ÇILDIRMIŞIZ…

25-06-2020 7240 Yorum yok. Yorum Ekle

Yüzyılın vebası coronavirüs belasından kurtulmak için aylardır can siper hane verilen mücadeleler unutulmuşçasına, hayatta kalmamız için elzem olan önlem paketini uygulamama konusunda ısrarı çıldırmak ile eş değerde görüyorum.

Aylardır yapılan korunma tedbirlerinin elden bırakılması sonrası, virüs ile tanışmanın ummadığımız bir yöntem ile bulaşabileceği biliniyorken, MESAFE-HİJYEN-MASKE üçgeninden oluşan son derece basit ve yapılan tüm tedavilerden daha fazla olumlu neticeleri olan uygulamayı rafa kaldırdığımız dönemi çıldırmaktan başka bir söz ile tarif edemiyorum.

Virüs ile mücadele o kadar şeffafken, bazı tıp otoritelerinin çelişkili ifadeleri kafa karıştırmıyor değil. Yalnız inanın bir labirent süreci gibi konuyu dolaştırsalar bile en sonunda ortak noktada birleşiyorlar ve çözüm MESAFE-HİJYEN-MASKE üçgeninden oluşan son derece basit bir uygulamada birleşiyor.

Değerli dostlarım tıp dünyasının yanından geçmeyen birisi olarak kurduğum cümle hoş olmayabilir. Ne var ki bu sadece konunun mikrofon karşısındaki söylev bölümü. Ya birde bunun Hastane ve beraberinde tedavi sürecindeki verilen emek var ki, sağlık çalışanlarımıza ne kadar minnet duysak azdır. Onların çabaları olmasa, ortaya çıkacak tabloyu düşünmek bile istemiyorum.

Yine beğeniriz beğenmeyiz, bu cümleyi kolay beğenen bir millet olmadığımız için kurdum. Devletimizin uygulaması genel anlamda çözüm odaklı ve dünya devletleri içerisindeki virüs ile mücadele uygulamalarının neredeyse en iyilerinden.

Yani dostlarım hayatımızda çıldıracağımız o kadar çok konu varken, gelin bu Coronavirüs Mücadelesinde ortak bir uygulama ile Çıldırmayalım ve Mücadeleye devam edelim.

Zaman zaman gördüğümüz gibi yine görmeye devam edeceğiz ki, bu illetten kurtulana kadar elden bırakmayacağımız mücadele sürecinden hep birlikte zafer ile çıkacağız.

Gelin ortak mücadelede hep birlikte yol alalım ve hep birlikte mutlu olalım.

Üzerime elzem olmayan konulardan konuştum. Affola…