YAŞAYAN EFSANELER

21-12-2013 13832 9 yorum. Yorum Ekle

Yayın hayatımızın başladığı 2001 yılından itibaren tanıdığım, çalışmalarını Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği kurulana kadar uzaktan takip ettiğim, Beymezle birlikte yakından takip etmeye başladığım, Beykoz Siyaset ve Yerel dünyasının iki Efsanesi Adem Öztürk ve Zekayi Emeç ile okuyucularımız için küçük bir söyleşi yaptık.

Yayın hayatımızın başladığı 2001 yılından itibaren tanıdığım, çalışmalarını Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği kurulana kadar uzaktan takip ettiğim, Beymezle birlikte yakından takip etmeye başladığım, Beykoz Siyaset ve Yerel dünyasının iki Efsanesi Adem Öztürk ve Zekayi Emeç ile okuyucularımız için küçük bir söyleşi yaptık.

Yerel yöneticiliğin duayenleri olan her iki büyüğümüze konuyu götürdüğümüzde, teklifimizi kabul ettikleri ve geride bıraktıkları çalışma dönemlerine ait arşiv fotoğraflarını okuyucularımız ile paylaştıkları için teşekkür ediyoruz.

Adem Öztürk ve Zekayi Emeç’ten randevumuza gelirken öz geçmişlerini kendi kalemlerinden getirmelerini rica etmiştik. O kadar yalın ve akıcı öz geçmişleri var ki, günümüz siyasetçilerinden istisna olanlar hariç birçoğu böyle bir öz geçmişe sahip olsalar neler yazacaklarını düşündükçe bu iki efsaneye olan ilgimiz ve saygımız daha da artıyor.

Öz geçmişler o kadar yalın ve şeffaf ki bize sadece bunları elde ettiğimiz fotoğraflar ile desteklemek kalıyor. Bu sebepten de basılı gazetemize olanaklarımız nispetinde bol fotoğraflar ile öz geçmişi örtüşen hale getirmeye çalışacağız.

İnternet gazetemizde ise, sohbetin konseptinin her iki büyüğümüzün öz geçmişlerinde yazdıklarının biraz daha açılmış halleri olduğu için sohbetimizin video kaydını da haberimize ekledik.

Ayrıca çok büyük bir misyonu olduğuna inandığımız, fakat bu güne kadar arzu edilen ölçüde Beykoz kamuoyunda kabul görmeyen Beymez Derneğinin çeşitli etkinliklerinin haber linklerini de, ilgi duyan okuyucularımızın tekrar hatırlaması için aktardık.

ADEM ÖZTÜRK’ÜN ÖZ GEÇMİŞİ

1954 Yılında Rize’de doğdum. 1956 yılında babam ile Rize’den İstanbul Tophaneye göç ettik. Rahmetli babam Tophane’de liman inşaatında çalışıyordu.

1957 yılında Tophaneden Kavacık Mahallesine taşındık. Ve o yıldan itibaren Beykozluyum. Eğitimimi tamamladıktan sonra 1972 yılında ticaret hayatına başladım. 40 yıllık evli ve dört çocuk babasıyım.

1979 yılında Kavacık Kalkındırma Derneği ile başlayan Sivil Topluk Kurumları ile ilk tanışmam, derneğimizin 1980 ihtifali ile kapanması sonrasına çok üzülmeme rağmen, bundan sonraki sayısını unuttuğum birçok STK çalışmalarımı yarın ihtilal olacakmış gibi tedbiri hiç elden bırakmadan devam ettirdim.

1983 yılında Anavatan Partisinin kurulmasıyla, Kavacık’ta ki ilk kurucu üyelerinden oldum. 1984 yılında Anavatan Partisi Beykoz Belediye Meclisi üyeliği için davet edildim. Rahmetli Turgut Özal’ın “ hakka hizmet, halka hizmettir” düşüncesinden yola çıkarak bu daveti tereddütsüz kabul ettim.

1984 yılında Ali Zengin ile Başlayan Beykoz Belediyesi Meclis Üyeliği görevimi, 2. dönem Şevket Arıkan, 3. dönem Yücel Çelikbilek, 4. dönem Alaattin Köseler ile devam ettirdim.20 yıl Beykoz Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundum. Bu arada 1994 yılında yerel seçimler iptal edildiğinde, yeni seçim yapılana kadar ki ara dönemde 2 ay Beykoz Belediye Başkanlığı görevinde bulundum.

Beykoz’da ki 1. Belediye Başkanlığı döneminde Muharrem Ergül Belediye Başkanının Özel Kalem Müdürlüğünü yapmaktaydı. 20 yıllık meclis üyeliği hayatımda Beykoz’da Belediye Başkanlığı görevinde bulunan tüm Başkanlarla görev yapmış olmak benim için övünç kaynağıdır. Yerel yöneticiliğin, siyasetin ve sivil toplum kuruluşlarının hemen hemen her kademesinde çalışmış bir Beykozlu olarak bana güvenenleri hiçbir zaman mahçup etmedim.

Şimdi ise Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği (Beymez) de Başkanlık görevimi devam ettirmekteyim. 20 yıllık siyasi ve yerel belediyecilik tecrübelerimi yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım ile paylaşıp, onlarında görüşleri ile ortaya çıkan analizlerimizi zaman zaman ilçemizin basın mensupları ile paylaşıyoruz. Hayatımın Beykoz’da geçmesi sebebiyle, 20 yıllık bir hizmetim olmasına rağmen halen kendimi Beykoz’a borçlu hissediyorum.

İşlerimi çocuklarıma devretmem nedeniyle bol olan zamanımı Başkanlığını yaptığım Beymez ve üyesi olduğum sivil toplum kuruluşları ile geçirmekteyim. Ayrıca boş zamanlarımda hobi olarak arıcılıkla da uğraşmaktayım.

ZEKAYİ EMEÇ’İN ÖZ GEÇMİŞİ

1945 yılında Beykoz Ortaçeşme de doğdum, tahsil hayatımdan sonra iş hayatına atıldım.

Yıllarca ticaret ile uğraşırken diğer taraftan da sivil toplum kuruluşları ile çalıştım. 1984 yılında Anavatan Partisi Bakırköy Teşkilatına kaydoldum. Partimin 1994 yılına kadar değişik kademelerinde görev aldım.

1994 yılında Anavatan Partisinden Meclis Üyesi olmak için Ali Talip Özdemir’den teklif alarak, Meclis Üyesi seçildim.

1998 yılında Anavatan Partisinden istifa ederek ayrıldım. 1999 yılında o zamanki Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş teklifi üzerine Fazilet Partisine girdim ve Beykoz’dan Büyükşehir ve Beykoz Belediye Meclisi üyesi olarak görev yaptım.

Fazilet Partisinin kapatılması ile yeni kurulan Ak Partiye Üye olduk. 2004 yılında Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Ahmet Batu’nun teklifi ile Ak Parti Beykoz Belediye Meclis Üyesi seçildim.

2004-2007 tarihleri arasında Meclis Başkanı olarak görev yaptım. Belediye Meclisinin her kadrosunda görevlerde bulundum. Ayrıca 8 sene İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğinde görevde bulundum.

Yerel Yönetimler konusundaki yıllanmış tecrübelerimi, hala hizmet anlamındaki borçlarımı ödeyemediğimi düşündüğüm Beykoz’a sunmak üzere, önümüzdeki yerel seçimde partimin Belediye Meclis Aday Adayı oldum.

Not: Haber fotoğraflarının orjinalleri ve daha fazlası foto galerimizdedir.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


21-12-2013 13832 9 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Beymezli 21-12-2013

Tebrik ve Öneri

Sayın Doğuş Haber yetkilileri sizleri bu haberiniz için tebrik ederim. İyi niyet temennileriniz arkadaşlarımız tarafından iyi anlaşılacağını umuyorum. İnşallah yeni çalışma dönemi ile daha aktif çalışırız. Yanlış anlamazsanız yazınızla ilgili bir önerim olacak. Sizde takdir edersiniz ki geçmişte üstün hizmetleri olmuş başka arkadaşlarımız da var. Bu haberi bir yazı dizisi haline getiremezmisiniz. Samimiyetinize güvendiğim için yazdım lütfen yanlış anlamayın. Bu arada her iki Başkanımızı da tebrik ediyorum.
Beymezli

Nurhayat Mutlu Karaca 21-12-2013

Yıllar öncesine gittim

Rahmete kavuşmuş bir Anavatan Partili kızıyım, babamın yaşadığı yıllarda hep Anavatan sahbetleri ile büyüdük. Babamın ölmesi ve partinin siyasetten çekilmesi ile Anavatan adını hiç duymuyordum, siyasetçileride pek iyi tanımadığım için partinin adını duymak beni heyecanlandırdı.
Çengelköyden Beykoza selamlar

Bahattin 21-12-2013

başarılar

Çok dolu dolu bir özel haber olmuş.
Eski günlere gittim geldim. Ne kadar sıkıntılı dönemler yaşadığımızı bir kez daha hatırladım. Bugünlerde siyaset işinin ne kadar kolaylaştığını farkettim.
gözlerim dolu dolu okumaya tek tek fotograflara bakmaya çalıştım. belki bir dost daha fazla görürüm diye...
Arkadaşlarıma başarılar dilerim.

ESKİ BAKIRKÖYLÜ 22-12-2013

Örnek siyaset

Samimi ifadeler, güzel bir röportaj, harikulade resimler.. Siyasetin ne demek olduğuna dair.. Doğuş habere de teşekkürler..

Beymezli 24-12-2013

Sıra bekliyoruz

Sayın editör, Beymez iki kişi değil bize ne zaman sıra gelecek.

Yasemin Değirmenci 24-12-2013

KaLiteLi Siyasetin KahramanLarı...

Siyaset; kaLiteli,erdemLi ve amacına uygun yapıLırsa,sonucu kaLıcı hizmet oLur. BaşarıLı ve hayırLı neticeLer aLınır. Hizmet edenLer, haLkın gönLünde taht kurar ve unutuLmazLar.Bakırköy ve Beykoz siyasi arenasında iz bırakan ZEKAİ bey iLe 25 yıL önce siyaset yapma şansına sahip oLdum.İyi ki tanımışım. Siyaset bana dürüst ve sağLam karakterLi,candan bir dost kazandırdı.YıLLarın yıpratamadığı iki isim; ADEM bey ve ZEKAİ bey'e bundan sonraki siyasi hayatLarında başarıLar diLerim.YOLUNUZ AÇIK OLSUN...

ALPARSLAN ERDİN 25-12-2013

İyi ki varsınız

Bakmayın öyle kanka gibi durduklarına.Adem Başkan mecburiyetten Zekai Bey i yakınında tutuyor.Şakası bir yana,bu iki değerli insanı tanımaktan ve onlarla beraber çalışmaktan çok mutluyum.İkisinin dostluğu ve dayanışması bugün herkes tarafından örnek alınmalı.Beraber ağlarlar,beraber gülerler.Allah herkese böyle dostluklar ,arkadaşlıklar nasip etsin inşallah.İyi ki varsınız.Ozan Bey sana da çok teşekkür ederim .Çok güzel ve sıcak bir çalışma olmuş.

Aydoğan Demirkıran 03-01-2014

SİYASETİN BOZULMAYAN YÜZÜ

siyaset dedikleri zaman akla hep olumsuz bir insan düşüncesi gelir .Ama bu herkez için gecerli değil ,işte bu yüzlerden biride Adem Öztürk diyebilirim tüm siyasi hayatında herkesle yan yana kol kola duran gece gündüz bir vatandaşın işi olsa bile yatğından kalkıp koşan ender siyasetçilerden biridir. Kendisine beykoz a verdiği hizmetlerden dolayı tşk ederiz.Sayın ali Zengin başkan döneminden beri birlikte yapmış oldukları hizmetler unutulmaz.halen de Beymez de beykoz için verdiği caba harcadığı hizmetleri için kendisine ve mesai arkdaşlarına tşk ederiz.Saygılarımla ..

Nursay Şenyer 09-01-2014

Siyaset ve Dürüstlük

Zekai Emeçi bundan 10 sene evvel Eminönü ilçesinde siyasi hayatımda tanıdım,centilmenliği, ahlakı ve siyasi duruşu herkesten çok farklıydı. Siyasetin böyle kaygan bir zeminde böyle Dost,dürüst, arkadaş canlısı anlayacağınız Adam gibi Adam. Sizinle bir anımı da paylaşmak isterim ;
İlçede toplantı sırasında birden kar bastırdı bende araç olduğu için yola çıkmaya korktum , benim centilmen ağabeyim , hava durumundan haberdar olduğundan araba ile gelmemişti fakat benim aracımı kullanarak beni evime kadar bırakma centilmenliğini göstermişti, onun hakkını nasıl öderim. O kadar erkek arasından tek cesaret gösterip o havada bana bu iyiliği yapan sendin. Yaşamında sağlık ve mutluluk ve başarılarının devamını dilerim.Yolun açık olsun...

Toplam 9 yorum bulundu. 1-9 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1182
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 927
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 770
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 732
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 696
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 669
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 513
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1187
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 923