ESKİ YILA VEDA YENİ YILA HOŞ GELDİN

26-12-2022 932 Yorum yok. Yorum Ekle

2022 yılının son günleri yaşadığımız şu günlerde bir yılı daha eteklerimizden dökeceğiz. Bir yıla daha veda edeceğiz ve bu bir yıl boyunca yeni edindiğimiz tecrübelerle, günahı ve sevabı ile bir yılı daha geride bırakıp hep berber yeni bir yıla gireceğiz.

Hepimiz ne çok şey yaşadık, ne çok şey kazandık, ne çok şey kaybettik. Acılarımız kayıplarımız oldu. Acılarımız pişirdi bizi. Daha bir olduk, piştik. Belki yandık, kül olduk. Yana yana bir pervaneye dönüştük. Bazen de çok sevindik içimizden şelaleler çağladı. Güldük, eğlendik, oynadık. Kayıplarımızı bu dünyadan göçen sevdiklerimizi hiç unutmadık, unutmayacağız. Onlar içimizde yanan o bir adet mum ateşi sonsuza. Kazandıklarımız ise zaten bizimle yeni yılda.      

Yeni yıl yeni umut. Hep birlikte yeni yıla iyi niyet ve güzel duygularla girelim. “Bir şey nasıl başlarsa öyle gider” diye bir inanış vardır ya işte öyle niyet etmek lazım. Yeni başlangıçlar yapalım. Hayatımıza yeni, yepyeni tertemiz bir sayfa ile başlayalım. Ne yaşarsak yaşayalım, ne kadar düşmüş olursak, ne kadar kaybetmişsek ve ne kadar dibe batmışsak da olalım her inişin bir çıkışı, her karanlığın bir aydınlığı vardır mutlaka diyerek yeni yıla güzel niyetlerle girelim.

Ne yaşamış olursak olalım onu geride bırakalım. Bakmayalım geriye üzüntülerden, acılardan olgunlaşacağımız çıkarımlar alalım kendimize. Umutlarımızı hep taze tutalım.  O umutlar bizi hayata bağlayan, canlı kılan, tazeleyen. Kendimize her yeni yılda bir hedef koyalım mesela. Bize artı şeyler katacak, yaparken mutlu olacağımız. Öyle büyük hedefler olmasın ufaktan başlayalım büyükleri de nasip olur inşallah.  Bir YAPILACAK İŞLER DEFTERİ yapalım. Mutluluğun defteri ismi sizi korkutmasın. Ufak şeyler mesela sizi mutlu edecek bir ufak şey  (hiç gidilmemiş bir yere gidilecek, bir gün hiçbir plansız dışarı çıkın önünüze ilk gelen vasıtaya binin şehirde dolaşın indiğiniz yerden tekrar binin hiç gitmediğiniz bir yer olsun ama cesur olun.  Hiç çıkmadıysanız büyük maliyetler olmadan yurt dışına çıkışmayı deneyin. Bir çocuk sevindirin, aç bir sokak hayvanı doyurun vs.) Bunlar şuanda hemen aklıma geleneler. Hiç yapmadığınız farklı şeyler yapın cesaretiniz olsun. Sizin de vardır. Ama not alın mutlaka bu deftere yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı yazın. Yapamadıklarınız konusunda umudunuzu yitirmeyin. Neden yapamadığınızı analiz edin ve tekrar deneyin. Umudunuzu alsa yitirmeyin. Yaptıklarınız için tarihi ve duygularınızı size hissettirdiklerini yazın. Yazın ki sonradan baktığınızda sizi duygusal anlamda nereye taşıdığını, sizi nasıl iyileştirdiğini ve geliştirdiğini görün. İnanın iyi gelecek size. İnanın kendinize. Kendine inanmak önemlidir. İnanmak başarmanın yarısıdır.

Yeni yılda umutların köpük köpük şahlandığı sevdiklerinizle geçireceğiniz, MUTLU YILLAR DİLİYORUM.

Seneye görüşmek dileği ile…

Sevgiye ve güzele hep birlikte…

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1192
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 938
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 774
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 740
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 699
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 688
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 675
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 521
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1195
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 929