Mesudiyeli Yazar ve Şairler Platformunun Halk Buluşmaları

15-12-2024 7743 Yorum yok. Yorum Ekle

Yakın zaman önce Mesudiye sivil toplum ve kültür sanat dünyasının yakından tanıdığı Tekin Toklucu ve bir grup arkadaşının “kalemin gücü” sloganıyla hayata geçirdikleri, Mesudiyeli Yazar ve Şairler Platformu, Ordu-Mesudiye Bayırköy Derneği’nin lokalinde, Bayırköy sakinleri ile Yazar Yunus Arıkan ve Yazar Tekin Toklucu’yu, Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’in Moderatörlüğünde buluşturdu.


Sarı Basın kartı sahibi sayısız makalesi olan, bir çok kitabını okuyucusuyla buluşturan, editörlüğü ve danışmanlığı ile tanınan Gazeteci Yazar Yunus Arıkan ile Mesudiye toplumunun hizmetleriyle yakından tanıdığı, uzun yıllardır yazar olarak hizmet vermesine karşılık, bir dönem içerisinde hapsolmuş duygularını peş peşe kitaplaştırmasıyla kendisinden oldukça bahsettiren Yazar ve Şair Tekin Toklucu Mesudiyeli Şair ve Yazarlar Platformunun Halk Buluşmalarını başlatan isimler oldular.


İlerleyen süreçte Platform üyelerinin müracaatları doğrultusunda Halk Buluşmalarının kapsamı genişletilerek, tüm İstanbul genelinde oluşturulacak ve gerekirse talep üzerine İstanbul dışına da çıkılabileceği bilgisine ulaşıldı.


“Kendine Yatırım Yap Ayakların Yere Bassın” sloganıyla gerçekleşen Halk Söyleşisinin Moderatörlüğünü Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş yaparken, Ordu-Mesudiye Gazetesi Haber Müdürü Namık Kemal Tuncer, Yazar Mehmet Mahmut Yıldız, Ressam Işık Yurdayarar Toklucu’da Halk Söyleşisinin Bayırköylülerin dışındaki konukları oldular.


Bayırköy Derneği Başkanı Mücahit Aydoğan ve Yönetim Kurulu, Üyelerine mükemmel hizmetlerin sunulabileceği lokallerinde konuklarını söyleşi öncesi misafir ettiler.


Söyleşi ortamının hazırlanması sonrası, Dernek Başkanı Mücahit Aydoğan başta konukları olmak üzere tüm katılımcılara hafta sonu olmasına karşın zaman ayırıp katıldıkları için teşekkür ederek, sözü program moderatörü Ozan Derviş’e bıraktı.


İlk sözün Yunus Arıkan’a verilmesi ve ardından Tekin Toklucu’ya söz verilmesiyle konuşmacılar geniş bir açıdan kendilerini ve Mesudiye’yi tariflerken, kendi gözlemleriyle tespitlerini de ortaya koymaları sonrası önerilerini de dile getirdiler.

Konuşmacılar, program sloganına uygun olarak yaptıkları konuşmalarıyla bireylerin yaşamsal kazanımlar saylayabilecekleri yaşanmış örnekleri anlaşılır ve net ifadeler ile dile getirdiler.

Konuşmaların sonrasında, katılımcıların sorularıyla oluşan interaktif ortam da sorulan oldukça içten ve samimi sorular aynı anlayış içerisinde konuşmacılar tarafından cevaplandı.

Bayırköy Lokalindeki Halk Buluşmasını izlemeye gelen Yazar Mahmut Mehmet Yıldız, Gözüm Vardı Gördüm Sözüm Vardı Yazdım isimli kitabını Dernek Başkanı Mücahit Aydoğan ve sunum ekibine imzalayarak takdim etti.

Dernek Başkanı Mücahit Aydoğan’ın kapanış konuşmasında duyduğu memnuniyeti çok net ifadeler ile dile getirerek, konuklara ve köylülerine teşekkür etmesi sonrası etkinlik sona erdi.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Mesudiye,Mesudiyeli Yazar ve Şairler Platformu,Ordu-Mesudiye Bayırköy Derneği


Fotoğraf Galerisi


15-12-2024 7743 Yorum yok. Yorum Ekle
Neyir Erkan Şişman

Eski Yaralar, Yeni Umutlar

27-12-2025 Yorum yok. 1192
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ BİLMEK ÇOK ŞEYDİR...

27-12-2025 Yorum yok. 1083
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1389
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1267
Erdal Uzuner

AHLAKİ EROZYON

27-12-2025 Yorum yok. 884
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

2025 MİZAN VE BİLANÇOSU

27-12-2025 Yorum yok. 863
Hacı Arıcı

ÖMÜR SERMEYEMİZDEN BİR YIL DAHA GİTTİ

27-12-2025 Yorum yok. 953
Yaprak Akın

2 Kasa Kiraz’a 1 Daire Satacağız Neredeyse…

27-12-2025 Yorum yok. 954
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 1768
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6389