SONRAKİ ADIM

27-01-2021 1862 Yorum yok. Yorum Ekle

Zor zamanlardan geçiyoruz. Zor olduğu kadar durup düşünmeye, düşünceleri kâğıda dökmeye ve de bol bol okumaya hiç olmadığı kadar vakit bulduğumuz gerçektir.

Evlere hapsolduğumuz bugünlerin en çok kazananı internet ve sosyal medya olduğu hepimizce bilinmekte. Öyle ki kim nerede ne yapıyor, ne ile meşgul bu sayede haberdar olduk. Düşünsenize, bu hastalık 90’lı yıllarda  teknolojik aletler bu denli kuvvetli olmasaydı nasıl olacaktı.!?

Pandemi ile ilgili birçok şüphe ve endişenin herkesin kafasını karıştırdığı bir gerçek. Bulaşıcı hastalığın Dünyaya yayıldığı Çin in Wuhan kentinde çok kısa zamanda önlem alınmasına rağmen tüm Dünyaya bu kadar hızlı yayılmasındaki şüpheler de ayrı bir hikâye…

Belki de söylenilen tarihten çok evvel Dünyanın dört bir yanına salıverilen bu Coronavirüs illeti bazı güçlerin çıkar hesabı da olabilir. Ekonomik ve teknolojik açıdan Dev olan ülkeler bile çaresiz kalıp kendi içlerinde adeta, sağlık savaşları verirken, bir yandan da ilaç üretme yarışında olup, krizi kazanca çevirmeye çalışanlar yine onlar oldular..!!

Almanya ve Çin... İlk sahaya çıkan ülkeler olurken, dünyanın baş belası ABD’de seçim yarışını kaybeden Trump oldu. Yıllardır, demokrasi getireceğiz yalanı ile birçok Asya ve Afrika ülkesinden sonra Ortadoğu’da ki ülkeleri ‘’Arap Baharı’’ adı altında kan gölüne çevirip, yıkık şehirler yoksul insanlar yaratan, insanlık düşmanı bu ülke, seçim sonrası dünyaya rezil olduğu görüntülere sahne olurken, aslında ne kadar ACİZ..!!  olduğunu gösterdi.

Hal böyle iken, benim ülkemde bazı sabit fikirli ve iktidar karşıtı insanlar bu ahvalde bile dış mihrakların borazancılığını yapmaktan geri kalmadılar. Pandemi döneminde, ülkemiz insanının ayakta kalması için canını dişine takan ve bu uğurda birçok kıymetli Profesör, Doktor, Asistan, Hemşire ve Sağlık elemanını kaybeden sağlıkçılarımızın ülkemizin gururu olduğu malumunuzdur. (hepsine şükranlarımı sunuyorum)

Ve Benim ülke yönetimim hal böyle iken; önce Çin malı olduğu için endişe ile bakılan aşıyı kullanmaya ilk Sağlıkçılarımızdan başlayacağını açıklamasına rağmen, bazı kesimler, kişiler, yorumcular, ısrarla bu aşının sağlıklı olup olmadığını tartıştılar!! Bunu bile siyasete alet ettiler…

Düşünmediler ki; insan kendi ayağına sıkmaz. Ve alınan kısmi sıkı tedbirlerle(keşke hiç olmasaydı) ama en az kayıpla kurtulmaya ramak kaldığını izliyoruz, yaşıyoruz. Ümit ederim ki; bu musibet yoğun etkisini kaybettikten sonra Ülke insanı olarak aklımızı başımıza alırız.

Bize bizden başkasından hayır olmadığını, olmayacağını anlayarak daha sağlıklı düşünmeye, birbirimize kenetlenmeye, Askere, Polise, Sağlıkçılara, Eğitimcilere, Habercilere, Kadına, Çocuğa...

Hülasa, herkese her canlıya, sevgiyle, anlayış ve saygıda kusur etmeyeceğimiz, temiz vicdanlarımız ile davranmaya daha çok çalışmaya başlarız.

Başlamak Başarmaktır.

Türk, öğün, çalış, güven.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Sevgi ve saygılarımla

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1190
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 937
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 772
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 739
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 698
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 687
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 674
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 519
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1193
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 928