NELER OLUYOR…

08-05-2021 1586 Yorum yok. Yorum Ekle

NELER OLUYOR…

İlk duyduğumuzda, bizlerden uzak sandığımız, hatta sınırlarımızdan içeri girmesine bile göz yumduğumuz Covid-19 salgını ile yaklaşık bir buçuk yıldır savaş veriyoruz. Hepimiz şaşkın ve üzgünüz. Buna benzer bir salgını en son İspanyol gribi olarak duyduk. Belki de onun gibi lokal, kalır düşüncesi idi bizi üzerinde çok hassas durmaktan alı koyan.

Hayatımız alt üst olmadı belki ama birçok alışkanlık ve davranışlarımızdan uzak kalırken, belki de bazılarından kurtulduk!

Covid’den evvel tanıdığımızı sandığımız birbirimizi hiç tanımadığımızı anladık, belki de… Belki de sabretmeyi öğrendik bu sayede… Tahammül etmeyi…

Ama en önemlisi, hayatın sadece yiyip içmek ve çalışmak olmadığını gördük!

Sabretmeyi çok derinden hissettik...

Bir başka şey daha; hayatımıza HOBİ’ler dâhil etmemiz gerektiğini de idrak ettik. Yoksa zaman üzerimize üzerimize gelir ve na’hoş olaylara maruz kalabilirdik..!

İşimizi evlerimizden idare etmeye çalışırken, Ailemize ayıramadığımız zamanların acısını çıkardık. Oynamadığımız oyunları oynadık, eşimiz ve çocuklarımız ile hiç ilgilenmediğimiz kadar yakından ilgilendik.

Her şeye rağmen, futbol müsabakalarının oynanıyor olması, hem Avrupa hem de ülkemizde, oyalanmamız ve vakit geçirmemiz için büyük bir alan açtılar.

Ve teknolojinin nimetleri ile baş başa kaldık. Sosyal medya fenomenleri ve onların takipçilerinin paylaşımlarının müptelası olduk. Bu alanda birçok gelişim göstermiş, sosyal, kültürel, sağlık ve astroloji dalında iddialı binlerce insan ile karşılaştık.

Farkındalıklarımız arttı, bu dönem…

Sosyal medya sayesinde, özel bireylerimiz ve diğer dostlarımız ile onların ailelerinin çabalarını idrak etmeye, anlamaya çalıştık...

Yeryüzünün sadece biz insanlara yaratılmadığını, sokak ve caddeleri terk ettiğimiz diğer canlıların keyiflerine şahit oldukça daha bir özümsedik.

Ve doğa; insanoğlu olarak, bizlere bahşedilen bu güzellikleri yok etmek için büyük bir çaba sarf ettiğimizi, zaman zaman doğal felaketlerle yüzümüze vuran, tabiat, derin bir NEFES  aldı...

Temizlendi, hafifledi..!!

Yine de, olumsuzluklarımıza devam edip, adeta kendimizi yok etme mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Tamam, ekonomik olarak tam tamına 21 gün market dışında dışarı adım atmama konusunda karar verilemedi ama kısmi yasaklara uymayıp, en ufak bir delik bulup, kural ihlali için yarışmaya devam ettik. Son karar da, sanki tatil izni alınmış gibi yollara revan olundu. Şehirden şehirlere göç..!! Umarız korkulan olmaz. Virüs kol gezmez de. Bu defa en aza iner ve gelecek yıla, pir’ü pak gireriz.

Kitap okumak, yazmak, yemek yapmak, teknoloji ile haşırneşir olmak, efektif çalışarak kazanmak, çok mal yerine SAĞLIĞIMIZIN önemine kendimizi inandırsak... Kırmak yerine sarmak, şiddet kırmak yerine, sarmak, şiddet yerine, sevmek…

Tahammülsüzlük yerine, şefkat, bencillik yerine, paylaşmak olsun hayatımız...

Saygılarımla

 

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 468
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785