Gazi Mustafa Kemal Atatürk Beykoz’da Saygı ve Minnetle Anıldı

10-11-2025 1199 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 87’nci yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle andı.


Anma programı sabah saatlerinde Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Programda Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Özgür Erken ve Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.


Beykoz’da 09.05’te Hayat Durdu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09:05’de tüm Beykoz’da sirenler çalarken, ilçe genelinde hayat durdu.Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleriyle daima yol gösterici olduğunu vurgulayarak: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir kurtuluş mücadelesinin önderi değil, aynı zamanda çağdaş bir ülkenin mimarıdır. Bugün bizlere düşen görev, onun mirası olan Cumhuriyetimizi korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktarmaktır. Beykoz olarak, Atatürk’ün izinde, onun gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


Bir Ulusun Yüzü: Atatürk Fotoğraf Sergisi

Anma programının ardından Beykoz Belediyesi, “Bir Ulusun Yüzü: Atatürk Fotoğraf Sergisi” ile Atatürk’ün yaşamından izler taşıyan kareleri ilçe sakinleriyle buluşturdu. 15 Temmuz Şehitler Meydanı Tören Alanı’nda açılan sergi, 10 – 14 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide, Atatürk’ün farklı dönemlerde çekilmiş fotoğraflarıyla bir ulusun hafızasına tanıklık ediliyor.

Sergi, vatandaşlara Atatürk’ün liderliğini, zarafetini ve milletine duyduğu sevgiyi yansıtan bir yolculuk sunarken, Beykozluların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Derinlerde Bir Saygı Duruşu

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği bir diğer anlamlı etkinlik ise “Derinlerde Bir Saygı Duruşu” oldu.

Beykoz Belediyesi karşısındaki iskele alanında gerçekleştirilen programda, saat 09.05’te deniz üzerinde meşalelerle ve bayraklarla yapılan anma töreni, duygusal anlara sahne oldu. Denizciler, dalgıçlar ve vatandaşlar Atatürk’e olan minnetlerini boğazın maviliklerine taşıdı.



Anahtar Kelimeler : Beykoz,Mustafa Kemal Atatürk,10 Kasım



10-11-2025 1199 Yorum yok. Yorum Ekle
Asım Özdemir

GÜZEL BİR SEZON

08-07-2026 Yorum yok. 681
Ozan Derviş

Bir Davet Sadece Bir Mesaj Değildir…

20-06-2026 Yorum yok. 1873
Neyir Erkan Şişman

Her Haberin Bir Emeği Vardır

29-06-2026 1 yorum. 1062
Asiye Çakır

Ekrandaki Enkaz: Ruhumuzu Kim Çaldı?

29-06-2026 Yorum yok. 1227
Cüneyt Pulant

Sevdam BEYKOZ

29-06-2026 Yorum yok. 1217
Erdal Uzuner

BOZULAN EKONOMİ VE BOZULAN TOPLUM YAPISI

29-06-2026 Yorum yok. 796
Hacı Arıcı

Baba Dağdır. Sen Evleri Babasız Bırakma Allahım

29-06-2026 Yorum yok. 841
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

İnsan İnsana Şifa Olur mu?

29-06-2026 Yorum yok. 771
Yaprak Akın

Evler Satılıyor mu, Yoksa Sadece Gösteriliyor mu?

22-05-2026 Yorum yok. 1129
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 12537