ALLAH RIZASI GÖZETİLMELİ KUL DEĞİL…

27-08-2020 8342 Yorum yok. Yorum Ekle

Adamın biri anlatıyor…

Lokantada oturmuş çorbamı yudumluyorum. Diğer masalardan birinde ki müşteri telefonda konuşurken sevinç nidaları atmaya başladı. Konuşmasını bitirir bitirmez de garsona

- Burada olanların hepsine benden pilav üstü kebap ver! 18 yıl aradan sonra baba olacağım!.. diyerek oldukça yüksek bir frekanstan seslendi.

Bir kaç gün sonra aynı adamı sinemaya giderken,  elinde 3-4 yaşında bir çocukla bilet kuyruğunda gördüm. Çocuk ona baba diyordu. Adamın yanına gidip o gün ki işin hikmetini sorduğumda adam utana sıkıla olayı anlattı.

- O gün yan masada yaşlı bir çift vardı. Yaşlı kadın menüye baktıktan sonra eşine "keşke bugün pilav üstü kebap yiyebilsek" dedi. Kocası da hanıma utanarak ancak çorba içecek paralarının olduğunu söyledi. Bunu duyunca üstüme kaynar su dökülür gibi hissettim. O yapmacık telefon görüşmesiyle onlara pilav üstü kebap almak istedim.

- Peki niye herkese yemek verdin?

Adam ciddileşerek

- Ben bütün malımın gitmesine razıyım ama bir insanın izzeti nefsinin rencide olmasına razı değilim. Eğer o yaşlı adama alenen yardım etseydim hanımına karşı çok mahcup olacaktı. Ondan dolayı ilk aklıma geleni öylece yaptım.

Bu kadar ince düşünüp yaşayanımız kaç kişi?

*****************************************************************

"İyiliğin şartı 5'tir. Tez olmalı. Gizli olmalı. Gözde büyütülmemeli. Sürekli olmalı. Yerini bulmalı."... diyor ünlü düşünür İbni Sina.

Sosyal medyada, whatsapp gruplarında paylaşılan dekontlar kare kare fotoğraflar, ikişerli üçerli çoklu sohbet ortamlarında göze soka soka ispatlar kime ve neden?

Peki, bir iyiliğin değerli olmasının yolu yapılan iyiliğin hızlı bir şekilde unutulması değil miydi?

Sanırım günümüz insanının en büyük sorunu ben yaptım demeyi/dedirtmeyi önemsemesi, Allah’ın rızası için deyip kul'un rızasını gözetmesi...

Sessizce selam verip teşekkür etmeyi unuttuk gibi... Selam verip sessizce sahneden inmeyi ise ısrarla reddediyoruz…

Bence artık hayata saflığını geri versek, yanlışlarımızda ısrar etmesek, bir elin verdiğini diğer ele söylemesek… Hatta iyilik yapar gibi görünmeyip, iyilik yapıp görünmesek herkes daha mutlu, her can daha umutlu ve hayat çok güzel olur.

Anadoluhisarından selam ve dua ile riyasız yarınlar efendim.

Ozan Derviş

“ETEKTE FAZLA TUTULAN TAŞLAR KAMBUR YAPARMIŞ”

17-03-2026 Yorum yok. 2212
Neyir Erkan Şişman

BAYRAM HERKESE GELIR MI?

17-03-2026 Yorum yok. 2067
Hacı Arıcı

83 Yıllık Bir Ömre Bedel KADİR GECESİ

17-03-2026 Yorum yok. 2069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FUTBOL AKLI...

17-03-2026 Yorum yok. 2094
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 2007
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

KADIN EMEĞİ İLE ISINAN BEYKOZ

17-03-2026 Yorum yok. 2209
Cüneyt Pulant

Ramazan’da yapılanlar...

17-03-2026 Yorum yok. 2032
Asiye Çakır

BAYRAMIN AYNASINDA BEYKOZ;

17-03-2026 Yorum yok. 2287
Yaprak Akın

Evler Pahalı Değil, Konut Üretmek Pahalı

17-03-2026 Yorum yok. 1992
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 4898
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 10607