde mahkûm olmuştur. Biz depremzede kardeşlerimizi hiçbir zaman onların insafına terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Depremzede kardeşlerimizin her zaman yanında durduk. Bundan sonraki süreçte de yanında durmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza bir söz verdik. Kardeşlerimize bir söz verdik. Konutları yapacağız dedik. İnşallah o sözü de Allah'ın izniyle milletimizin destekleriyle, dualarıyla tutacağız. Konutlarımızı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Hiçbir seçim vaadi, milletin canından öte değildir. Biz 21 yıldır da hiçbir ayrım yapmaksızın milletimize, milletimizin yardımına koştuk.” diye konuştu.

“650 BİN KONUTU DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZE TESLİM EDECEĞİZ”

Bakan Kurum, “11 ilimizde gece, gündüz çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sahada toplanda 173 bin konutun, dükkânımızın, sanayi sitemizin inşaatını da gece, gündüz sürdürüyoruz. Ve inşallah 1 yıl içerisinde 319 bin, toplamda 650 bin konutu inşa ederek depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.” dedi.

Haber Kaynağı: AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı




19-05-2023 652 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785