Alaattin Köseler Yerel Basınla Bir Araya Geldi

28-02-2024 755 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı, Beykoz Belediye Başkan Adayları Alaattin Köseler ile Beykoz yerel basınını bir araya getirdi.

 

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve İlçe Yönetimi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sabah kahvaltılı buluşmaya, CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler, Belediye Meclis Üyesi Adayları Bilgehan Murat Miniç, Gökhan Taneri Vural, Mert Akdemir ve ilçe yerel basını katılım gösterdi.

 

Kahvaltının ardından toplantının açılışını yapan CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan “Biz ilçe seçimi, kongre süreci yaşandığından bugüne kadar hep şunu söyledik, gerek Beykoz halkına gerek CHP kadrolarına; Aday kim çıkarsa çıksın, biz adayımızın yanındayız ve gördüğünüz gibi de bugün adayımızın yanındayız. Şunu net olarak buradan ifade ediyorum; bu dönem CHP Beykoz’u Beykozlularla birlikte yönetecek. Siyaset algısından daha önemli Beykozluluk meselemiz var. Beykozlu Beykoz’da kalacak mı soruları var. Beykoz’u kimler yönetecek soruları var. Bütün soruların cevabı işte bu masada verilmekte. Bir önce ki dönemde İYİ Parti’nin Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Miniç bizlerle beraber bu süreçte. Daha önce ki dönemde Belediye Başkanımız Alaattin Köseler bizlerle birlikte. Biz burada tek bir slogan, tek bir birliktelik açısıyla yola çıktık; Beykoz’u Beykozlular yönetecek, artık Beykozlunun kaybedecek bir vakti kalmadı.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’ın ardından CHP’nin kontenjan birinci sıra Beykoz Belediye Meclis Üyesi Adayı Bilgehan Murat Miniç’de ilçe yerel basınına açıklamalarda bulundu.

 

Miniç “Benim siyasi çizgimi bilenler bilir, biz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanında siyasete başladık. Hatta daha da evveli Ülkü Ocakları’nda. Sonrasında Büyük Birlik Partisi’nde devam eden bir süreç oldu. Ben 2014 yılında Büyük Birlik Partisi’nin Beykoz Belediye Başkan Adayıydım, Türkiye’nin yaşadığı siyasi konjonktür gereği biz partimizden ayrıldık, çünkü Türkiye’nin tek adam rejimine geçmesine karşı durduk. Akabinde İYİ Parti’ye geçtik. İYİ Parti’nin üçüncü bir yol olacağı umuduyla, İYİ Parti’nin Türkiye’de değişik bileşenleri bir araya getirebileceği umuduyla, tabi ki ilk bizim önceliğimiz Türk Milliyetçiliğinin belirleyici bir unsun olmasını istemiştik. Ama gelinen noktada İYİ Parti’den de beklentimizi bulamadık. Özellikle bu son altı ayda, ve son genel seçimlerden sonra yaşadıklarımız, gördüklerimiz bizi İYİ Parti’den de ayrılmak zorunda hissettirdi, biz istifamızı verdik. Bunun sebebi şu, biz Türkiye’nin tek adam rejimi ile yönetilmesini istemiyoruz. Türkiye’nin daha demokratik, daha aydınlık geleceğe yürümesini istiyoruz. Ama bulunduğumuz partinin yönetiminin bütün işleri tek adam rejimine yarar hale geldiğini gördük, bu noktada bir tavır ortaya koymak gerekiyordu ve istifamızı verdik. Biz siyaseti Muhsin Yazıcıoğlu’ndan öğrendik. Bizim öğrendiğimiz siyasete göre, siyaset milletin değerleri için yapılır, halk için yapılır, vatan için yapılır, kutsal değerlerimiz için yapılır ama birilerine gıcıklık olsun diye yapılmaz.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Adayı Bilgehan Murat Miniç’in konuşması sonrası CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler ilçe yerel basınına hitap etti.

 

İlçe yerel basını ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler “Bu yerel seçim gibi görülebilir, ama süreci şöyle değerlendirmemiz lazım. Türkiye kırılma noktasında. Yerel seçimlere gidiyoruz ama genel seçim gibi düşünmek lazım. O’da şu; 1999-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptığım süreçten sonra yıllar geçti. Yıllar geçtikçe burada mülkiyet ve plan kavgası sürekli gündemdeydi. Mülkiyet konusunda bir takım alanlar vatandaşa satıldı. Bir takım paralar toplandı, on binlerce konut yapılacağı vaat edildi, on tane konut yapılmadı. Bu paralar nereye gitti, bunların sıcağı sıcağına irdelenmesi lazım. Tokatköy'de koçbaşlarıyla insanların evine girildi, eşyaları sokağa atıldı. Plan vatandaşa özellikle anlatılmadı. Görünmeyen inşaat firmaları, görünmeyen ilişkiler var. 45 bin metrekarelik bir ticaret merkezi var planda. Buranın kimde kalacağı, ne amaçla kullanılacağı belli değil. Yalandan üç beş tane örnek daireyi sahibine vererek görseller yayınlanıyorlar. Oysa mevcut dönüşüm emsali büyütülüyor. Müteahhit ve bilinmeyen insanlarının rantları artıyor. Tokatköy'deki dönüşümde olan daire sahipleri orada barınamayacak. İthal ettikleri Katarlı, İranlı, Rus gibi 40 ülkeden zengin kişileri buralara oturtacaklar. Parası olanın Beykoz'da yaşayacağı Beykoz hayal ediyorlar” şeklinde konuşmasına devam etti.     

 

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler’in konuşması sonrası İlçe Başkanı Mahir Taştan ve Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler yerel basından gelen sorulara da cevap verdiler.

Toplantı, çekilen hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi.




Fotoğraf Galerisi


28-02-2024 755 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BAYRAM GELMİŞ NEYİME

13-06-2024 Yorum yok. 787
Neyir Erkan Şişman

TUVA

13-06-2024 Yorum yok. 634
Erdal Uzuner

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

13-06-2024 Yorum yok. 614
Asiye Çakır

SİZ KAZANDINIZ, BİZ KAYBETTİK...

13-06-2024 Yorum yok. 787
Cüneyt Pulant

BURUK BAYRAM

13-06-2024 Yorum yok. 648
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri

13-06-2024 Yorum yok. 663
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAPRAK DÖKÜMÜ

13-06-2024 Yorum yok. 661
Hacı Arıcı

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ?

13-06-2024 Yorum yok. 701
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 564
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 800