Beykozlu Çiftçilere Alım Garantili Üreticilik Müjdesi

14-02-2020 2161 Yorum yok. Yorum Ekle

İstanbul’un doğal meyve ve sebze bahçesi Beykoz’da çiftçilerin yüzünü güldürecek, tarımsal ve ekonomik canlanmayı sağlayacak alım garantili sözleşmeli üreticilik çalışmaları başladı.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde tarımsal kalkınma için geliştirdiği sözleşmeli üreticilik modeli İstanbul’da ilk olarak Beykoz’da uygulanacak.


Beykoz Belediyesi ve Beykoz Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde alıcılar ve çiftçilerin bir araya geldiği toplantılarda köylerdeki çiftçilere alım garantili sözleşmeli üreticiliğin koşulları hakkında bilgiler veriliyor.


Baldan Karpuza Alım Garantisi

Alım garantisi, baldan, mantara, domatesten fasulyeye, kıvırcıktan karpuza kadar ilçede tarımı yapılan  tüm ürünler için geçerli olacak. Mevsime göre çiftçilerle imzalanacak sözleşmeyle alıcılar ürünlere fiyat garantisi verecek.

Beykoz Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetimindeki alanlarda yürütülecek uygulamayla ilçedeki çiftçilerin alın teri tarlada değer kazanırken,  tüketiciler kaliteli ve sağlıklı ürünlere daha kolay kavuşacak

Beykoz Belediyesi, yerel ürünlerle tarımsal kalkınmayı sağlamak üzere belirlediği stratejik hedefler kapsamında ilçede Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kayıt Sistemleri (ÇKS, AKS, Türk-vet )’e kayıtlı Üreticileri ziyaret ederek yetiştirilen ürün türleri ve kapasiteleri hakkında bilgiler alıyor.  

İlçenin geçmişte olduğu gibi yeniden tarımla anılması ve ekonominin canlanması için yürütülecek çalışmalar doğrultusunda çiftçilere eğitim, tohum, fide ve alternatif ürün desteği sağlanması da planlanıyor.  

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü




14-02-2020 2161 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

MEKÂNIN CENNET OLSUN İSMET BABA

26-07-2026 Yorum yok. 1129
Neyir Erkan Şişman

PEDALA TAKILMAK

26-07-2026 Yorum yok. 1062
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

MESUDİYE BULUŞMALARIMIZ

26-07-2026 Yorum yok. 1056
Hacı Arıcı

ÇALIŞ, İNAN VE ENDİŞE ETME!

26-07-2026 Yorum yok. 856
Cüneyt Pulant

Kime Güven Duymak İstesek Paramparça Oldular

26-07-2026 Yorum yok. 871
Yaprak Akın

Sosyal Medyada Yeni Dönem: Yasak mı, Doğru Pazarlama mı?

26-07-2026 Yorum yok. 769
Asım Özdemir

GÜZEL BİR SEZON

08-07-2026 Yorum yok. 976
Erdal Uzuner

BOZULAN EKONOMİ VE BOZULAN TOPLUM YAPISI

29-06-2026 Yorum yok. 1074
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 12803