MUTLULUK MARİFETİ…

26-10-2023 905 Yorum yok. Yorum Ekle

Mutluluğun sırrı der dururuz ama mutluluğun sırrı nedir nasıl bilebiliriz?

Zaman hızla uçuyor. Doğanlar büyüyor, büyürken mutlaka acıyor, büyümek bitmiyor ama ömürler mutlaka bitiyor. Etrafımızdaki mutlu insanlara baktığımızda neyi farklı yapıyorlar?

Muhtemelen her problemin geçici olduğunu ve sonsuza dek sürmeyeceğini biliyorlar. Başarısız oldukları kadar, başarılı oldukları durumların da olduğunun farkındalar ve başarılı anlara odaklanıyorlar. Hatalara takılmıyor, her insanın hata yapabileceğini biliyorlar.

Madem her sorun geçici, içinde bulunulan ana odaklanmalı ve kendimize iyi anılar biriktirmek için önümüze bakmalıyız.

Sizi mutlu edecek şeyleri yapmayı ertelemeyin. Yoksa hayatınız boşa yaşanmış olur ve bir camın ardında bu yolculuğun bitmesini beklersiniz.

Mutluluk sizin kapınızı çalmaz, sizin onun peşinden koşmanız gerekir. Koşarken düşebilirsiniz ama kalkmadan önce düştüğünüz çimenlerin tadını çıkarın…

Çoğu zaman da aslında iki adımlık koşudur bu, sadece var olanı görmek anlamına da gelir çünkü. Kendinizde ve etrafınızda size huzur veren, sizi gülümseten, şükür mırıldanmanızı sağlayan neler varsa o kadar yakındır mutluluk.

Gün bugündür, kıymet bilelim, sevgimizi de kıymet bilenlere emanet edelim, bize emanet edilenleri de kendimizden bilelim.

Hayatınızı koca bir kayıp olarak değil, gösterdiğiniz sabrın, verdiğiniz emeğin, erdemli yaşamanın da sonsuz bir mutluluk kaynağı olabileceğini hiç unutmadan, bir serüven olarak geçirmeniz dileğiyle. Beykozumuzun şirin semti Anadoluhisarından sevgi ve hürmetlerimle…