Başkan Vekili Gürzel: “Beykoz’da Siyasi Değil, Vicdani Bir Tercih Yaptık”

23-01-2026 841 Yorum yok. Yorum Ekle

Eyüpsultan’da bir kreşte yaşandığı iddia edilen olay kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Gürzel, hem bir yerel yönetici hem de bir anne hassasiyetiyle yaptığı açıklamada, çocukların güvenliğinin her türlü tartışmanın üzerinde olduğunu vurguladı.


Son günlerde kamuoyuna yansıyan olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Başkan Vekili Gürzel açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bir anne olarak… Son günlerde Eyüpsultan’da bir kreşte yaşanan ve hepimizin yüreğini sızlatan olayı büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Henüz 3 yaşındaki bir yavrumuzun yaşadığı iddia edilen bu süreç, sadece bir ailenin değil, tüm annelerin içini acıtmıştır. Yavrumuza ve ailesine en kalbi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kıymetli Beykozlular,

Biliyorsunuz, Kasım 2025 Meclisimizde mülkiyeti belediyemize ait 3 kreşimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na devretme kararı aldığımızda bazı eleştirilere maruz kalmıştık. Bugün geldiğimiz noktada aldığımız bu kararın ne kadar hayati, ne kadar yerinde ve tamamen çocuklarımızın güvenliği için olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Biz istedik ki, Beykoz’un evlatları denetimsiz sistemlere veya kişisel inisiyatiflere değil, devletimizin yarım asırlık eğitim çınarı olan Milli Eğitim Bakanlığımızın kurumsal güvencesine emanet olsun.

Çünkü biliyoruz ki kreşlerimizde eğitimler; formasyon almış, her türlü güvenlik soruşturmasından geçmiş, profesyonel öğretmenlerimiz tarafından veriliyor. Evlatlarımız, MEB müfredatına uygun ve yüksek standartlı bir ortamda geleceğe hazırlanıyor. Devletimizin sarsılmaz denetim mekanizmaları, her bir evladımızın güvenliğini en üst perdeden takip ediyor.

Değerli Komşularım,

Biz Beykoz’da siyasi bir tercih değil, tamamen vicdani bir tercih yaptık. Kreşlerimizin devir kararıyla hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmak, yavrularımızı işin uzmanına teslim etmek ve siz anne –babaların başını yastığa huzurla koymasını sağlamak için atılmış bir adımdır.

Bizler, Beykoz’da yavrularımızın kılına zarar gelmeyecek bir sistemi inşa etmiş olmanın huzurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Şunu bir kez daha vurgulamak isterim. Çocuklarımızın neşesi, güvenliği ve geleceği her türlü siyasi tartışmanın, her türlü günlük polemiklerin çok üzerindedir. Onlar bize emanettir. Biz de bu kutsal emanete, devletimizin ciddiyeti ve bir anne titizliğiyle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Özlem Vural Gürzel



23-01-2026 841 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZ’UN KAYBEDECEK ZAMANI YOK

22-01-2026 Yorum yok. 1695
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 1027
Neyir Erkan Şişman

Eski Yaralar, Yeni Umutlar

27-12-2025 Yorum yok. 1560
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ BİLMEK ÇOK ŞEYDİR...

27-12-2025 Yorum yok. 1449
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1743
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1631
Erdal Uzuner

AHLAKİ EROZYON

27-12-2025 Yorum yok. 1240
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

2025 MİZAN VE BİLANÇOSU

27-12-2025 Yorum yok. 1226
Hacı Arıcı

ÖMÜR SERMEYEMİZDEN BİR YIL DAHA GİTTİ

27-12-2025 Yorum yok. 1316
Yaprak Akın

2 Kasa Kiraz’a 1 Daire Satacağız Neredeyse…

27-12-2025 Yorum yok. 1317
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6740