BİNDİLER BİR ALAMETE...

25-12-2014 4822 3 yorum. Yorum Ekle

Ülkemizin siyasi dalgalarına akıl sır ermez oldu. TBMM de mikrofona gelen Milletvekilleri aynı ses tonu ve aynı ortak paylaşımla; Pensilvanya demekten bıkmazken, iktidar cephesinden operasyonlarla ilgili “Suçluysa en yakın kardeşimiz de olsa kolumuzu keseriz” diyen Başbakan inceden inceye mesajını tazelemiş oldu.

Gündem iktidar odaklı o kadar dolu ki, muhalefetin kendi içinde yaşadığı sıkıntılar medyada neredeyse hiç yer bulmadı. Cumhuriyet Halk Partisinin içi kaynarken, tepeden İl Başkanları değişirken, İlçe başkanları yeniden seçime girerken, İktidar tarafından Şişli'yi yönetemeyenler Ülkeyi hiç yönetemez cümleleriyle hatırlatılan konu, Emir Sarıgül'ün görevi bırakmasıyla durulmuş gibi...

Olayların medya boyutu oldukça kafa karıştırıcı şekilde ilerlerken, köşe yazarlarının özellikle birilerini ak'lar şekildeki yazıları, inandırıcılığın dışında uzaktan komik görünüyor.

Bunu da biliyor muydunuz?, şunu da ilk kez ben açıklıyorum tarzındaki köşe yazıları çokça manidar. Kimi, kimin, neyi, nerden bildiğini sorarlar, cevap alamayınca balon yazılarınız sönüverir maazallah.

Zamanında kardeş kardeş geçinip gidenlerin, şimdi sözleriyle birbirlerine göndermeler yapmaları, kim haklı kim haksız diye düşündürürken, gerçekleri gölgeleme metodu olabilir deyip, izliyoruz.

Denize düşen yılana sarılır ya da düşmanımın düşmanı dostumdur vaari siyaseten atılan adımlar, yakın zamanda beklenmedik kayıplar doğurabilir.

Elbette felaket tellalı olmak istemem ama hal böyleyken öngörülerin çıktığı kapıyı seçememek mümkün değil.

Tabanını göz ardı ederek, partinin ideolojik duruşuna tamamen ters birini ya da birilerini gereksiz yere korumak, kollamak, birilerine güç kaybettirirken diğerine güç kazandırmaz. Gemiye bindiler bir kere, ya tüm siyaset arenası birlikte batar, ya da bu tufandan dimdik çıkılır ve kendi çirkinliklerinden midesi bulananları sakin sakin izlerler.

Yorumlar

Mehmet Mahmut Yıldız 25-12-2014

Mesaj içerikli yazı

Nehir hanım böyle bir yazı kaleme almanız,dan dolayı tebrik ve taktir ediyorum iktidarın şımarıklığı ve diktacı tavrı ana muhalefet partinin seçime çeyrek kala halk tarafında hoş karşılanmayacak iç sürtüşmelerden bir an evvel kurtulmalı Ülke için yapacakları hizmet projelerini anlatmalılar .

Nigar Şişman 25-12-2014

Kıyamete giden bizler.....

Canım benim, onlar alamete bindiler ama kıyamete gidecek olan bizleriz hatta çocuklarımız. İktidar sırf kendi gücü ve çıkarları için en yakınındakileri bile harcamaktan geri durmuyor. Daha dün can ciğer kuzu sarması idiler, şimdi ise birbirlerine atacak iftira arayışı peşindeler. Onlar yani tüm siyasi güçler tüm bu çirkefliklerle halkın gözünü boyamaya devam ederken bir yanda da ceplerini dolduruyorlar. Halk mış, eğitim miş, yükselmek miş, ileriye gitmek miş, geçim derdiy miş, hiçbirinin umrunda değil. Bizlerin daha da önemlisi çocuklarımızın Türkiye'mizin geleceğini kim düşünüyor ki??????

İncirköylü Keskin Müneccim 26-12-2014

Sayın Nigar Hanım, günaydın…

Bu ve benzeri gerçekleri yıllar önce size ve özellikle İsmail Bey’e ifade ettiğimde; tarafınızca eleştirilmiş ve bana katılmadığınızı belirtip, dipsiz bir kuyuya düşercesine, şu an şikâyetçi olduğunuz ortamın oluşmasına “ehven-i şer” düsturuyla, kayıtsız ve şartsız destek vermiştiniz. Hatırladınız mı?

Sizin yorumunuzdan güzel ve anlamlı bir alıntı eklemek istiyorum: “…Bizlerin daha da önemlisi çocuklarımızın ve Türkiye’mizin geleceğini kim düşünüyor ki?”

Saygılarımla…

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785