Belediye Meclisi Çalışmalarına Yeniden Başladı

03-09-2019 1597 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi Meclisi resmi tatilin ardından eylül ayının ilk toplantısıyla çalışmalarına yeniden başladı.


Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlığında yapılan toplantıda ilçenin gündemi ve geleceğine dair konular görüşüldü.


Başkan Murat Aydın toplantının açılışında ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na destan yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri şükran ve minnetle yâd etti.


Başkan Murat Aydın: “Belediye Gündeminde İmar İlk Sırada”  

Meclis genel kurulu ve vatandaşlara hitabında imarı çözmek için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Başkan Murat Aydın: “Belediye gündeminde imar ilk sırada. Bir yandan imarı çözmek için gayretle çalışırken diğer yandan Beykoz’un potansiyelini festivallerle harekete geçirecek, ilçemizi zenginleştirecek, vatandaşlarımızı mutlu kılacak adımları atıyoruz. Beykoz’un ekonomisine ve köylüsüne destek için festivaller yapıyoruz. Karpuz Festivali yaptık, üreticiler tarafından 100 ton karpuz ilçemizde yetiştirildi, halka sunuldu, böylece önümüzdeki yıl Riva Vadisi’nde yetişen ürünlerin daha değerli şekilde İstanbul halkına ulaşmasının önü açıldı. Su, cam, baston, su oyunları ve diğer alanlarda da festivaller yapacağız.” dedi.

Başkan Murat Aydın: “Bisiklet Devrimini Başlattık”

Başkan Murat Aydın bisiklet etkinliklerine değinerek: “Sağlıklı Yaşam, Kolay Ulaşım” sloganıyla bisiklet devrimini başlattık. Toplumun %25’i günlük yaşamın içine bisikleti dâhil ettiği andan itibaren ülkemizde sağlık harcamaları başta olmak 50 milyar tasarruf sağlanacak. Türkiye’de bisikletin yaşamda yer bulması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Doğayı korumak ve karbon salınımına karşı en güzel çözüm bisiklettir. Ben bizzat halkımıza örnek olarak bisikleti makam aracı olarak kullanmaya devam edeceğim.” diyerek öncü olmayı sürdüreceklerini söyledi.   

Başkan Murat Aydın: “İstanbul’un en temiz WC’ler Beykoz’da”

Beykoz’da 5 aylık süreçte çok anlamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Murat Aydın: “İlçemizin tüm tuvaletleri ücretsiz ve tertemiz oldu. Bu çalışmayı okullarda da başlatıyoruz. İstanbul’un en temiz WC’ler Beykoz’da. Tüm hijyen malzemeleri belediyemiz tarafından karşılanıyor. Karlıtepe Mesire alanı örnek bir mesire yeri oldu. Atılan her adım Beykoz’un geleceğiyle ilgilidir. Şili’de bir vatandaş tatilin yurt dışında geçirmek istediğinde o yer Beykoz olacak. Dünyanın önde gelen televizyon kanallarında canlı yayınlanan, profesyonellerin katıldığı bisiklet etkinlikleri yapacağız. Turizmde lokomotif bisiklettir. Bisikletle Beykoz’u tüm dünyaya duyuracağız. Beykoz’da yaşamı kolaylaştırmak, ilçemizi zenginleştirmektir amacımızdır” şeklinde konuştu.  

Başkan Murat Aydın ayrıca engellilere her türlü hizmetin verileceği AKDEM’in de çok yakında kurulacağını müjdeledi.

Meclis genel kurulunda CHP grubu adına söz alan meclis üyeleri de başkanlık makamına çeşitli konularda sözlü önergelerini sundular.

Ardından gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Bir sonraki meclis toplantısı 4 Eylül Çarşamba günü saat: 10:00’da yapılacak.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü




03-09-2019 1597 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

“ETEKTE FAZLA TUTULAN TAŞLAR KAMBUR YAPARMIŞ”

17-03-2026 Yorum yok. 1377
Neyir Erkan Şişman

BAYRAM HERKESE GELIR MI?

17-03-2026 Yorum yok. 1260
Hacı Arıcı

83 Yıllık Bir Ömre Bedel KADİR GECESİ

17-03-2026 Yorum yok. 1272
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FUTBOL AKLI...

17-03-2026 Yorum yok. 1309
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 1222
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

KADIN EMEĞİ İLE ISINAN BEYKOZ

17-03-2026 Yorum yok. 1428
Cüneyt Pulant

Ramazan’da yapılanlar...

17-03-2026 Yorum yok. 1258
Asiye Çakır

BAYRAMIN AYNASINDA BEYKOZ;

17-03-2026 Yorum yok. 1517
Yaprak Akın

Evler Pahalı Değil, Konut Üretmek Pahalı

17-03-2026 Yorum yok. 1213
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 4131
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 9825