TALİP ERCAN ÖDÜL ALDI

02-06-2008 5458 3 yorum. Yorum Ekle

2007 Yılı Uçurtma Yarışması fotoğrafları içerisinde “en kaliteli, anlaşılır uçurtma avcısı fotoğrafı” ile 1. olan arkadaşımız Talip ERCAN’I tebrik ediyor, başarısına olan saygımız çerçevesinde yapmış olduğu haberi, çektiğimiz fotoğraflar ile birleştirip okuyucularımıza sunuyoruz.

Uçtu, uçtu uçurdu! Kalemler kırılmadı fikirler vurulmadı!
Beykoz Çayırı tarihi günlerinden birini daha yaşarken 9.kez Özgür kalemler için havalanan uçurtmalar gökyüzünde adeta bir renk cümbüşü görüntüsü oluşturdu.


Tarihi Beykoz Çayırını erken saatlerden itibaren dolduran uçurtma severler yarışma için hazırladıkları uçurtmaları denerlerken bazı aksilikler de yaşamadı değil. Havanın yarışma için uygun rüzgârı da barındırması son senelerde yaşanan durgunluğu da ortadan kaldırdı. “ Fikirler Vurulmasın Kalemler Kırılmasın “ ana temasının hakim olduğu Uçurtma yarışmasında Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir’de etkinliğe katılırlarken birer konuşma yaptılar.

İlçe Kaymakamı Ergün insanları insan yapan, vazgeçilmez olan anlar olduğuna dikkatleri çektikten sonra, “ Bunun için halkın değişik zeminlerde, çeşitli vesilelerle bir araya geleceği ortamlar da vardır. İşte bugün Dünya Yerel Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Fahri Ormanlı hem bütün yerel medya mensuplarını bir araya getirerek sorunların ortaya konmasında, sağlıklı bir zeminin oluşumuna da katkı sağlamıştır. 1999 yılından beri düzenlenen ve geleneksel hale gelen bu etkinliğin bugün amacına ulaştığını görüp başarılı bir şekilde yansımasını görmekteyiz. Halkı yarışma heyecanı ile bir araya getirdiği için eğlenceli bir gün geçirttiği için Sayın Ormanlı’yı kutluyor, iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.



Etkinliğin Fikir babası Fahri Ormanlı ise ilk kez Beykoz Kaymakamını aralarında gördüklerini anımsatarak, “ Bundan önceki 2 dönemde de maalesef katılımlarını göremediğimiz, değerli Kaymakamlarımız görev yaptılar. Bugün değerli Ozan Derviş’in de katkısı ile Sayın İlçe kaymakamını burada görmek çok sevindirici oldu. Kendileri davetimiz gelince aynı gün yani 23 Nisan’da ben de ne yapabilirim diye bizi makamına çağırmakla gönüllerimizi fethetti” dedi.
Türk Hafifi Müziğinin efsane isimlerinden Erol Büyükburç’da aynı anda yarışma alanına girdikten sonra fahri Ormanlı’nın daveti ile bir konuşma yaptı. Kendisinin de bir uçurtma sever olduğunu ifade eden Büyükburç, “ Üç çıta ile biz de güzel uçurtmalar yapıp uçurttuk. Hatta kuyruklarına muziplik olsun diye jilet de takardık ki diğer uçurtmaları kesip koparsın diye. Biz bu çayıra eskiden çok gelip gittik. 60 yıldır İstanbulluyum ve Beykoz’u da çok sevdiğimi söylemek isterim” diye konuştu.


Son Yıllarda Uçurtma Yarışmasına Beykoz Belediyesinin ilgisiz kalması konuşulup eleştiri konusu olurken bu sene yapılan 9.Yarışmalara ise Beykoz Belediye başkan Yardımcısı Ali Bilir’de katılıp destek verdi. Yarışmada dereceye girecek her yarışmacıya son çıkardığı Beykoz Kitabını imzalayıp hediye edeceğini söyleyen Bilir yarışamaya gelerek büyük bir heyecanı da yaşadığını ifade edip Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşları verdikleri katkılardan dolayı da ayrıca kutladı.
Bu arada sabah yarışanın yapılacağı alana geldiğinde kendisinin bir Beykozlu bayan ile aralarında geçen konuşmayı nakleden Fahri Ormanlı, “ Teyze benden bir ricada bulundu, aynı gün yöresel yemek yarışmasının da burada yapılması. Buraya gelen 10-12 tane ressam arkadaşımız oldu. Bazı ressam arkadaşlar en iyi fotoğraf dalında yarışma var da en iyi resim dalında niye yok diyerek bu dalda da heyecanını olmasını önerdi.” Dedi. Yanında bulunan Beykoz İlçe Kaymakamı Aydın Ergün ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bilir’den bu konuda destek olup olamayacaklarını öğrenmek isteyen Fahri Ormanlı iki isimden de olumlu yönde teyit aldı.


Öte yandan belirlenen saatte yapılan kayıtlarla başlayan Yarışmaya ise 200 dolayında uçurtma sever katıldı. Bazı yarışmacılar erken havalandırmalarının dezavantajını yaşarken rüzgarında yarışmaya uygun esmesi katılımcı sayısındaki artışın nedeniydi. Yarışma heyecanı kıyasıya yaşanırken kurulan çadırlarda da keyifli sohbetler vardı. Türk Sinemasının ve dizilerinden aşina olduğumuz yardımcı karakterlerinden Yavuz Karakaş, Erol Çakmak, Nurettin Kara katılımcılar arasında idi.


Gelelim bir önceki yarışma yani 8. Fikirler Vurulmasın Kalemler Kırılmasın Uçurtma Yarışmasında derece alan isimlere…
2007 Yılı En kaliteli anlaşılır Uçurtma Avcısı Fotoğraf Birincisi www.bizimbeykozhaber.com ve Gazetesinden Talip Ercan’a plaketini Dünya TV Genel Yayın Yönetmeni Vural Dağtekin ile bir önceki Fotoğraf Dalı ( 2006 ) Birincisi THA’dan Ethem Çetinkaya verdi.
2007 Yılı En İyi Haber Birincisi olan İstanbul Paşa Haber Gazetesinden Yılmaz Birinci’ye plaketini 2006 Yılı aynı dalda ödül birincisi Kağıthane Yön haber Gazetesinden Osman Şahin ve Beykoz İlçe Kaymakamı Aydın Ergün takdim etti.
2007 Yılı En Güzel Şiir Birincisi Kâğıthane Yön Haber Gazetesinden Yazar Osman Şahin’e plaketini Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yazar Ali Bilir verdi.


2007 Yılı En iyi Dergi Haber dalında birinci olan Aydınlık Kartal Dergisinden Dr.İhsan Aydın’a plaketi sanatçı Gitar üstadı Hasan Cihat Örter ve eski Karakter oyuncularından ( Galiga ) Erol Çakmak sundu
Toplam 680 Uçurtmanın havalandığı ancak yarışma başladığı anda havada uçan 170 uçurtma sahibinin yarıştığı müthiş mücadelenin ardından belirlenen juri tarafından birinci seçilen eserlere gelince …..
En Uzak En İlginç Uçurtma: Nihat Duman
En Uzak En Büyük Uçurtma : ( 180 cm çapı ile ) Semih Çetin
En Yüksek Uçurtma: Yunus Emre Muslu
En Uzak Uçurtma: Ahmet Yılmaz ( 4900 ) yarışmalar rekoru ve aynı zamanda Türkiye Rekoru kırarak kazandı.

En Sportif Uçurtma: Dursun Tunç
En Uzak En Küçük Uçurtma: Nukriye Gündoğdu
En Uzak En Güzel Uçurtma: Emre Hamza Dülger
Tarihi Beykoz Çayırında yarışmaların başladığından beri belki de en kaliteli en geniş katılımlı geçen bu seneki etkinlikte sunuculuk görevi Beykoz’un Sokak Şairi Genco Mert tarafından layıkı ile yerine getirildi. Teknik Donanmımı da sağlayan Beykoz’un yetenekli sanatçılarından Mehmet Osman İlgezdi, Musa Has Ahmet Baş, Taner söyledikleri eserlerle ortamı neşelendiren, hareketlendiren isimler oldu. 2008 Yarışmalarında Demirbaş Sponsor Arslan Şapka dışında, Burhan Felek Lisesi, Esa Kimya, Kenz Reklâm, Ortaçeşme Spor Kulübü, Yöre Alışveriş Mağazaları, Tesisat Dünyası ve Yavuz Kırtasiye gibi kuruluşlar destek verdi.






02-06-2008 5458 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

FAHRİ ORMANLI 02-06-2008

BAŞLAR HER ZAMAN DİK

MERHABA; DOĞUŞ HABER OKURLARI BEN HER ZAMAN ŞUNU DERİM AKILLI İNSAN ÇALIŞIR APTAL İNSAN KÜSER İŞTE BÖYLESİNE GÜZEL BİR HABERİ MUHTEŞEM BİR BAŞLIKLA MESLEKTAŞI İÇİN VEREN KİŞİYİ KİM OLURSA OLSUN ALKIŞLARIM. ÇÜNKÜ YEREL YAYINCILARIN EN BÜYÜK ZAFI BİR BİRİNİ YERSİZ KISKANMASI VE KISIR ÇEKİŞMESİ BU BENİ YILLARDIR ÇOK ÜZER BU YARIŞMAYA İLK YILLARDA 1997 DE ÇEKİLMİŞ BİZ KALEM DOSTLARIMIZI BİR ÇATI ALTINA TOPLAYAMADIK AMMA HİÇ OLMASIN BİR ÇITA ALTINA TOPLAYALIM DEĞİP BU İŞE GÖNÜL VERDİK. BİRDE YILDA HİÇ OLMADI BİRGÜN BAŞIMIZ DİK GÖZLERİMİZ YÜKSEK UFUKLARDA OLSUN MESLEYİMİZE VE MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN HAKSIZLIKLARI UNUTALIM İSTEDİK İŞTE BU GÜZELLİKLERİ YILLARDIR USANMADAN YAZAN OZAN ARKADAŞIMIZDA BU DEĞERLİ KALEM DOSTLARINDAN BİRİ ONA VE ORAYA KATKI KOYAN HER DOSTUMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER. SEVGİLİ DOSTUM 2004 YILI 4700 İLA REKOR HÜSEYİN ÖZTÜRKE AYİTTİ BU YILKI ETKİNLİKTE 4900 METRE İLA AHMET YILMAZ RAKİBİNİ EGALE ETTİ BİLGİLERİNE. HER ZAMAN DURUM NE OLURSA OLSUN BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ. FAHRİ ORMANLI "DÜNYA YEREL YAYINCILAR BİRLİĞİ" "DWB-TR" KURUCU BAŞKANI.

mesut şaşkın 07-06-2008

Tek kelime ile harika, yalnızzz.....

haber harika etkinlik harika herşey dört dörtlük. tek eksik şu: Fahri Ormanlı ile tanışmayı çok istiyorum. çünkü ona bir sorum olacak. burdan çok sordum ya yanıt alamadım ya da mesajım yayınlanmadı. Fahri Ormanlı biraz daha mutevazi olurmusunuz. her haberin altına mesaj yazmanız ve mütevazi olmayan yapınızla çok tepki toplarsınız..

MEHMET SAKAL 13-06-2008

TALİP ERCANI TEBRİK

SEVGİLİ KARDEŞİM TALİP.ALDIĞIN ÖDÜLDEN DOLAYI TEBRİKLERİMİ SUNAR,BAŞARILARININ ARTARAK DEVAMINI DİLERİM.SEVGİLER,SELAMLAR.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 520
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 646
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 415
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 864