GÖRÜNTÜ VAR, SES YOK!

28-01-2022 1390 Yorum yok. Yorum Ekle


Bilimsel teknolojik fırsatlar sayesinde kolaylaşan yaşam, daha bilgili ve gelişkin insanlar, yükselen hayat kalitesi sunarken, insanlar arasındaki ilişki giderek azalıyor, mesafeler artıyor. Akrabalık ve arkadaşlık bağlarından iş ortamına ve okullara kadar…

Yalnızlaşan insanlar çoğu kez spora, politikaya, show dünyasına sığınarak kendini kurtarmaya ve mutluluk oyunu oynamaya çabalıyor.

Onlara oranla internet çok daha yararlı bir düzlem gibi dursa bile bağımlısı olduğunuzda maalesef ki uyuşturucu ve alkolden farkı kalmıyor. Aman DİKKAT!

 

****************

 

Önceden olsa buluşup bir kahve içebilirdik, şimdi de içebiliriz ancak bir kez bana, on kez telefondan başka şeylere bakılması sohbetten alıkoyup yine yalnızlaştırıyormuyor mu insanı?

Sizce yüz yüze sohbetlerin azalması, dostlukların giderek sanallaşması normal mi?

Bana kalırsa teknolojinin hayatımızı değiştirmesi ve bazı kolaylıklar karşılığında bizi sıcak insanî duygulardan uzaklaştırması hiç de normal değil.

İnternet, ağ üzerinden tek tuşla içinde bir yığın bilgi barındıran koskoca bir dünyaya araç olmaktan çıkıp giderek insan hayatına hâkim oluyor… Her şeyin internette bulunduğu bir dünyada yaşadığını sanmaya başlıyorsun.

Siyaset, spor, magazin, sağlık haberleri… Filmler, kitaplar… Alışveriş imkânları... Dahası internetten ekmek paranı kazanman bile mümkün...

Görüntü var ruh yok ......sanal derinlik?..

Gerçek hayattaki dostlukların ve aşkların artık çok seyreldiğini de biliyorsunuzdur herhalde?

İnternet sandığınız gibi insanları yakınlaştırmıyor. Bence o sadece yalnızlıkların birikmiş hali. Sözde herkes bir arada, ama aslında herkes yalnız. İlişki kurulduğu yanılsaması, dostluk yanılsaması, hayat yanılsaması ile yaşıyor... yaşlanıyorsunuz.

Her birimizin bir sosyal sitede kim bilir kaç yüz arkadaşı var. Facebook, Skype, MSN gibi modern iletişim hatlarımız bir dolu.....ama odada yapayalnızsınız, karşınızda soğuk bir bilgisayar....şekil yine GÖRÜNTÜ VAR, RUH YOK

Başınıza bir felaket gelse, hastalansanız, yaralansanız, sanal dünyanızdan yardım alabilir misiniz? Bı DÜŞÜNÜLE!

Gerçek hayatlarımızdan kaybetmediğimiz, yüz yüze, sevgi dolu... Muhabbetli yarın dileklerimle. Anadoluhisarı’ndan saygı ile selamlar efendim.