Muhatap Aranıyor !?

28-01-2022 1914 Yorum yok. Yorum Ekle


Ülke gündemi neredeyse bir an da değişti. Bende dâhil olmak üzere, hepimizin karla mücadelesi daha önce pekte aklımıza gelmeyen soruları beraberinde getirdi.

Yaygın basında kar yağışıyla mücadele noktasında yaşanan eksiklikler nedeniyle, günah keçisi aranırken, biraz araştırdığımızda gördük ki, her zaman ki gibi muhataplar çoğul olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce birçok kez trajik şekilde esprilere konu olan; bir işi beş kişinin yaptığı ritüeli, bir kez daha vücut buluyor.

Kar yağışı sonrasında, bir taraf İBB’yi suçlarken, diğer taraf siz önce kendi üstünüze düşen görevi yapın diyor.                                                                            

Peki, sorunların muhatabı kim?

Mesela D-100 karayolunda ilerliyorsanız, İBB tüm övgü ve yergilerinizin sahibiyken, ilçelere dağılan yollarda sorumlu ilçe belediyeleri oluyor. Kuzey Marmara Otoyolu ücretli olmasına rağmen maalesef ki genel tablodan pekte farklı seyretmedi. İzmit yönünden katıldığım yolda maalesef ki, unutulmuş gibiydik sadece ana arter kalıtımlarına geldiğimizde tuzlama araçlarını görebildik. Yolculuğum boyunca da tipi seklinde yağan kar nedeniyle görüş zorlaşırken, bir de aydınlatması olmayan yollar tüm aileme korku dolu anlar yaşattı. KMO yatırımcılarının aldıkları ücretlerin karşılığını vermesi gerektiğine inanıyorum. Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ICA sorumluluğunda olduğunu da araştırma yaparken, tekrar hatırlamış oldum.

 

Dünya genelinde bu tarz yatırım ortaklığı ile yapılan ve işletilen yolların her şeye rağmen kapanmadığı, bölgesel aralıklarla muhakkak temizlik ve denetiminin yapıldığı gerçeği, önümüzdeyken ülkemize gelince bu isleyiş neden değişiyor merak konusu.

Doğanın armağanı olan karı bile bir mağduriyet, esaret haline dönüştürüşümüzü izlerken, doğu ülkelerini gezip görmüş biri olarak halimize üzülüyorum.

Önlemler noktasında saatlik uyarılar yapıldı ama maalesef ki herkes evinin yanındaki işletmede çalışmıyor, insanlar iş yerlerinden evlerine dönerken bile mağdur oldular. Duyurular yaparken, sanırım birileri tedbir almayı ikinci plana bırakmış. Bu mağduriyetin birçok muhatabı olduğunu bir kez de köşemden vurgulamak istedim. Herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirse, gündelik hayatımız inanın ki sekteye uğramazdı.

Bir yandan haberlerde paramızla rezil oluyoruz diyen Vatandaşlar, diğer yandan bu yönetime oy verdim yazıklar olsun diyenler, nerden bakarsanız bakın haklıyız. Kimse topu eline almak istemiyor, çünkü atış suresi dolmak üzere, top tutanın elinde kalacak, hepimiz topyekûn her şeyin farkındayız. 

ÖĞRETMEN OLMAK

30-11-2025 Yorum yok. 1180
Ozan Derviş

Asıl Olanı Görüyor ve Duyuyor muyuz?

30-11-2025 Yorum yok. 1376
Neyir Erkan Şişman

Yeşile Tutunmak

30-11-2025 Yorum yok. 1501
Erdal Uzuner

BEYKOZUN DERELERİ

30-11-2025 Yorum yok. 1166
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR GARİP ORHAN VELİ

30-11-2025 Yorum yok. 969
Cüneyt Pulant

Beykozlulara...

30-11-2025 Yorum yok. 1188
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

HERŞEY TAMAM DA KIRAÇ MI SORUN OLDU...

30-11-2025 Yorum yok. 936
Hacı Arıcı

MENFAATSİZ SAF VEFALI YÜREKLER

30-11-2025 Yorum yok. 813
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 1234
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 5138
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5848