NEREDE ESKİ BAYRAMLAR

08-05-2021 2672 Yorum yok. Yorum Ekle

Rahmeti ve bereketiyle lütuflandırıldığımız bir Ramazan ayına daha elveda diyoruz.

Şimdilerde 80’li yaşlarını devirmiş dedelerimizin/ninelerimizin eski bayramlara duydukları özlemi belirten o cümle 10 yaşında ki çocukların bile dilinde "Nerede o eski bayramlar?"

Ülkemizde ve İslam âleminde 1918’de baş gösteren İspanyol gribinden 100 küsür sene sonra, neredeyse 2 yıldır koronavirüs salgını yüzünden alışılmışların dışında sosyal değil, mecburi mesafeli bir bayram geçireceğiz.

Çok uzun zamandır sevdiklerimize dokunamıyor, sarılamıyoruz hatta bazılarımız aynı ortamda dahi bulunamıyoruz.

Ancak teknolojik bir çağda yaşamanın avantajları sayesinde bir kaç teknik destekle sevdiklerimizi görebiliyor uzun uzun da görüşebiliyoruz.

Korona günleri tam olarak ne zaman biter bilinmezliğiyle birlikte, bir süre daha online mutluluklarla idare etmek durumunda kalacağımız da bu kadar aşikar iken elbette duygusal zorlanmalar yaşayacağız.

Her ne kadar sevdiklerimizden uzak dokunmadan el öpmeden, küçüklerin başını okşamadan bir bayram daha geçirecek olsak da bu durumun bayram sevincimize gölge düşürmesine lütfen izin vermeyelim. Her bayram olduğu gibi bu bayramda erken kalkalım, en güzel kıyafetlerimizi giyip kahvaltımızı yapalım. İmkânımız varsa büyüklerimizi görüntülü arayalım. Sevgi sözcüklerimizi dijital ortamlardan paylaşalım.

Gelecek güzel günler için bu bayramda sokağa çıkma kısıtlamalarını delmeyelim, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına çok dikkat etmeyi unutmayalım.

Sevgi dolu, huzur ve mutluluğun tavan yaptığı, büyüklerin ellerinin saygıyla öpüldüğü, küçüklerin sevgi ve şefkat ile kucaklandığı nice bayramlar duasıyla, bundan sonraki tüm güzellikleri birlik beraberlik için kutlayabilmek için evde kalın esen kalın…

Ramazan bayramınızı tebrik ederim. Saygılar efendim.

Ozan Derviş

10.Beykoz Şiir Akşamı’nın Ayak Sesleri

22-02-2026 Yorum yok. 894
Neyir Erkan Şişman

ALKIŞIN ZEHRİ

22-02-2026 Yorum yok. 756
Erdal Uzuner

RAMAZAN AYI

22-02-2026 Yorum yok. 762
Cüneyt Pulant

Değerli BEYKOZLU dostlarım...

22-02-2026 Yorum yok. 852
Yaprak Akın

YÜKSEK KİRA DEĞİL, ÖDENEBİLİR KİRA KAZANDIRIR

22-02-2026 Yorum yok. 743
Hacı Arıcı

YALAN HASTALIĞI

28-01-2026 Yorum yok. 1724
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEM YARA HEM SİFA

28-01-2026 Yorum yok. 1699
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 2320
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 3010
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 7982