Söylemekten ve Yazmaktan Bıktım…

27-04-2022 1793 Yorum yok. Yorum Ekle

Ben söylemekten ve yazmaktan bıktım, muhatapları daha şiddetlisini yapmaktan bıkmadı.

Günümüz iletişim ve bilişim dünyasının nimetlerini hatırladığımızda, çok değil daha 20 sene önce bilişim ve iletişim alanında yapamadıklarımızı düşündükçe, bu sektöre emeği geçenlere saygı duymamak nankörlük olur. Allah onlardan razı olsun.

Maalesef ki maalesef, bu iki sektörü günümüz dünyasında olumsuz anlamda kullanan ve çevresini oldukça rahatsız edenlerde yok değil.

Bunlardan bir tanesini örnek gösterip, konuyu bu söktürün olumsuzluklarının basın dünyasını nasıl etkilediğine değinmek istiyorum.  Küçük çocuğu olan annelerimizin birçoğu, çocuklarını susturmak için en kesin çözümü çocuklarının eline telefon veya tablet vererek bulmaktalar.

Ve aynı anneler bir başka ortamda çocuğunu kendisi gibi telefon veya tablet ile susturan bir yakınını veya arkadaşını gördüklerinde ise bu yapılan davranış biçiminin son derece yanlış olduğunun ahkâmını kesmekteler.

Yani Değerli Okuyucularım, çocuklarına ağladıklarında veya yaramazlık yaptıklarında susmaları için tablet veya telefon veren annelerin arasında yüksek tahsillilerin ve hatta eğitimcilerinde olduğunu bilmek gerçekten konunun vahim bölümü.

Akıllı telefonlarımızın yaşantımızda ki, birçok anımızı ölümsüzleştirdiğini ve bizleri oldukça mutlu eden teknolojik bir alet olduğunu hepimiz kabul etmekteyiz.

Lakin bu akıllı telefonlarımızın biz gazetecileri oldukça olumsuz etkileyen bir özelliği de son yıllarda ortaya çıkmaya başladı.

Birçok kurum ve kuruluş etkinliklerine yerel basını çağırmak yerine, ellerindeki akıllı telefonlar ile fotoğraf çekim açısına, ışığına dikkat etmeden çektikleri, genellikle fotoğraf özelliğinden çıkmış kareleri, kendi kurumlarının penceresinden kaleme aldıkları yazı ile yerel basına servis etmekteler. Tüm yazımda olduğu gibi kendi şahsi ve gazetem adına söylüyorum. Bu servis haberlerin sahada hiç albenisi yok. Ve yine şahsım adına söylüyorum. Bu konudaki tolerans sınırım bitmek üzere.

Bir diğer ve çok önemli konu ise etkinliklerde eline akıllı telefonu alan yerel basın mensuplarının çalışma alanına dikkat etmeden kendilerini öncelikli zannederek bizim çekim alanımıza müdahale etmiş olmaları.

Ayrıca bir etkinlikte etkinliğin sahibi kurum veya katılımcı protokol fotoğrafları çekilirken, kendilerini fotoğraf çekme durumuna hazırlayan yerel basın mensuplarının bakamısınız uyarılarına rağmen, ya kurumundan fotoğraf çeken bir memura veya korumasına, o da olmazsa şoförüne bakmaktalar. Bunların hiç birisi olmazsa da o hengâmede cep telefonunu basın mensuplarından birisine verip çekim yapmalarını istemeleri ve finalde ise çektiğin fotoğraflardan bana da atar mısın pazarlığına girmeleri son derece yanlış.

Oysaki bahsini etmeye çalıştığım istisnanın dışındaki bu grup sabretmiş olsalar, hangi gazeteden fotoğraf rica ettilerse o gazete kendi haberini yaptıktan sonra çektiği en güzel fotoğraflardan gönderecektir.

Bu sebepten sahada yerel basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştıracak önlemlerin alınmasına yardımcı olmaları gereken kişilerin, bunları yapmadıkları gibi birde çalışma alanımıza müdahale anlamına gelecek girişimlerden kaçmalarını temenni ediyorum.

Yukarıda belirttiğim tüm olumsuzlukların hiç birisinin yaşanmasına izin vermeyen basının sahada sıkıntısız çalışmasına çaba sarf eden tüm kişi kurum ve kuruluşlara en içten teşekkürlerimi sunarak, mübarek Ramazan Bayramınızı en içten duygularım ile tebrik ediyorum. Allah tekrarına kavuştursun inşallah…

 

      

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 542
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1058
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 518
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 427
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 481
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 423
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 605
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 482
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1100
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 961
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 826