RİVA'DA BÜYÜK DAYANIŞMA

05-07-2011 4743 Yorum yok. Yorum Ekle

Riva Köy Muhtarlığı tarafından,Dr.Mahmut Akyıldız'ın katkılarıyla,7yıldır gerçekleştirilen Riva Plaj Festivali'nin 8.'si geçtiğimiz yıl kurulan Riva Spor Kulübü bünyesinde Medicalpark Hastanesi sponsorluğunda ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleşti

Riva Köy Muhtarlığı tarafından, Ünlü Kalp Cerrahı Mahmut Akyıldız'ın katkılarıyla, 7 yıldır gerçekleştirilen Riva Plaj Festivali'nin 8.'si geçtiğimiz yıl kurulan Riva Spor Kulübü bünyesinde Medicalpark Hastanesi sponsorluğunda her zaman olduğu gibi Riva plajında birbirinden ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

Riva Köyü Muhtarlığının destek verdiği, Medicalpark Hastanesi'nin sponsorluğunu yaptığı ve adı artık Riva ile özdeşleşen Kalp Cerrahı Mahmut Akyıldız'ın yıllardır sürdürdüğü gönül bağı ilişkilerinin getirisiyle organizasyonu gerçekleştirdiği 8.Riva Plaj Festivalinde, İstanbul'un en uç noktalarından olan Riva Köyünde unutulmayacak bir akşam yaşandı.

Gönül bağı ilişkisi ile Riva'ya davet edilen ve karşılıklı teyitleşilen sanatçıların bedelsiz olarak sahne aldığı festival organizasyonu basın kuruluşları ve pankartlar ile vatandaşlara duyurulurken, konser akşamı Riva'ya deniz tatili için gelenler ile festivale özel gelenlerden oluşan, kalabalık bir izleyici gurubu oluştu.

8.Riva Plaj Festivali kapsamında halkın karşısına çıkacak sanatçılar ve davetliler Dr.Mahmut Akyıldız'ın villasının bahçesinde 7yıldır olduğu gibi oluşturulan özel ortamda ağırlandılar.Başta Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Eşi olmak üzere birçok davetli kendilerine sunulan özel ikramlardan tadarak sanatçılar ile gün boyu sohbet etme ve dinlenme şansı bulup, Festivali villanın bahçesinden izlediler.

Riva Spor Kulübü bünyesinde Medicalpark Hastanesi sponsorluğunda gerçekleşen 8.Riva Plaj Festivali'ni organize eden Dr. Mahmut Akyıldız, "22 dönümlük alanı Rivaspor'a kazandırıp bir futbol sahası yaptık. Basket, voleybol ve tenis kortları da sırada hemen yapacağız.Bizler artık çocuklarımız spor yapsın diye var gücümüzle çalışacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Bu düzenlediğimiz geceye katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel geceye gelen ve hiçbir maddi katkı almayan sanatçı dostlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Plaj Festivali'nin son yıllardaki müdavim sunucusu (Çene Cemal) Cemal Çolak kendine has duyurularını yaptıktan sonra sahneye Beykoz'un yetiştirdiği sanatını en güzel şekilde icra ederken, sosyal çevresini eğitim kurumlarına yardım etmeleri konusunda yönlendirmesiyle Halkın çok büyük takdirini alan Ceyhun Şişmanoğlu'nu çağırdı. Şişmanoğlu kendisine ayrılan süre içerisinde, sahneye çıkan ilk sanatçı olmasına karşılık sahnede fırtına gibi esti.

Ceyhun Şişmanoğlu'nun sahneyi bırakmasıyla Karadeniz Müziğinin ustası birçok şarkının beste ve sözlerinin yazarı Mustafa Sırtlı sahne aldı. Sırtlı, müzikteki ustalığını seyirciler ile kurduğu süper iletişim sayesinde konuşturdu.Çay Tv'nin canlı yayınladığı 8.Riva Plaj Festivalinde Recebim ve Serdem Coşkun sahne aldığında seyirciler iyice kendinden geçti. Recebim'in sahne hakimiyeti ve Serdem Coşkun'nun okuduğu kendi eserleri ile izleyenleri coşturması gecenin en güzel anıları olarak dikkat çekti.

Müzik Dünyasının en beyefendi Sanatçılarından olan MFÖ grubunun Fuat Güner'i konuğu olduğu Dr. Mahmut Akyıldız'ın villasından gelerek sahneden coşkulu kalabalığı selamladı. Ortamın mükemmelliğinden etkilendiğini söyleyen Fuat Güner, 9.Riva Plaj Festivali için MFÖ ekibiyle gelme sözü vererek, herkesi coşkularından dolayı kutladı.Ve beklenen an geldiğinde özel sazların yerini almasıyla Ünlü Sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahneye davet edildiğinde Riva Kalesinden atılan havai fişekler her yıl olduğu gibi festival ile bütünleşen enfes görüntüler oluşturdu. İzleyenlerin büyük coşkusuyla programına başlayan Kurtoğlu, klasik ve yeni eserlerinin yanına eklediği Karadeniz Türkülerinden oluşan repertuarıyla izleyenleri kendisinden geçirdi.

Önceden hazırlanan program konsepti gereği Cengiz Kurtoğlu sahneye İsmail Türüt'ü davet ettiğinde bu seferde Dr.Mahmut Akyıldız'ın villasının bahçesinden atılan havai fişekler ile Riva Plaj Festivali coşkusu doruk noktasına çıktı.Her iki sanatçıda birçok kere paylaştıkları ortak sahnelerindeki gibi mükemmel performanslarıyla izleyenleri müziğe ve eğlenceye doyurdular. İsmail Türüt bir süre sonra kendisiyle sahnesini paylaşan Cengiz Kurtoğlu'nun programını fazla bölmemek için sanatçıya teşekkür ederek, Kurtoğlu'nu izleyicileriyle yeniden baş başa bıraktı.

Gecenin finalini yapan Cengiz Kurtoğlu, finali hem kendi müzik kariyerine yakışır şekilde hem de Riva Plaj Festivali'nin uygun olarak yapmasıyla bir Riva Plaj Festivali daha geride kalırken, sahneye çıkan tüm sanatçılar kendilerine Riva Köyünü sevdiren, bu özel günde Rivalılarla kendilerini buluşturan Dr.Mahmut Akyıldız'a teşekkür ettiler.

 

HABERLE İLGİLİ FOTOGRAFLARIMIZIN DEVAMI FOTOGALERİMİZDEDİR.



Fotoğraf Galerisi


05-07-2011 4743 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839