Zor Kazanımlarımızı Kolay Kaybetmeyelim

17-07-2019 3591 Yorum yok. Yorum Ekle

Son günlerde ulusal basın gündemine düşen, Çavuşbaşı’nda bulunan ve Külliye olarak hizmet verirken, eğitim amaçlı kullanılmak üzere bakanlık hizmetine geçen, halen üzerinde 5 ayrı eğitim kurumu olan yerin ilk kurulan okulu Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi ile ilgili bir eğitim haberi var.

Son günlerde ulusal basın gündemine düşen, Çavuşbaşı’nda bulunan ve Külliye olarak hizmet verirken, eğitim amaçlı kullanılmak üzere bakanlık hizmetine geçen, halen üzerinde 5 ayrı eğitim kurumu olan yerin ilk kurulan okulu Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi ile ilgili bir eğitim haberi var.

İlçemizin uzun yıllardır yerel basın sektöründeki bir temsilcisi olarak, bu konu hakkında ki sürece katkı koyup tespitlerimi ve düşüncelerimi siz değerli okuyucularım ile paylaşmak istiyorum.

Amacım asla konunun ulusal basına çıkışı ile ilgili bir eleştiri yapmak değil, tam aksine yayın yapan kuruluşlara verdiği emeklerinden yola çıkarak büyük saygı duymaktayım.

Ve aşağıda aktaracağım tespitlerim konusunda da değerli meslektaşlarımdan, aynı hassasiyeti göstermelerini istirham etmekteyim. Konu üzerine eleştirilere tabi ki son derece açığım. Konunun karşıtı olan tarafların sorularına cevap verebilir, anlattığım konuları tekrar açar onları ikna etmeye çalışırım. Eğer olur da ikna edemezsem onların beni ikna etmelerini de sabırla beklerim.

Tamamı Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi (ÇPL) adına tahsis edilen 46 dönüm arazi üzerine 45 günde 14 derslikli Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi ilçenin eğitim gönüllüleri tarafından inşa edilmesinden sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aynı okulun ikinci katının yapılması için ihale yaparak, şu an adı geçen kurum ile anlaşıyor.

Bu süreç içerisinde müteahhit firma okulun alt katını görmüş ve okulun ikinci kat inşaatını il milli eğitiminden ihaleyle alarak yapıyor olmanın düşüncesiyle Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliğine habere konu olan teklifini götürmüş.

Teklifte, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesinin oldukça büyük olan alanının uç noktasında bulunan ve belde halkının otlamaları sonrası akşam evine dönmeyen hayvanlarının barındığı, kötü haldeki bu yeri onarıp kiralayayım, hem okula katkı olsun, hem bölge halkından çalışan bulurum, hem de en önemlisi tekstil bölümü öğrencilerinin stajlarını da burada yapsınlar düşüncesini vurgulanmış.

Okul Aile Birliği Muhataplığında, Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve dönemin Çavuşbaşı Belde Belediye Başkanı nezaretinde, Belediye Başkanı dışında tüm adı geçenlerin isimlerinin bulunduğu bir anlaşma protokolüne imza atılmış.

Protokolde, aynı zamanda okulun ikinci kat inşaatını yapan firma bu atıl alanı 5 yıllığına kiralayacak sözleşme her yıl yenilenecek. Yaptığı masraftan hiçbir hak talep etmeyecek ve bunun dışında okul aile birliğine aylık 2500 tl ödemek karşılığında anlaşmaya varılmış.

Tam da burada, bölge halkının iş sahibi olması, öğrencilerin staj yapma rahatlığı, yapılacak düzenleme çalışmalarının hibe niteliğinde olması gibi konunun eğitim açısından cazip görülen bölümlerinin heyecanıyla, yapılan sözleşmede konunun taraflarının oluşturulması adına bir usul hatası da gözden kaçan ve yıllar sonra bugün sorun olarak çıkan ayrıntı olmuş.

Firma yaptığı sözleşmenin ilk senesinin altı ayında yaptığı tadilat çalışması sonrası bahsi geçen yere yerleşmesinden sonra konunun haberdarı olan İlçe Kaymakamı 3091 sayılı yasanın verdiği yetki ile taşınmaz mal zilliyetine yapılan tecavüzün önlenmesi adına firmaya tahliye kararı çıkartmış.

Yapılan yazışmalar görüşmeler konunun düzelmesi adına bir gelişme göstermeyince, firma sözleşmesinin ilk yılında altı ayı tadilat olmak üzere dokuz ay durduktan sonra tahliye edilmiş.

O dönemde adı geçen yerde, Anadolu Lisesi bulunmadığı gibi Anadolu Lisesi kiracının tahliyesinden üç yıl sonra gerekli tadilatın yapılmasıyla oluşturulmuş.

Sonrasında yaşanan mahkeme sürecinde firma mağduriyetini ortaya koyarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına açtığı davayı 13 yılın sonunda kazanarak yaptığı masrafların kendisine ödenmesi ve yerinde kendisine verilmesi ile ilgili ilgili mahkemeden karar çıkartmış.

Tüm tarafların oldukça iyi niyetli davranmasının sonunda, kavuşulacak eğitim olanaklarının güzelliği ile gözden kaçırılan sözleşme hatası konuyu bu boyuta getirmiş. 

Zor Kazanımlarımızı Kolay Kaybetmeyelim




17-07-2019 3591 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839