MÜZİK VE TIP BİRLEŞTİRİLDİ

24-11-2011 4568 5 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Devlet Hastanesi, kongre salonunda yapmış olduğu etkinlikte müziğin sağlıkla bağlantısı ve etkisi konulu sunumun ardından Beykoz Vakfı TSM Korosu Şef Hilda Lostar yönetiminde özel eserlerden oluşan müzik dinletisi sundu.

Beykoz Devlet Hastanesi, kongre salonunda yapmış olduğu etkinlikte müziğin sağlıkla bağlantısı ve etkisi konulu sunumun ardından Beykoz Vakfı TSM Korosu Şef Hilda Lostar yönetiminde özel eserlerden oluşan müzik dinletisi sundu.Beykoz Vakfı TSM Korosu Şefi Hilda Rostar ve Beykoz Devlet Hastanesi Hemşirelerinden Sevim Havuz'un hazırladığı özel program ve hastane kongre salonunda gerçekleşirken program sunumunu Hemşire Aydan Dündar yaptı.Hemşire Züleyha Sağ'ın teknik destek sağladığı, Müziğin tarih boyunca tedavideki yeri ve önemi konulu sunumu, etkinliği organize edenlerden olan Hemşire Sevim Havuz tarafından, slayt eşliğinde sundu.

Yapılan sunumun ardından Beykoz Vakfı TSM Korosu Şefi Hilda Lostar, özen ile hazırladığı konuşmasını zaman darlığı yüzünden kısaltarak, seçmiş olduğu beş makamın insanlar üzerindeki tedavi derecesini aktardı. Yavuz ve Lostar'ın başarılı sunumları daha konser başlamadan solonda ektisini gösterdiği görüldü. Sunumu ve konseri hastanenin zamanı müsait olan Doktorları da izlerkenvücut dilini kullanarak etkinliğe sundukları katkı dikkatlerden kaçmadı. Konserde özel seçilmiş eserler icra edilirken, şef ve bazı koro üyeleri solo şarkılar okudu. Beykoz Vakfı Musiki Korosu bu tür sosyal etkinlikleri çeşitli huzur evleri ve kültür merkezlerinde yaparak, musikimizin güncellenmesi adına hizmet verirken "müzik ruhun gıdasıdır" felsefesini de dinleyicileri ile buluşturuyor.

Konser sonrasında Beykoz Devlet Hastanesi Baş Hemşiresi Ayşe Kabacaoğlu yaptığı kısa konuşmada Beykoz Vakfı TSM Korosu Üyelerine, Şef Hilda Rostar'a ve etkinliğin hazırlanmasında katkıları olan Hemşire Sevim Havuz'a teşekkür ederek, teşekkür belgesi sundu. Başhemşire Kabacaoğlu, ilk etkinliklerinde zamanın ayarlanması konusunda eksikliklerinin olduğunu ve yapılan etkinlikten olağanüstü mutluluk duyduklarını belirtip bundan sonraki etkinliklerin zaman organizesinin daha iyi olacağını vurgulayarak emeği geçenlere ve izleyenlere teşekkürler etti.

Sunum ve Müzik dinletisine katılan hastane personelinin yapılan etkinlikten duydukları memnuniyeti net ortaya koyan görüntüleri, etkinliğin amacına ulaştığını ve bu etkinlikten alınan pozitif elektriğin ertesi gün hastaneden hizmet alacak hastalara yansıyacağının göstergesi olarak algılandı.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


24-11-2011 4568 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Gülseren 24-11-2011

İiçemize geç gelen güzellikler

Beykoz Vakfı TSM Korosunu ve bu koro ile irtibata geçen hastane yetkililerini kutluyorum. Çok önemli bir konuyu işlemişler, buna benzer çalışmaları değişik sivil toplum kurumlarında da yapmalarını öneririm. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum izlemesi bile keyifli.

Fahrettin Eker 24-11-2011

Müziğimizin Önemini Hatırlatanlara Tebrik ve Teşekkür

Sayın doğuş haber yetkilileri, kültür sanat ve toplumsal haberlere bakış açınıza bayılıyorum. İnternet haberciliğine ayrı bir bakış getirdiniz.Sizleri uzaktan eski bir Beykozlu olarak takip ediyorum. Bütün samimiyetimle tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Fahrettin Eker/Karaman

sema .ünal 24-11-2011

müziğin tatlı esintisi

yorucu ve stresli bir iş günü sonrasında müziğin vermiş olduğu hoş bir seda ile yorgunluğumuzu unuttuk.

murat kiraz 24-11-2011

Teşekkür

Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzik ile ilgisi olmayan varlıklar insan değildirler. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise müzik mutlaka vardır. Müziksiz hayat zaten mevcut olamaz. Atatürkün busözü her şeyi açıklıyor zaten.Böylebir etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Sevim HAVUZ hanımefendiye ( zaten kendisini konserlerden tanıyoruz ) sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

özlem candan 25-11-2011

çok güzel anlar yasadık..

bir sağlık çalısanı olarak butun streslerımızı atmamıza sesinin güzelliğiyle yardımcı olan sevim ablaya çok tesekkur ederım.çok güzel bir dinleti oldu..mutlaka dinlemelısınız..

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839