VATANDAŞ BU KADAR ZORDA BIRAKILMAMALI

26-10-2021 2396 Yorum yok. Yorum Ekle

Demokrasi’nin vazgeçilmezi olan ve bunun devamında, yaşanılan seçim sonuçlarına her Türk bireyinin en üst düzeyde saygı duyması gerekmektedir.

Maalesef seçimler bittikten sonra, seçim sonuçlarını hazmedemeyen bir yaşam biçimimiz var. Oysaki seçimler bittiğinde,  göreve gelen siyasi yapılanma, parti programlarını koruma ilkeleri kadar, kendilerini tüm halka kabul ettiren bir çalışma planlaması içerisinde olmalıdırlar.

Son yıllarda yerel yönetimlerde ki iktidar ve muhalefet arasındaki hizmet çelişkileri ve anlayış farklılığının faturasını da maalesef vatandaşa çıkmakta.

Yine artan döviz kurlarının neredeyse yaşamın tüm katmanlarına zam olarak yansıması ve gelir girdilerinin önceden planlandığı gibi olması sebebiyle, birçok vatandaşı şimdiden büyük sıkıntılara sokmuş durumda.

Geçmişte yaşadıkları ilçe ve il belediyelerinin aynı partiden olması sebebiyle, büyük ölçüde hizmet sıkıntısı yaşamadan geçen süreçte, günümüzde ilçe ve il yerel yönetimleri ayrı partilerden olduğunda, vatandaşa inen hizmetlerde de vatandaş sıkıntı çekmekte. Büyükşehir ile İlçe Belediyesi kargaşası ve alışık olunan hizmetin gelememesi, vatandaşa ayrı bir sıkıntı olarak yansımakta.

Seçimden çıkmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı’nı, oy versin vermesin her Türk bireyinin Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini bilmesi, ülke vatandaşlarının tamamının kabulleneceği bir gerçektir.

Hal böyleyken ülkemizde yürütülmekte olan Başkanlık sistemi gereği, Cumhurbaşkanımız aynı zamanda bir siyasi partinin de Genel Başkanı olabiliyor, şu anki sistemde olduğu gibi.

Cumhurbaşkanımızın hür Türk bireyinin Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Cumhurbaşkanı’nın zaman zaman gerek Cumhurbaşkanı olarak, gerekse mensubu olduğu siyasi partinin Genel Başkanı olarak halka hitap ettiğinde, iki görevi arasındaki sentezi iyi ayarlaması gerekmektedir.

Tabi ki Cumhurbaşkanı’na muhalefet etmenin söz konusu bile olamayacağı gerçeğinde, Cumhurbaşkanımızın da mensubu olduğu siyasi parti Genel Başkanı olarak yaptığı çalışmalara muhalefet liderlerinin de siyasi karşılık vermeleri en doğal hakları. Burada ki gerçek ise siyasi partilerin ve yerel yöneticileri İktidar Partisi Genel Başkanını en doğal hakları gereği eleştirmeleri gerekiyorsa eleştirirken, buradaki gerçeği yani Siyasi Parti Genel Başkanını eleştiriyor olduklarını halka yansıtmalıdırlar. Halk arasında Muhalefet Partileri Liderleri’nin Cumhurbaşkanı ile Siyasi Parti Genel Başkanı eleştirilerinin farklılığını halka anlayacakları dilden anlatmaları gerekmektedir.

Yani her iki taraf da Vatandaşı bu kadar zorda bırakmamalı…

Kemal Efe Şişman "Konuk Yazar"

Bu Kalp Seni Unutur Mu?

30-05-2025 1 yorum. 2763
Ozan Derviş

Biraz BEYKOZLU Olalım

30-05-2025 Yorum yok. 1546
Neyir Erkan Şişman

EĞİTİMİN ŞAŞAN TERAZİSİ

30-05-2025 Yorum yok. 2319
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ ÖNEMSEMEK…

30-05-2025 Yorum yok. 1723
Erdal Uzuner

MÜLKİYET PROBLEMLERİ

30-05-2025 Yorum yok. 1582
Hacı Arıcı

KURBAN ALLAH’A TESLİMİYETTİR

30-05-2025 Yorum yok. 638
Yaprak Akın

Deprem Öncesi Tedbirlerimizi Alalım mı!

30-05-2025 Yorum yok. 525
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 589
Cüneyt Pulant

Beykoz Belediyesi Çalışıyor mu?

30-05-2025 Yorum yok. 1710
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEP GEÇMİŞ OLSUN DEMEKLE Mİ KALACAĞIZ?

28-04-2025 Yorum yok. 692
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 1274