CHP Beykoz Kadın Kolları 10 Ocak Etkinliğinde Yerel Basını Dinledi

12-01-2023 864 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Beykoz Yerel basını ile bir buluşma düzenleyerek yerel basının sorunlarını dinledi.

CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör Uzuner ve Yönetiminin organizesinde İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde yemekli ortamda gerçekleşen buluşmaya CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Şefik Yavuz Yılmaz, Cemal Yavuz, İlçe Yöneticileri ve Beykoz Yerel Basını katılım gösterdi.

 

Öğle yemeği sonrası toplantının açılışını CHP Beykoz İlçe Kadın kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör Uzuner yaptı. Uzuner “Beykozumuzun çok kıymetli basını, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Hepiniz birer emekçisiniz, kaleminiz sağlam, sözünüz keskin ve geçerli olsun. Kalemiyle, aklıyla bazen insanlar şaşırabiliyorlar ama vicdanıyla yazan kalemler o kadar kıymetli, o kadar özel ki çünkü doğu ile eğriyi birbirinden ayıran vicdanlı kalemler çok değerli. Bizlerde sizleri aynı o şekilde, Beykoz’un içinde bir aile olarak görüyoruz, her zaman her toplantıda ağırlamaktan sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz, mutlu oluyoruz. Sizlerin varlığı çok kıymetli, aslında haberler yerelden genele akıp giden bir zincir şeklinde oluyor. Bu anlamda bizleri kıymetli görüp gazetelerinizde bizlere yer vermeniz bizler için çok önemli.” şeklinde konuştu.


Kadın Kolları Başkanı Uzuner’in ardından CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç’da duygu ve düşüncelerini ilçe yerel basını ile paylaştı. Kılıç “ Öncelikle Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Türkiye’de gazetecilik günümüzde çok zor. Burada sizlerin sorunlarını dinlemek benim için çok elzem. Çünkü sadece artık gazetecilik mesleğinizi ifa etme sebebi sizin için bir tutuklanma nedeni olabiliyor ve şunu söylemeliyim ki biz siyasetçilerde çok sıkı çalışıyoruz ama sizler belki evde oturduğunuz zaman bile çalıştığınız bir mesainiz oluyor. Biz, çoğunlukla şu telefondan sizden gelen haberler ile gündemden haberdar oluyoruz. Öncelikle emeğinize yüreğinize sağlık. Türkiye’de ne yazık ki yasama, yürütme ve yargının bile bir erk olarak ayrışmadığı, tamamiyle gücün tekil bir erkte toplandığı dönemdeyiz. Burada tabi ki demokrasi gereğince basınında dördüncü erk olmasını konuşmak için önce yasama, yürütme ve yargıyı ayırmamız lazım. İktidarın tekil yönetimine son vermemiz lazım. Ama basınında dördüncü erk olarak bağımsız olması da en az üç erkin birbirinden bağımsız olması, birbirini dengelemesi kadar önemli. Çünkü halkın, kamunun gözü kulağı sizlersiniz. Aslında yasama, yürütme ve yargıyı, devlet kurumlarını ya da bizleri denetleyiciler sizlersiniz. Vatandaşa bu bilgileri vermediğiniz noktada yürütmede ki, yasamada ki ya da yargıda ki bu keyfiliğin önüne geçemiyoruz, ne yazık ki. Bu yüzden göreviniz çok önemli ve çok elzem. Tüm olumsuzluklara rağmen, iktidarın tüm baskısına rağmen, gazetecilerin uğradığı şiddete rağmen, basının uğradığı ne yazık ki vesayete, baskı altına alma, hapis tehditlerine rağmen içeride gazetecilerimizde var çok üzülerek söylüyorum, görevinizi şevkle, mücadeleyle ve kaleminizi bırakmadan, kaleminizi birinin tekeline vermeden mesleğinizi ifa ettiğiniz için ben bir vatandaş olarak teşekkür ederim, Genel Başkanımızın da sevgi ve selamlarını getirdik sizlere.” şeklinde konuştu.

 

Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç’ın adından CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’de ilçe yerel basınına hitap ederek “Hakikaten gazetecilik gerçekten çok önemli ve kutsal bir görev. Kötü bir yıldan geçiyoruz, inşallah seneye daha güzel, hür ve özgür bir gazeteciler gününü burada coşkuyla hep beraber kutlayacağız. Bundan hiç endişem yok. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun.” dedi.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez’de “Aslında biz sizlerle birlikte Beykoz’u yaşayan kişileriz. Beykoz’da birlikte yaşam mücadelesi veren, artısıyla eksisiyle burada var olma mücadelesi içinde yer alan topluluğuz. Sizlerin çok değerli bir mesleği var. Hem bizlere bilgi aktarmak, toplumu aydınlatmak durumundasınız hem bunu yaparken, aslında siyasete, ülkeye de yön veren noktadasınız. Ne kadar başarabiliyoruz, ne kadar hep birlikte, bizde durduğumuz yerden siz de durduğunuz yerden dönem dönem kendimizi sorgulayıp irdelememiz gerekiyor. Çünkü bir şey yaparken karşınızda demokrasiyi, adaleti doğru işleten bir yapı varsa, ne kadar özgürseniz, ne kadar bağımsız kaleme alabiliyorsanız o zaman o yolu, o bilgilendirmeyi, o ışığı daha bir başka güçte yaparsınız. Bunu tabi ki siz kendi içinizde irdelersiniz ama ben baktığım yerde çokta kolay olmadığını, son 20-30 yıla baktığımızda görebiliyorum.” şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade ederek Beykoz yerel basınının gününü tebrik etti.

 

Sökmez’in ardından CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz’da “Gazetecilik gerçekten çok zor bir meslek. Görüyoruz, gazetecilerimiz sahada ciddi sorunlar yaşıyorlar. Zaten Başkanlarımızda bu konulara değindi. Gerçekten zaman ve mekân kavramı olmayan bir mesleğe sahipsiniz. Ben 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Genel Merkez Yöneticileri ve İlçe Başkanlarının konuşmalarının ardından Beykoz Yerel Basın Mensupları tek tek söz alarak görüşlerini paylaştılar.

 

İlçe basını, yerel basının gerçekten zor şartlarda gecesini gündüzüne katarak mesleğini ifa etmeye çalıştıklarını belirterek, ekonomik sorunlara bağlı olarak pek çok yerel gazetenin değişik sorunlar ile boğuştuğunun altını çizip, resmi ilan alma şartlarının git gide zorlaştığı günümüzde devlet tarafından gazetecilere tanınan basın kartının dışında, gazetelerin çalışanları için düzenlediği tanıtım kartlarının devlet eliyle yapılması gerektiğini, bu sayede mesleği kötüye kullanmak isteyenlerin bir nebze olsun önüne geçilebileceğini belirterek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yılda bir kez olan bu tür buluşmaların yıl içinde birkaç defa olması gerektiğini, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın yerel basın ile olan çalışmalarının kopuk ve düzensiz olduğunu vurguladılar.

 

Yerel basının konuşmaları sonrası Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Kadın Kolları Başkanı Eylem Uzuner ve Gençlik Kolları Ozan Yılmaz, CHP Beykoz İlçe Örgütü olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşmasının bir milat olduğunu, ilçede gerçekleşen ve halka, kamuoyuna duyurulması gereken birçok faaliyeti ilçe yerel basını ile paylaşarak çok daha fazla bir kitleye ulaşacaklarını, basının sorunlarının gün geçtikte arttığını, küçük dokunuşlar ile bu sorunların çok kolay üstesinden gelinebileceğini, gerçekleşecek genel seçimler sonrası bir sonraki 10 Ocak’ta basının sorunlarının birçoğunu çözeceklerini ifade ettiler.

 

Gazetecilik mesleğinin zorlukları ve sıkıntılarının ardından ilçe gündemi üzerine yoğunlaşan toplantıda, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e İBB’nin Beykoz’da gerçekleştirdiği projeler, ulaşım sorunu, Beykoz Merkez’in atık su hattı sorunu, son günlerde ilçe gündeminde ki yerini koruyan seçim öncesi anket sonuçları soruldu.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, ‘İBB Beykoz’da ne yaptı?’ söylemlerine şiddetle karşı olduğunu belirterek, Anadolu Hisarı Kalesi’nin restorasyonu, Göksu ve Riva Derelerinin tamamen sonlanmamışta olsa ıslah çalışmaları, Sultaniye Parkı’nın tarihi önemi ön planda tutularak yenilenmesi, Çubuklu’da vatandaşların yüzde 95’inin memnuniyeti olmadan bir kazma dahi vurulmayacak olan ve yavaş yavaş sona yaklaşılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları, askıda fatura uygulamasıyla Beykoz’da ki pek çok aileye yardımda bulunulması gibi geniş bir yelpazede hizmet üretildiğinin altını çizerek Beykozlunun daha çok ve yerinde hizmete ihtiyaç duyduğunu belirtti.

 

Konuşmasının devamında Düzgün, vatandaşın dillere pelesenk olan imar, mülkiyet, işsizlik ve hastane sorunlarının akabinde en önemli sorunun ulaşım olduğunu, yetkililer ile hemen hemen her gün sorunun kökten çözümü için görüştüklerini, kısa zamanda ulaşım sorununu halledeceklerini söyledi.

 

Beykoz Merkez’in atık su hattı ile ilgilide konuşan Başkan Düzgün, pandemide meydandan koru girişine kadar bir alanın kısıtlamalar olduğu dönemde yapıldığını ama korunun giriş kısmının çalışmaların anıtlara takıldığını, bu sürede de kısıtlamaların kalktığını söyleyerek şuanda atık su hattının yapımı için bir engel olmadığını fakat çalışmaların yapılacağı süre boyunca Beykoz’un önemli ulaşım yollarından olan sahil şeridinin büyük bir bölümünün trafiğe kapanacağını, Beykoz’un ara sokaklarının bu trafik yoğunluğunu kaldıramayacağını ve seçim üstü böyle zor bir projeye başlamanın doğru olmadığının kararı alındığını ifade etti.

 

İlçe Başkanı Aydın Düzgün, geçtiğimiz günlerde AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’ın ilçe yerel basını ile paylaştığı anket sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını, AK Parti’nin genelinden çok Beykoz İlçe Teşkilatı’na bakıldığında bile üyelerin büyük bir kısmının e-devlet üzerinden istifa ettiğini, vatandaşın korkutularak anket sonuçlarına gerçek bilgi vermesinin engellendiğini bunu saha çalışmaları sırasında bizzat gördüğünü ve yaşadığını belirterek yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 13. Cumhurbaşkanı’nın altılı masanın Cumhurbaşkanı Adayı olacağının altını çizdi.

 

Konuşmasının devamında Başkan Düzgün, CHP Beykoz olarak İBB’nin Beykoz’a kazandırması gerektiğine inandıkları en büyük projenin kreş olduğunu fakat Yeni Mahalle’de İBB’ye ait olan arazinin çevresinde ki ulaşım zorluklarından dolayı projede pürüzler olduğunu kaydetti.

Başkan Aydın Düzgün ayrıca, İBB çalışmalarında son imzanın gerçekleşememesi yüzünden otobüs ve taksi alımları gibi birçok çalışmanın sonlandırılamadığını ve buna benzer sıkıntıların çeşitli bakanlıklar ile de yaşandığının altını çizdi.

 

Toplantı ilçe gündemi üzerine karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Toplantı hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi.



Fotoğraf Galerisi


12-01-2023 864 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787