BİR VE BERABER KUTLU BAYRAMLAR

23-06-2023 1200 Yorum yok. Yorum Ekle

Güçlü olmak denilince akla; kullanmak, hükmetmek, emretmek, yaptırtmak, sindirmek, boyun eğdirmek gelir...

Oysa gerçek güç var etmektir. Ve var etmek şefkatle, incelikle, özenle, gönül dolusu verme kapasitesi ile mümkündür. 

 

Güçlü olan yegane var edene aracı olandır. Ben yaptım ben yıktım, ben doldurdum ben döktüm ben kırdım diye anca zalim olunur, anca kaybeden olunur...

İnsan hükmedebildiği sürece bunu anlamaz...

Kendine ve başkasına zulmedenin sınavı hep iyilikle ve iyilerle gelir. O sınavda zulmüne devam edenin de sırtı hiç fark etmeden yere gelir. O yüzden baş edilemeyen insanlar için eskiler Allah zulmünü arttırsın! ....derler. Zulmü gördüğünüz zaman boynunuz bükülmesin. 

 

Siz birine sınav olduysanız, bilin ki sizin sınavınız da kendi özünüzün değerini bilmek ve kendini kaybetmeden dirayetle yola devam etmektir. İnsan insana eksiğini gösterir ama dengin olmayanla eksiklik tamamlanmaz sadece büyür.

 

Allah; insana iki ayağını üzerine sağlam basması için, bir başı da omuzlarının üzerinde dik tutması için vermiştir. Sadece yok etmeyi bilenlerin sizi var etmesini beklemeyin. Sizi var edenin yüzü suyu hürmetine, güzelliğinizi, insanlığınızı onurlandırarak yaşamaya devam edin.

Yol budur...

 

Bunlara mukabil; kurban demek paylaşmak demek. Kurban demek dinine, devletine, milletine adanmış olmak demektir. Bir taraftan Allah'a yakınlaşmayı, bir taraftan da toplumumuzda kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma bilincinin gelişmesine vesile olmaktadır. 

 

Biz Türk milleti olarak birlikte çok güçlüyüz.  Paylaşma kültürümüzün en yoğun şekilde yaşandığı, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlere bir kez daha ermiş olmanın mutluluğun da, yardımlaşma /dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşımak dileğiyle, kurban bayramınızı en kalbi duygularımla kutlarım. Selam ve dua ile efendim.