SEÇİMDEN SONRADA YAŞAM DEVAM EDECEK

25-05-2023 752 Yorum yok. Yorum Ekle

Bilindiği gibi her seçim profesyonel bir ön hazırlık sonrasında hayata geçirilir ve yapılan ön hazırlıklar sonrası partilerin geniş kadroları tarafından halka indirilir ve seçimden sonuç alınır. Lakin unutmayalım yaşam devam edecek. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız.

Alışılagelmişin dışında bu seçim çalışmasından sonra Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizin sonrasında TBMM yeni üyeleri belirlenirken, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ise 28 Mayıs 2023 tarihine geldi.

Yeni bir heyecan fırtınasının 15 günlük sürecide sonlanmak üzere, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi, çok sert siyasi söylevlerin ve kaygan gitgellerin olduğu bir süreçten sonra karar yine sizlerin olacak, her zaman olduğu gibi vereceğiniz karar karşılığında bir yaşam standartlarınız olacak.

Belli bir kesim oy verdiği tarafın vaatlerinin yerine getirilmesi beklentisinde olurken, diğer bir kesimde keşke benim tercihim kabul görseydi düşüncesiyle içindeki fırtınayı bastırmaya çalışacaktır.

Keşke seçim öncesi hiçbir taraf bu kadar kısa süreçte vatandaşların kafalarının allak bullak olduğu vaat söylevlerini yapmasalardı diyebiliriz. Fakat tarihsel süreçteki seçimlere baktığımızda usul maalesef hep böyle, olmuş ve vatandaşların kafaları sandıklara gitmek üzere karıştırılmıştır.

Yani Değerli Okuyucular, seçim ve uygulamaları konusunda tarihsel süreç aynı şekilde devam ediyor. Dar süreçlerde her iki tarafında vaatleri kafaları karışan seçmenleri karar aşamasında zorlamakta.

Öncelikle kafamızın rahat ve huzurlu olması için, seçimlerin olmazsa olmazı olan vatandaşın sandıkla buluşması ilkesine her Türk Vatandaşı’nın azami hassasiyeti göstermesi gerçeğinden yola çıkarak, yukarıda ortaya koyduğum tablo, kimimize göre olumlu kimimize göre olumsuz gelişse bile, bir önceki köşe yazımda da vurguladığım gibi hala kime oy vereceğim diye kafaları karışık olanlar seçim gününe kadar olan gözlemlerini seçimden bir gün önce yastığa başlarını koyduklarında sabaha kadar durum değerlendirmesi yapıp değerlendirmeleri sonrasında huzur içerisinde oy vereceklerinden emin olsunlar.

Ve unutmasınlar ki seçimden sonra da, yaşam tüm gerçeği ile bizi bekliyor olacak.

Süreç hepimiz için hayırlı olur inşallah…