Beykoz'da eylem hazırlığındaki 9 silahlı örgüt üyesi hakkında 38 yıla kadar hapis talebi

03-07-2025 1104 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz'da patlamamış halde 2 el bombası bulunmasının ardından eylem hazırlığında oldukları belirlenen silahlı örgüt üyesi 9 şüpheli hakkında fezleke hazırlandı. Örgüt elebaşı L.B. ile yöneticiler M.T ve M.T 19'ar yıldan 38'er yıla kadar hapsi talep edildi.


Olay, 12 Eylül 2024 günü saat 06.45 sıralarında Beykoz Kavacık Mahallesi TEM Kuzey Yol üzerindeki köprü mevkisinde meydana geldi. Yerde bomba benzeri bir cisim gören vatandaş, polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler, otobüs durağının 15-20 metre ilerisinde beyaz bir poşet içinde iki adet el bombası buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, el bombaları üzerinde O.G ve A.K’nin parmak izleri olduğu belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin Şişli'deki bir evde saklandıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardında çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İKİ AYRI EVDE HÜCRE YAPILANMASI

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, başlatılan soruşturma tamamlandı. Örgütün şemasına da yer verildi. Örgütün, iki ayrı evde hücre tipi yapılandığı, örgüt yöneticisi olduğu değerlendirilen M.T ve M.T'nin barınma ve beslenme gibi tüm ihtiyaçları karşıladığı belirtildi. Örgüt liderinin ise yurt dışında firari olarak bulunan L.B olduğu kaydedildi. Fezlekede yer alan kriminal inceleme raporlarına göre, el bombasının S.D'ye ait araçtan atıldığı, parmak izlerinin ise O. G. ve A.K’ye ait olduğu belirlendi. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, ele geçirilen bombaların askeri amaçla imal edildiği, parça ve basınç etkili, öldürücü nitelikte olduğu kaydedildi.

KALEŞNİKOF, ÇELİK YELEK VE KAR MASKELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda; 2 kalaşnikof tüfek, bu tüfeklere ait 3 şarjör, 2 tabanca, fişekler, çelik yelekler, kar maskeleri ve eldivenler ele geçirildi. Ayrıca cep telefonlarında yapılan incelemelerde, silahlarla çekilmiş fotoğraflar ve örgütsel yazışmalar bulundu. Fezlekede, örgüt yöneticisi ve üyesi olan 8 şüphelinin tutuklandığı, örgüt elebaşının da yakalama emriyle arandığı bilgisine yer verildi.

CEZA İSTEMİ

Fezlekede, örgüt elebaşı L.B ile yöneticiler M.T ve M.T hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma' suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla, 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' suçundan 8'er yıldan 12'şer yıla, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 4'er yıldan 10'ar yıla, '6136 sayılı Kanun'a muhalefet' suçundan ise 2'şer yıldan 4'er yıla kadar olmak üzere toplam 19'ar yıldan 38'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diğer şüpheliler hakkında da çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası istenen fezleke, kamu davası açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Haber Kaynağı: DHA

Anahtar Kelimeler : Beykoz



03-07-2025 1104 Yorum yok. Yorum Ekle
Asım Özdemir

GÜZEL BİR SEZON

08-07-2026 Yorum yok. 695
Ozan Derviş

Bir Davet Sadece Bir Mesaj Değildir…

20-06-2026 Yorum yok. 1890
Neyir Erkan Şişman

Her Haberin Bir Emeği Vardır

29-06-2026 1 yorum. 1074
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

Kalemin Gücü Mesudiye ile Mesudiye Buluşmaları

29-06-2026 Yorum yok. 1012
Asiye Çakır

Ekrandaki Enkaz: Ruhumuzu Kim Çaldı?

29-06-2026 Yorum yok. 1239
Cüneyt Pulant

Sevdam BEYKOZ

29-06-2026 Yorum yok. 1229
Erdal Uzuner

BOZULAN EKONOMİ VE BOZULAN TOPLUM YAPISI

29-06-2026 Yorum yok. 806
Hacı Arıcı

Baba Dağdır. Sen Evleri Babasız Bırakma Allahım

29-06-2026 Yorum yok. 852
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

İnsan İnsana Şifa Olur mu?

29-06-2026 Yorum yok. 783
Yaprak Akın

Evler Satılıyor mu, Yoksa Sadece Gösteriliyor mu?

22-05-2026 Yorum yok. 1140
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 12548