MAYIS’IN GETİRDİKLERİ

25-05-2023 1276 Yorum yok. Yorum Ekle

Mayıs ayında ülkemizde ve Beykoz’da gündem oldukça yoğun geçti. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi yapıldı. TBMM gidecek Milletvekilleri belli olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. TBMM’de 14 farklı parti milletvekili ile temsil edilecek. Çok partili bir meclis yapısı oluştu. Bu yapı ülkemiz için ne getirecek bakalım.

Beykoz ilçemizde de Milletvekili seçim sonuçlarına göre; AK Parti yine birinci parti olmuş, ancak oylarında 8 puanlık bir düşüş yaşanmıştır. CHP’de ise 2 puanlık yükseliş gerçekleşti. İktidar partisine verilmeyen oylar ana muhalefet partisine gitmemiştir. Bu oylar seçime ilk defa giren partilere; %3.5 oranıyla Yeniden Refah Partisi’ne, %3.26 oranıyla Türkiye İşçi Partisi’ne ve %2.84 oranıyla Zafer Partisi’ne gitmiş gibi görünüyor. 

Beykoz ilçemizde de Mayıs ayının ilk haftasında yaklaşan seçim nedeniyle peş peşe imar planları askıya çıkmaya başladı. Köylerde yıllardır beklenen imar sonunda çıkmış oldu. Halkımız imar planlarında mülkleri hakkında bilgiyi Beykoz Belediyesi’nden öğrenebilirler. Mağduriyet yaşayan halkımız planlara askıya çıktığı tarihten itibaren 1 ay içinde itiraz edebilirler.

Merkez de bulunan ve nüfusun yoğun olduğu Boğaziçi alanında ise henüz uygulama imar planlarından ses seda yok. Yeni bir gelişme olarak;  İBB Şehir Planlama Müdürlüğü Boğaziçi alanı 1. Etap (çubuklu, çiğdem…) 1/5000 ölçekli Nazım imar planını hazırlayıp meclise gönderdi. 8 Mayıs’ta meclis gündemine girdi. Bakalım ne zaman çıkacak. Bu plan 2017 yılında onaylanmış ve askıya çıkmıştı. Ancak planın tamamına Çiğdem Mahallesi Muhtarı, Çiğdem Mahallesi Güzelleştirme Derneği iptal davası açtığı için ve 1/5000’lik Nazım imar planı iptal edildiği için yeniden plan yapmak zorunda kalınmıştır.

Boğaz hattında bulunan yapı stoğunun % 80’i eski ve riskli yapı durumunda. Bu nedenle bu bölgede yaşayan halkın can ve mal güvenliği tehlike altındadır. İmar olmadan bu yapılar dönüşemez.

Askıda olan imar planları için Muhtarlara çağrıda bulunuyorum. Planlarda mağduriyetiniz varsa itiraz edin, dava da açın. Ancak planın tamamının iptaline yönelik itiraz ve dava açmak gibi bir hataya düşmeyin.

Şunu unutmayalım. En kötü plan plansızlıktan iyidir.    

Ozan Derviş

Basın Emek İster… Ama En Çok da Samimiyet İster

22-05-2026 Yorum yok. 516
Neyir Erkan Şişman

Bir Nesil Böyle Şekilleniyor

22-05-2026 Yorum yok. 447
Asiye Çakır

FİDENİN DEĞERİ VAR DA BEYKOZLU' NUN YOK MU?

22-05-2026 Yorum yok. 690
Cüneyt Pulant

Değerli BEYKOZLU dostlarım.

22-05-2026 Yorum yok. 526
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

İNSAN ÖLMEDEN ÖLÜR MÜ?

22-05-2026 Yorum yok. 368
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TOPLUMLAR ve ETKİLERİ ve BİZ NE YAPIYORUZ?

22-05-2026 Yorum yok. 411
Hacı Arıcı

NASİPLİ KİŞİ KİMDİR?

22-05-2026 Yorum yok. 347
Yaprak Akın

Evler Satılıyor mu, Yoksa Sadece Gösteriliyor mu?

22-05-2026 Yorum yok. 409
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 3239
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 6118
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 11838