GİDEN AĞAM GELEN PAŞAM OLMAMALI

16-04-2010 3205 Yorum yok. Yorum Ekle

Çok değerli okuyucularım rahatsızlığım ile ilgili yaşadığımız süreci öğrenmeniz açısından mecburi olarak verdiğim bilgiden sonra, konu ile ilgili haberimizin altına yazılan yorumlar ile ve bizzat gelen telefonlar sayesinde daha güçlü bir tedavi süreci geçirdiğimi, tedavi sürecimin gelişmelerini ileride sizler ile yeniden paylaşacağımı bildirirken, rahatsızlığım ile ilgili bana destek, güç veren okuyucularıma ve dostlarıma teşekkür ederek, zor şartlarda yazdığım köşe yazıma geçmek istiyorum.

İlk bakışta çok itici bir anlamı olan köşe yazımın başlığı ülkemizde çok kullanılan ve kullanıldığı zamanlarda da istisnanın dışında genel anlamda kullananı haklı çıkartan bir deyiş olarak yaşamımızın bir parçası olmakta.

Günümüz dünyasında bu deyiş ailelerimizin çekirdek yapılanmasının bile içerisine girmişken konuyu genelleştirmenin kimseye faydasının olmayacağı da bir gerçek olarak karşımızda durmakta.

Gelen Paşam mantığında halk arasında genel olarak tam bir mizah hâkimdir. Hizmet süreci dolup bir başka görev yerine tayin olan kamu çalışanlarına, başka sebeplerden dolayı İlçeyi terk eden ticaret erbaplarıyla bir şekilde ilişkiler bittiği için, aynı nitelikler ölçüsünde göreve yeni gelen kişilere, biraz nezaket gereği, çoğunlukla ne olur ne olmaz ileride, belki bir işimiz gereği lazım olur mantalitesiyle, göreve veya hizmete başlanıldığında yapılan ziyaretin genel adı, gelen paşam anlayışından çıkmaktadır.

Giden Ağam mantığında ise, ağanın bulunduğu yerde hizmet süreci dolduğunda veya bir başka diyarda hizmet vermeye devam etmeye başladığında, arkasından söylenecek olumlu veya olumsuz söylevlerin genel adıdır. Tabiî ki bu söylev iyi olduğunda kurulan dostluk ilişkileri yıllar boyu sürüp gitmektedir.
Oysaki birilerine göre yanlış gelebilir ama bana göre de, konuyu ilçe genelinde gözlemlediğimde, ilçemize kamu adına hizmet vermeye gelen yöneticilerimize bireysel olarak hoş geldiniz iyi çalışmalar ziyaretlerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Düşünmekle de kalmayıp uyguluyorum da.

Böyle düşünürken, ilçemizdeki tüm kurumların hizmet ağının işlemesi adına üzerimize düşün görevi yapmış olmanın mutluluğunu sekiz yıldır yaşamaktayız. Bunun örnekleri arşivimizde de canlı örnekler olarak bulunmaktadır.

Tabi bu benim bakış açım ve sorumluluğum ölçüsünde yerine getirmeye çalıştığım bir davranış biçimi. Düşüncelerim sadece beni ve sorumlusu olduğum kurumumu bağlamasına rağmen bazı yöneticilerimizin anlayışına ters düştüğünü de bilmekteyim.

Başarılı çalışmalarını hiçbir yayın kuruluşundan aşağı kalmayacak şekilde okuyucularımıza zevkle duyurmaya çalıştığımız, önemli bir kurumumuzun bir numaralı yöneticisi kurmaylarıyla birlikte, kendisinin ilçemize göreve atandığında hoş geldiniz ziyaretlerine gelen kurumları ziyaret etmeye başladığında, bir elin parmakları kadar az olan basın arasında ziyaretine gelenler, gelmeyenler ayırımı yaparak sadece ziyaretine gelenlere ziyaret yapması da, ziyaret sahiplerine veya birilerine normal gelse de, bize normal gelmeyen bu davranışa yıllardır alışmış olsak da üzülmedik desek yalan olur.

Tabi üzüldük diye bu davranış biçimimizden vazgeçecek değiliz. Bize göre ülkemizin her bir köşesinde hizmet yapmak aynı değerdedir.

Önemli olan bu görev süreleri içerisinde ilçemize gelen yöneticilere ve kurumlarına verecekleri iyi hizmetlerini kolaylaştırmak adına yardımcı olmak, daha da önemlisi görev süreleri içerisinde kurulan dostlukların, ilçemizdeki görev süreleri dolup ilçemizden ayrıldıktan sonra da devam ettirilebilmesi. Şahsım ve arkadaşlarım adına bu söylevimin de örneklerinin çok olması ve halen bu dostlarımızla uzak diyarlarda bile olsalar, geçmiş günlerde kurulan dostlukların anısına iletişim halinde olmamızdır.

Yani dostlar, bana göre giden ağam, gelen paşam değil, ilçemiz için hizmet veren her birey çok önemlidir.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 571
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 631
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837