Beykoz’dan Sakarya’ya Kültür Yolculuğu

08-06-2024 835 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği, 26 Mayıs günü Sakarya Karapürçek Ahmediye Köyü’nde gerçekleştirdiği Kafkas Gürcü Şenliği’nin ardından Sakarya’da değerlendirme toplantısı düzenledi.


Gerek Beykoz’da gerekse ilçe dışında gerçekleştirdiği faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren, Beykoz’un sivil toplum gönüllüsü Ali Kemal Kılıç’ın Başkanlığını yaptığı Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği’nin paydaşlarının desteğiyle gerçekleştirdiği “Kafkas Gürcü Şenliği” sonrası değerlendirme toplantısı düzenlendi.

 

Sakarya Karapürçek Ahmediye Köyü’nün Zirve Alabalık Tesisleri’nde muhteşem Sakarya manzarası eşliğinde gerçekleşen toplantıya Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, geçmiş dönem Beykoz ve Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri Zekai Emeç ve Adem Öztürk ile Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Basın Danışmanı Ozan Derviş ile birlikte katıldı.

 

Beykozlu kafileyi, Sakarya Karapürçek Ahmediye Köyü’nde Harun Köymen, Burhan Biçer, Ahmediye Köyü Muhtarı Reşat Çetin, Ses ve Enstrüman Sanatçısı Uğur Zuboğlu, Ertuğrul Süt, Beykoz Batum Havalisi Güncü Kültür Derneği Bölge Sorumlusu Nizamettin Doğru karşıladı.

 

Toplantıda; Mayıs ayında gerçekleşen Kafkas Gürcü Şenliği enine boyuna masaya yatırıldı. Katılımcıların tamamı, yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ve 2 bin kişinin de yoğun trafiğe bağlı Ahmediye Köyü’ne ulaşamadan geri döndüğü şenlik ile ilgili çok iyi geri dönüşler aldıklarını, bir sonraki yıl misafirlerine daha iyi bir ortam hazırlamak için çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini ifade ettiler.

 

Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği’ni Beykoz’da ve ilçe dışında gerçekleştirdiği etkinliklerinde Gürcü Mutfağı’nın enfes ürünleri ve Akordeon, Tulum ve Kopuz gibi enstrümanlarıyla hem çalıp hem de Kafkas Yöresi eserlerini seslendirerek katılan Uğur Zuboğlu, değerlendirme toplantısında da birbirinden değerli eserleri icra etti.

 

Gerçekleşen toplantı sonrası yapılan serbest sohbet ile birlikte Beykoz kafilesi ilçeye dönmek üzere yola çıktı.

 

Beykoz Doğuş Haber Gazetesi olarak gerek Beykoz’da gerekse ilçe dışında gerçekleştirdiği farkındalığı yüksek çalışmalar için Başkan Ali Kemal Kılıç şahsında Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği’ni tebrik ediyoruz.

 




08-06-2024 835 Yorum yok. Yorum Ekle