Gazi Mustafa Kemal Atatürk Beykoz’da Saygı ve Minnetle Anıldı

10-11-2025 1100 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 87’nci yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle andı.


Anma programı sabah saatlerinde Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Programda Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Özgür Erken ve Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.


Beykoz’da 09.05’te Hayat Durdu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09:05’de tüm Beykoz’da sirenler çalarken, ilçe genelinde hayat durdu.Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleriyle daima yol gösterici olduğunu vurgulayarak: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir kurtuluş mücadelesinin önderi değil, aynı zamanda çağdaş bir ülkenin mimarıdır. Bugün bizlere düşen görev, onun mirası olan Cumhuriyetimizi korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktarmaktır. Beykoz olarak, Atatürk’ün izinde, onun gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


Bir Ulusun Yüzü: Atatürk Fotoğraf Sergisi

Anma programının ardından Beykoz Belediyesi, “Bir Ulusun Yüzü: Atatürk Fotoğraf Sergisi” ile Atatürk’ün yaşamından izler taşıyan kareleri ilçe sakinleriyle buluşturdu. 15 Temmuz Şehitler Meydanı Tören Alanı’nda açılan sergi, 10 – 14 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide, Atatürk’ün farklı dönemlerde çekilmiş fotoğraflarıyla bir ulusun hafızasına tanıklık ediliyor.

Sergi, vatandaşlara Atatürk’ün liderliğini, zarafetini ve milletine duyduğu sevgiyi yansıtan bir yolculuk sunarken, Beykozluların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Derinlerde Bir Saygı Duruşu

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği bir diğer anlamlı etkinlik ise “Derinlerde Bir Saygı Duruşu” oldu.

Beykoz Belediyesi karşısındaki iskele alanında gerçekleştirilen programda, saat 09.05’te deniz üzerinde meşalelerle ve bayraklarla yapılan anma töreni, duygusal anlara sahne oldu. Denizciler, dalgıçlar ve vatandaşlar Atatürk’e olan minnetlerini boğazın maviliklerine taşıdı.



Anahtar Kelimeler : Beykoz,Mustafa Kemal Atatürk,10 Kasım



10-11-2025 1100 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZ’UN KAYBEDECEK ZAMANI YOK

22-01-2026 Yorum yok. 1695
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 1027
Neyir Erkan Şişman

Eski Yaralar, Yeni Umutlar

27-12-2025 Yorum yok. 1560
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ BİLMEK ÇOK ŞEYDİR...

27-12-2025 Yorum yok. 1449
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1743
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1631
Erdal Uzuner

AHLAKİ EROZYON

27-12-2025 Yorum yok. 1240
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

2025 MİZAN VE BİLANÇOSU

27-12-2025 Yorum yok. 1226
Hacı Arıcı

ÖMÜR SERMEYEMİZDEN BİR YIL DAHA GİTTİ

27-12-2025 Yorum yok. 1316
Yaprak Akın

2 Kasa Kiraz’a 1 Daire Satacağız Neredeyse…

27-12-2025 Yorum yok. 1317
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6740