ENERJİ BAKANI DÖNMEZ BEYKOZ’DA AÇIKLAMALAR YAPTI

12-09-2022 993 Yorum yok. Yorum Ekle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yüz Yüze 100 gün” projesi kapsamında Beykoz’da ziyaretlerde bulundu. Beykozlularla bir araya gelen Bakan Dönmez, hem anlattı hem dinledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yüz Yüze 100 Gün" projesi kapsamında Beykoz’da vatandaşlarla ve partililerle buluştu.


Beykoz ziyaretinde Bakan Fatih Dönmez’e, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İl Başkan Yardımcısı Gıyaseddin Gergin, İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülcan Keskin ve Elif Yaşaroğlu, Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam, İlçe Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı eşlik etti.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk olarak Beykoz Teşkilatı ile bir araya geldi. Dönmez, 2023 seçimlerine giden süreçte 7/24 esasına göre, özverili çalışmanın önemine vurgu yaptı.


HANEFİ DİLMAÇ: “2023 SEÇİMLERİNE TAM KADRO HAZIRIZ”

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, teşkilat mensuplarıyla birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Dilmaç, “45 mahallemizde 3 kademe teşkilatlarımızı yaklaşık 8 ay önce tamamladık. Genel Merkezin ve İl Teşkilatın vermiş olduğu görev doğrultusunda her sandıkta 5 arkadaşımızı görevlendirdik. Cumhurbaşkanımızın uzun yıllardır söylemiş olduğu 3+3+3+1’i teşkilatlarımıza görev olarak verdi. Beykoz’da bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. 6 aylık bir çalışmada 5’i tamamladık 9’u da tamamlayabiliriz. Ama her ne olursa olsun bu 5 arkadaşımızla ve mahalle teşkilatlarımızla 2023 seçimlerine tam kadro hazırız. Yarın seçim olacak olsa Beykoz’da endişeniz olmasın.” dedi.


“ZİYARET EDİLMEMİŞ ÜYEMİZ KALMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara verdiği ‘Her üyenin bir üye daha ilave etmesi’ görevi hakkında konuşan M. Hanefi Dilmaç, “Her üyemize bir Teşekkür Belgesi göndereceğiz. Bu belgelerin içerisine 2 tane üye formu koyacağız. Yılbaşına kadar inşallah evine gidilmemiş, ziyaret edilmemiş üyemiz kalmayacak. Bizim şuan 46 bin üyemiz var. Bu 46 bin üyeyi tek tek ziyaret edeceğiz. Oy oranından daha fazla üye hedefimiz var. Bu çalışmamız sayesinde inşallah daha fazla üye yapmış olacağız.” diye konuştu.


MURAT AYDIN: “ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMANIN İÇERİSİNDEYİZ”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise “İlçe Teşkilatımıza, İl Teşkilatımıza bu güzel, anlamlı program için teşekkür ediyorum. Ben de her hafta bir gün Beykoz dışında bir ilçeye gidiyorum. Ziyaretlere sabahtan başlıyoruz bazen geç saatlere kadar devam ediyoruz. AK Parti İstanbul İl Teşkilatımız ve İlçe Teşkilatlarımız tempoya uyan, alınan kararları hayata geçiren çok yoğun bir çalışmanın içerisindeler. Anlamlı, isabetli çok güzel bir program başlatıldı. 2023 seçimleri ile ilgili adeta depara kalkmış gibi. İnşallah sonuçta güzel olur.” şeklinde konuştu.


BAKAN DÖNMEZ: “NÜFUSUN YÜZDE 80’İ DOĞALGAZA KAVUŞMUŞ DURUMDA”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, buradaki konuşmasında doğal gazı vatandaşa ulaştırmak için canla başla çalıştıklarını belirterek, “İstanbul'da ilk göreve geldiğimizde doğal gaz abone sayısı 110 bindi. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı görevini devrettiğinde 1 milyonu aşmıştık. İşte bu kadrolar, dün İstanbul'da tüm köyler dâhil doğal gazı nasıl götürdüyse aynı liderimizin talimatıyla 81 ilin tamamı doğal gaza kavuşmuş durumda. 2002'de sadece 5 ilde ve 50'nin üzerinde ilçede doğal gaz vardı. Şimdi 81 ilin tamamında 650'nin üzerinde yerleşim biriminde doğal gaz kullanıyoruz. Nüfusumuzun yüzde 80'i doğal gaza kavuşmuş durumda.” diye konuştu.


“KÜRESEL ENERJİ FİYATLARI KATLANDI”

Türkiye'nin geçen yıl yaklaşık 60 milyar metreküp doğal gaz kullandığına işaret eden Dönmez, bunun tamamının ithal kaynaklardan karşılandığını vurguladı.


Dünya genelinde enerjinin gündemin ilk sırasında yer aldığını anlatan Dönmez, "Hamd olsun, ülkemizde ne enerji kaynakları açısından ne de gıda kaynakları açısından sıkıntı yaşanmadı. Hatta küresel gıda sorununun çözümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın üstlenmiş olduğu misyonu bizi seven sevmeyen herkesin takdir ettiğini de gördük." dedi.


Enerjide küresel anlamda fiyat artışlarının yaşandığını anımsatan Dönmez, "Yaklaşık 25-30 yıldır bu sektörün içindeyim. Fiyatları da piyasaları da yakından takip ederim. Böyle bir artışın yaşandığını ben hatırlamıyorum. 2 sene önce bin metreküp doğal gaz 150 dolardı. Şimdi yaklaşık 2 bin 500 dolar. İki hafta önce 3 bin 500 dolarlara kadar çıkmıştı. Petrolün varil fiyatları salgın döneminde 50 doların altına gerilemişti, 140 dolara çıktı. Şimdi de 90-100 dolar bandında bir fiyat seyri söz konusu." ifadelerini kullandı.


İLK 6 AYDA DOĞAL GAZ SÜBVANSİYONU 150 MİLYAR LİRA

Dönmez, küresel fiyat artışlarından vatandaşı korumak için çabaladıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:


“İlk günden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle ve talimatıyla bunu mümkün olduğu kadar kendi kaynaklarımızdan ve bütçemizden karşılayacağız. Vatandaşımıza bunu en az şekilde yansıtmaya çalışacağız. Nitekim geçtiğimiz yıl elektrik ve doğal gazda uyguladığımız sübvansiyon miktarı 100 milyar liraya ulaşmıştı. Bu yıl sadece doğal gazdakini söyleyeyim. İlk 6 ayda sübvansiyon tutarımız 150 milyar lira oldu. Yaklaşık olarak, ilk 6 ayda kişi başı 1800 - 2 bin liralık bir katkı sağladık. 4 kişilik bir aile örneğinden ilk ayda 7-8 bin lirayı vatandaşımıza yansıtmadan kaynağında karşılamış olduk. Bu, ikinci yarıyılda da aynı şekilde devam edecek.”


VATANDAŞ VE ESNAFLA BULUŞTU

Konuşmaların ardından saha çalışmalarına başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mahmutşevketpaşa Mahallesi’nde vatandaşlarla selamlaştı; hemşehrilerin beklentilerini, sorunlarını ve önerilerini dinledi.


Bakan Fatih Dönmez, akşama kadar süren programın son etabında Kavacık Mahallesi’nde esnafla bir araya geldi. Bir taksi durağına misafir olarak taksicilerle sohbet eden Dönmez, çalan telefonu açarak taksi çağıran vatandaşa taksi gönderdi. Dönmez'in son durağı ise AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı oldu.

Haber Kaynağı: AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı





12-09-2022 993 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785