BEYKOZ İÇİN DİYALOG ZAMANI

24-05-2024 841 Yorum yok. Yorum Ekle


Yerel Seçimler sonrasında siyasiler er meydanına çıktılar ve bu sürecin sonunda Beykoz başta olmak üzere ülke genelinde yerel bir farkındalık ortamı oluştu.

Yerel siyasetin geneline söz söylemek bizim işimiz değil, yerel bir gazete ve onun imtiyaz sahibi olarak dilim döndüğü kadar yolun başındayken birkaç cümle söylemek isterim.

Beykoz’un yeni Belediye Başkanı Alaattin Köseler ikinci kez Başkan olmasıyla, aradan geçen kısa dönemde ve hatta tüm kadrolar oluşturulmamışken, ortaya koyduğu imaj ile kendisindeki değişkenliği konulara sahip oluşu, mevcut bürokratlarıyla birebir diyalogları sanki gelecek güzel çalışmaların habercisi gibi görülmekte.

Başkan Köseler’in ilçe sakinlerine sergilediği güzel tablonun daha da gelişmesi için söylemek istediğim birkaç tespitimi sıralamak istiyorum.

Öncelikle halihazırda bürokratları ile kurduğu ve dışa yansıyan olumlu görüntüsünü A Kadrosunu da kurduktan sonra sürdürmeli.

Kesinlikle ilçenin olmazsa olmazı olan Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, İl Dernekleri, Spor Kulüpleri ve her zaman taca atılan basının çalışmalarını yakından takip edip kısa aralıklar ile istişareler yapılmalı.

Geçmiş dönem Başkanlığı döneminde mahallelerde yapılan şok hizmet programlarıyla o mahallenin acil sorunları giderildiği gibi planlı yapılması gerekenlerinde başlangıcı yapılmaktaydı. Bu sistemin yaz başı olması sebebiyle acil iyileştirmeler amacıyla toplantılar halinde sahili olan mahallelerden başlaması oldukça iyi bir düşünce olurken, sonrasında bu anlayışın Şok Hizmet anlayışıyla eskisi gibi devam edilmeli.

Ve tabi yine yerel basın, bu konuda her dönemin yerel yönetimin farklı farklı davranışları olmasına rağmen ortak ve etik kurallar dahilinde sürdürülmesi hizmetlerin halka indirilmesi anlamında en etkin yol olmaya devam edecektir.

Belediye etkinliklerinin yerel basına haber verirken, davet işi görevlilerin keyfiyetinde olmaktan ziyade ruhin olmalı, genel olarak yerel yönetimin kendi iç toplantılarının dışındaki yereli ilgilendiren konularda yerel basın bizzat davet edilmeli. Ayrıca bu davet konusu olması gereken ölçüye çekildiğinde, yerel basına hazır haber gönderme konusu da asgari mecburiyetler ölçüsüne iner ve halka daha sağlıklı haberler ulaşmış olur.

Belediye kadrolarının oluşturulmaya çalışıldığı dönemde İstanbul’un İncisi güzel Beykoz’umuza görev yapacak ve Başkan Köseler’in ekibinde olacak Yöneticilere ve Belediyemizin tüm Kadrosuna başarılı çalışmalar dilerim. 

Ozan Derviş

BAYRAM GELMİŞ NEYİME

13-06-2024 Yorum yok. 787
Neyir Erkan Şişman

TUVA

13-06-2024 Yorum yok. 634
Erdal Uzuner

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

13-06-2024 Yorum yok. 614
Asiye Çakır

SİZ KAZANDINIZ, BİZ KAYBETTİK...

13-06-2024 Yorum yok. 787
Cüneyt Pulant

BURUK BAYRAM

13-06-2024 Yorum yok. 646
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri

13-06-2024 Yorum yok. 663
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

YAPRAK DÖKÜMÜ

13-06-2024 Yorum yok. 661
Hacı Arıcı

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ?

13-06-2024 Yorum yok. 701
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 563
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 800