ALLAH RIZASI GÖZETİLMELİ KUL DEĞİL…

27-08-2020 7597 Yorum yok. Yorum Ekle

Adamın biri anlatıyor…

Lokantada oturmuş çorbamı yudumluyorum. Diğer masalardan birinde ki müşteri telefonda konuşurken sevinç nidaları atmaya başladı. Konuşmasını bitirir bitirmez de garsona

- Burada olanların hepsine benden pilav üstü kebap ver! 18 yıl aradan sonra baba olacağım!.. diyerek oldukça yüksek bir frekanstan seslendi.

Bir kaç gün sonra aynı adamı sinemaya giderken,  elinde 3-4 yaşında bir çocukla bilet kuyruğunda gördüm. Çocuk ona baba diyordu. Adamın yanına gidip o gün ki işin hikmetini sorduğumda adam utana sıkıla olayı anlattı.

- O gün yan masada yaşlı bir çift vardı. Yaşlı kadın menüye baktıktan sonra eşine "keşke bugün pilav üstü kebap yiyebilsek" dedi. Kocası da hanıma utanarak ancak çorba içecek paralarının olduğunu söyledi. Bunu duyunca üstüme kaynar su dökülür gibi hissettim. O yapmacık telefon görüşmesiyle onlara pilav üstü kebap almak istedim.

- Peki niye herkese yemek verdin?

Adam ciddileşerek

- Ben bütün malımın gitmesine razıyım ama bir insanın izzeti nefsinin rencide olmasına razı değilim. Eğer o yaşlı adama alenen yardım etseydim hanımına karşı çok mahcup olacaktı. Ondan dolayı ilk aklıma geleni öylece yaptım.

Bu kadar ince düşünüp yaşayanımız kaç kişi?

*****************************************************************

"İyiliğin şartı 5'tir. Tez olmalı. Gizli olmalı. Gözde büyütülmemeli. Sürekli olmalı. Yerini bulmalı."... diyor ünlü düşünür İbni Sina.

Sosyal medyada, whatsapp gruplarında paylaşılan dekontlar kare kare fotoğraflar, ikişerli üçerli çoklu sohbet ortamlarında göze soka soka ispatlar kime ve neden?

Peki, bir iyiliğin değerli olmasının yolu yapılan iyiliğin hızlı bir şekilde unutulması değil miydi?

Sanırım günümüz insanının en büyük sorunu ben yaptım demeyi/dedirtmeyi önemsemesi, Allah’ın rızası için deyip kul'un rızasını gözetmesi...

Sessizce selam verip teşekkür etmeyi unuttuk gibi... Selam verip sessizce sahneden inmeyi ise ısrarla reddediyoruz…

Bence artık hayata saflığını geri versek, yanlışlarımızda ısrar etmesek, bir elin verdiğini diğer ele söylemesek… Hatta iyilik yapar gibi görünmeyip, iyilik yapıp görünmesek herkes daha mutlu, her can daha umutlu ve hayat çok güzel olur.

Anadoluhisarından selam ve dua ile riyasız yarınlar efendim.