Ekiz “Tokatköy Kentsel Dönüşüm uygulamasında birçok yanlış vardır.”

29-08-2022 739 Yorum yok. Yorum Ekle

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’de gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Ekiz’in gazetemizle paykaştığı açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.


Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı’nın

Tokatköy Kentsel Dönüşüm Fiyaskosu Hakkında Basın Açıklamasıdır

 

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’de “Kentsel Dönüşüm” adı altında yaptığı uygulamayı uzun süredir izlemekteyiz. Tokatköy’de birçok vatandaşımızla uygulamalar konusunda birçok görüşme yaptık. Bu uygulama halka rağmen, halkın talep ve isteklerini yok sayan, uzlaşmayı değil dayatmayı ön plana koyan, her açıdan haksız bir uygulama ve yaşananlar açısından da tam bir fiyaskodur.

 

Tokatköy’de Beykoz Belediyesi tarafından planlanan “Kentsel Dönüşüm” uygulamasında birçok yanlış vardır;

 

- Öncelikle “Kentsel Dönüşüm” bir gereklilik ve ihtiyaçtır. Ancak bu ihtiyaç ve gereklilik kimse tarafından istismar edilemez.

- Her belediye seçimi döneminde, halka birçok kez tapu veya tapu tahsis belgesi verme sözü verilmesine rağmen bu belgeler göstermelik olarak sınırlı kişiye verilmiş veya hiç verilmemiş sözler tutulmamıştır.

- Tapu belgelerinin verilmemesinin asıl sebebi; belediyenin buralarda uzun vadede yapmayı planladığı uygulamalarda inisiyatifi halka vermemektir.

-Tapu konusu belediyeler tarafından, halkın başında bekleyen bir sopa, baskı aracı ve tehdit unsuru olarak muhafaza edilmiş, buralarda işgalcisiniz, hukuken haksızsınız baskılarına zemin oluşturmuştur.

 

Hak ayrı şeydir, hukuk ayrı şeydir. Bu konu hukuka uydurulmuş ancak tamamen haksız bir uygulamadır. Madem o alanlar işgal edilmiştir neden işgal edilirken göz yumulmuştur? Halk

yönetimlerin hamurudur nasıl şekil verirseniz o şekli alır. Bu yaşananlar hukuksuz ise bunda yönetimlerin de ihmal, kasıt ve dahli vardır. Ortada bir ihmal var ise bunun bedeli sadece halka ödetilemez.

 

Halka verdiği sözleri tutmayan hiç bir devlet kurumu olamaz, olmamalıdır. Bu sözler kişilerin değil temsil ettikleri kurumların yani devletin sözüdür. O sözler ya verilmez ya da kesinlikle tutulur.

 

Beykoz Belediyesi bu haksız uygulamalarıyla;

- Örnek olarak; 300 m2 araziye 3 daire yapmış olana 3 daire taahhüdünde bulunmuş, 1500 m2 araziye müstakil tek ev yapana da 1 daire taahhüdünde bulunmuştur. Bu nasıl bir hak anlayışıdır?

- Bu uygulamadan sonra, geniş arazileri üzerinde müstakil evi olanların fazla arazilerinde yaratılacak fazla konutlar nasıl değerlendirilecek ve kimlere verilecektir?

- Üstelik yapılacak daireler için halkın bazı kesimlerinin gücünü aşan ilave para talebinde de bulunulmuştur.

- Halka tapu belgeleri verilmediği için belediye “ben yaptım oldu” mantığı ile kendince bir hak dağıtmış, halkı muhatap almamış ve kesinlikle sınıfta kalmıştır.

 

Bu uygulama, yalnızca AK Partili Beykoz Belediyesinin değil,  CHP li birçok belediyenin de uyguladığı bir yöntem haline gelmiştir. CHP li İzmir Bayraklı Belediyesi de kentsel dönüşümü aynı şablon ile haksız şekilde yapma peşindedir.

 

Bu sorun bir parti sorunu değil sistem sorunudur!

 

Tokatköy halkı Türkiye’nin siyasi iklimindeki ayrışmaya kurban edilmiştir! Tokatköy halkının meselesi “senin partin benim partim” meselesi değildir. Hakkını, geleceğini, evini ve ekmeğini koruma mücadelesidir.

 

Bu konuda Tokatköy halkından gelen her türlü isteği siyasi kimliklerin ön plana çıkmasının Tokatköy halkının haklı mücadelesine zarar vereceğinin bilincinde olarak, reklamsız ve ön planda olma çabası olmadan, halk için, halkın yanında karşılamaya çalıştık. İlave taleplerini de karşılamaya çalışacağımızı özellikle belirttik. Kendilerini de bütün siyasi partilerin burayı bir şov alanına dönüştürmeyi, hükümetle siyasi hesabı olanların bu hesaplaşmayı yapmak için, bu mücadeleyi kullanabileceği konusunda uyardık.

 

Dolayısıyla, Tokatköy halkına, son yaşanan haksız, yanlış ve tatsız olaylarda daha önce hiç görmedikleri kimlerin ne maksatla yanlarına geldiğini dikkatle sorgulamalarını öneriyorum.

 

Canı yanan haksızlığa uğrayan Tokatköy halkı olayların onları kendi haklı davalarının dışında siyasi bir çekişmenin malzemesi yapılmasına izin vermemelidir.

 

Başından beri bu kentsel dönüşüm uygulama modelinin, çok zararlı ve sığ bir siyasi yaklaşım ile “böl parçala ve yönet” mantığı ile kurgulanacağını bu ayrışmanın da Türkiye’nin mevcut siyasi ikliminde en kolay, siyasi görüşler üzerinden olabileceğini ısrarla belirttik ve maalesef korktuğumuz oldu. Tokatköy halkı kendi davası üzerinden değil siyaset üzerinden ayrıştırıldı.

 

Tokatköy’de yaşananlar Beykoz’da “kentsel dönüşüm” adı altında diğer mahallelerde de uygulanması planlanan diğer haksız uygulamalarla yapılacak mücadeleye de ibret olmalıdır.

 

Beykoz’un “kentsel dönüşüm” kapsamındaki diğer mahalleleri de Tokatköy’de uygulanan yöntem ve siyasi ayrıştırma metodunu doğru anlamalı ve kavramalı bunun bir hak, gelecek ve ekmek mücadelesi olduğunu unutmadan partiler üstü bir anlayışla mücadelesine top yekün sahip çıkmalıdır.

Saygılarımızla Beykoz halkına duyururuz.

 

Hakan EKİZ

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı




29-08-2022 739 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787