Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü 109 Yaşında

01-04-2022 1303 Yorum yok. Yorum Ekle

Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetimi, kulüplerinin 109. yılı anısına gazetemizle bir basın açıklaması paylaştı. Basın Açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.

  

Anadoluhisarı İdman Yurdu spor Kulübü’nün kuruluşunun 109. yılı kutlu olsun.


37. Dönem Anadoluhisarı İdman Yurdu Yönetim Kurulu olarak büyüklerimizden devir aldığımız asırlık çınarımıza hizmet edebilme şerefine erişmekten onur duyuyoruz.


Kurulduğu günkü hedefleriyle daima dik ve hür, daima asil ve gururlu duruşumuzla, iki devlet tecrübesi görmüş terbiyemizle en zor şartlarda dahi armamızı yukarılara taşımanın sorumluluğunu duyuyoruz.


Anadoluhisarı, İstanbul’un ilk Türk ve Müslüman köyüdür. Ne yazık ki atanmış ve seçilmişlerin bu semte ve semtin spor kulübüne gösterdiği ilgi ve değer memnun edici değildir.

Beykoz sınırları içerisinde mazisi bir kaç yılı bulan semtlere yapılan yatırımlar,  spor kulüplerine verilen tesisler hepimizin gözlerinin önündedir.

Buna karşın, 2012 yılında yıkılan tesislerimizin yerine bir yenisinin halen verilmeyişi yapılan başvurulara siyaseten verilen cevaplar, ardı boş çıkan söylemler, siyasi görüş fark etmeksizin siyasete, siyasetçilere ve atanmışlara olan güven mekanizmasının çökmesine sebep olmuştur.

Anadoluhisarı İdman Yurdu 109 yıllık tarihinde birçok bilgi ve belge biriktirmiştir. Yönetim kurulumuz da görev aldığı günden bugüne bilgi ve belgelerini sağlam bir şekilde arşivlemektedir.

Bu arşivler günü geldiğinde masaya yatırılacak atanmış veya seçilmiş ayırt etmeden, siyasi görüş fark etmeksizin muhatapların karşılarına çıkarılacak, yorumlarına başvurulacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Anadoluhisarı İdman Yurdu’nun spor tesisinin olması veya karşılaşmalarını Anadoluhisarında oynaması doğal haklarından biridir.

Bizler sabırla yetkililerin bu kaçamak tavırlarından vazgeçerek hakkın haklıya verileceği günü beklemekteyiz. Defalarca belirtiğimiz üzere talebimiz sadece araziden ibarettir.

Anadoluhisarı yönetimi ve semti kendi tesislerini yapabilecek güce sahiptir. Beykoz ilçesinin ve Anadoluhisarı’nın coğrafi şartları bu talebi karşılanmasına müsaittir.

Görev aldığımız süre boyunca şahit olduğumuz birçok olay, istendiğinde nelerin yapılabileceğinin kanıtıdır.

Yönetim kurulu olarak görevimizin icabı olarak bu ısrarcı tavrımızdan vazgeçmeden görev aldığımız son güne kadar başvurularımızı yenileyeceğiz.

Zamanı geldiğinde ise yapılan başvurulara verilen cevaplar, atanmış ve seçilmişler ile yapılan toplantı sonuçları kamuoyunun takdirine sunulacaktır.

Tarihinde bir çok başarılara imza atmış olan kulübümüzün içinde bulunduğu bu durum, ilçemizde görev alan bütün atanmış ve seçilmişlerin ayıbıdır ve bu ayıptan bir an önce geri dönülmesi zaruridir.

 




01-04-2022 1303 Yorum yok. Yorum Ekle
Asım Özdemir

SPOR ETKİNLİKLERİ

13-10-2025 Yorum yok. 814
Ozan Derviş

Dün Dündür, Bugün Bugündür

26-09-2025 Yorum yok. 1607
Neyir Erkan Şişman

Vefasızlık da Hatırlanır

26-09-2025 Yorum yok. 1356
Erdal Uzuner

GERÇEK GÜNDEM

26-09-2025 Yorum yok. 1344
Cüneyt Pulant

Ben Umudumu Kaybetmedim

26-09-2025 Yorum yok. 1421
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

AYASOFYA

26-09-2025 Yorum yok. 1105
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

Toplumsal Çöküş

26-09-2025 Yorum yok. 1432
Hacı Arıcı

Kendini Düşünen İnsan ve Hayattaki Sınavı

26-09-2025 Yorum yok. 1214
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 2461
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4158
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 4895