Beykoz’un Tarih Mirasına Öğrencilerden Akademik Bakış

17-10-2018 2839 Yorum yok. Yorum Ekle

Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri ve öğretim üyeleri , “Tarihi Yapı Çözümleme” dersi alan çalışması kapsamında Beykoz Belediyesi tarafından ilçede ağırlandı.

Üniversitenin Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elif Özlem Aydın öncülüğünde 8-13 Ekim 2018 tarihleri arasında Paşabahçe ve İncirköy mahallelerinde tarihi yapı ve eserler üzerinde çalışan öğrenciler yapıların rölöve-restitüsyon-restorasyon projelerini hazırlayacak.



Tarihi yapıların projelendirilmesindeki yaklaşımlar ve süreçlerin öğretilmesi, topluma faydalı mimarlar yetiştirilmesinin amaçlandığı çalışmaya üniversiteden 6 öğretim elemanı, 45 öğrenci katıldı.



Paşabahçe Ayios Konstantinos ve Ayia Eleni Kilisesi'nin 6 gün boyunca plan, kesit, görünüş ve detay krokilerini çizen öğrenciler, daha sonra detaylı ölçüleri aldı. Mahmut Bey Köşkü ile Alyüzler Evi’nde ise geleneksel ölçüm teknikleriyle çalışmalar gerçekleştirildi. Ayrıca yapı sahipleriyle görüşmeler yapıldı ve bilgiler alındı.

Tarihi yapıların ölçüm, fotoğraflama ve belgelemelerinin yapıldığı alan çalışması kapsamında öğrencilerin hazırlayacağı rölöve-restitüsyon-restorasyon projeleri Beykoz Belediyesi’ne sunulacak.



Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Özlem Aydın, öğrencilere mesleki deneyim kazandıran projenin konaklama, yemek ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e eğitime verdiği destek için teşekkür etti.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Tarih Mirasımız Nitelikli Araştırmalarla Yaşayacak”


Beykoz’un tarih mirasının nitelikli akademik araştırmalarla yaşayacağını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, eşsiz eserlere ev sahipliği yapan ilçenin kültürel mirasına ilgi gösteren öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Haber Kaynağı

Beykoz Belediyesi Basın Bürosu


Anahtar Kelimeler : Beykoz Belediyesi,Yücel Çelikbilek,Gebze Teknik Üniversitesi,Mimarlık,Tarih ve Kültür



17-10-2018 2839 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

UNUTMAYALIM BEYKOZ’DAN BAŞKA BEYKOZ YOK

27-06-2025 Yorum yok. 544
Neyir Erkan Şişman

Dilsiz Özgürlük

27-06-2025 Yorum yok. 537
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÜÇLENMENİN YOLU...

27-06-2025 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

CEFAKAR ANNE, FEDAKAR BABA

27-06-2025 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Değerli dostlarım,

27-06-2025 Yorum yok. 594
Yaprak Akın

BELKİ BİR GÜN, NE ZAMAN BİLİNMEZ!!!!!

27-06-2025 Yorum yok. 467
Asım Özdemir

SPOR CAMİASINDA BEYKOZ’UN DEĞERİ İŞ BAŞINDA

15-06-2025 Yorum yok. 863
Kemal Efe Şişman "Konuk Yazar"

Bu Kalp Seni Unutur Mu?

30-05-2025 1 yorum. 2861
Erdal Uzuner

MÜLKİYET PROBLEMLERİ

30-05-2025 Yorum yok. 1664
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 653
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 1358