OZAN DERVİŞ “SEÇİM SONRASI SESSİZLİK”

28-04-2024 920 Yorum yok. Yorum Ekle

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde ilçe Yerel Basını ile oldukça yakın ve koordineli çalışmalar gerçekleştiren Siyasi Partilerde, seçim sonrası çalışmalarını neredeyse Yerel Basın ile paylaşan maalesef yok.


Seçimlerin hemen arkasından gelen Ramazan Bayramı’nda da alışıla gelmiş siyasi partilerin bayramlaşma törenlerine, Yerel Basın davet edilmedi. Ve sonrasında da bilgilendirilmedi.

 

31 Mart Yerel Seçimleriyle birlikte, ilçe genelinde uzun süreçtir devam eden yerel iktidar değişikliği söz konusu oldu ve daha önce Beykoz Belediye Başkanlığı yapan Alaattin Köseler’in yeniden Beykoz Belediye Başkanı olmasıyla, Beykoz Belediye Yönetimi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda geniş katılımlı Halk Bayramlaşması gerçekleştirdi.

 

Partiler kısa bir sessizlik sonrası kendi içlerinde mahalle toplantıları ve ardından örgüt veya teşkilat toplantıları gerçekleştirdiler.

 

Geçmişte bu toplantılara da Yerel Basın davet edilirdi. Önceden toplantıların hangi sürecine kadar kalabilecekleri hatırlatılır. Ve o süreç geldiğinde, toplantı salonunun dışına lisan-ı münasip bir dille davet edilerek, toplantılarının parti içi bölümüne geçilirdi.

 

Bir de geçmişte, Belediye Başkanına yapılan hayırlı olsun ziyaretlerinde kurumsal kimliği olanlar basını davet ederlerdi. Ve basın ilk selamlaşmayı görüntüledikten sonra tarafları baş başa bırakırlardı. Oysaki şimdi birçok kurum ziyaretlerini hiç basın ile paylaşmadan, kendi mecralarında paylaşmayı şimdilik öncelikli görmekteler.

 

Yukarıda bahsetmeye çalıştığım konuların tarifi maalesef ki, eski köye yeni adetler getirmek sözcüğü ile tam olarak örtüşmekte.

 

Kendi gazetem Beykoz Doğuş Haber adına özellikle vurgulamak isterim ki, Merkezi ve Yerel Yönetimlerimizin, Siyasi Partilerimizin, Kurum ve Kuruluşların, Beykoz Halkına duyurulması gereken çalışmalarını, geçmişte olduğu gibi olması gereken basın davetleri alarak, halka duyurmak isteriz.

 

Basını davet etmeden, kurumlarından birisinin fotoğraf kurallarına dikkat edilmeden çekilen düzensiz fotoğraflar ve yazım kurallarına uymayan hikâye veya roman niteliğinde yazılarla, hazır haber gönderme hastalığına da devam edebilirler. Tabi ki her yiğidin bir yoğur yeme özelliği unutulmamalıdır.

 

Ve yine unutulmamalıdır ki, geçmişte olduğu gibi mevcut çalışma dönemleri, siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar için bitecek ve yeni bir seçim süreci yaşanmaya başlayacak. İnanın bahsetmeye çalıştığım olumsuzluklar devam ettiği sürece, önümüzdeki seçim süreçleri tüm taraflar açısından, daha problemli olmaya başlayacak.

 

Uzun lafın kısası etik kurallar dâhilinde, halka indirilmesi gereken haberlerinizi, otuz yılı aşan bir süreçtir, başlama sürecimizden günümüze kadar ki süreçte de, olduğu gibi aynı doğrultuda Beykozlulara aktarmak istiyoruz.

Bu kadar seçimden bahsetmişken, geride bırakılan yerel seçim sürecinde Beykoz için hayırlı çalışmaları olanlara teşekkür ederken, önümüzdeki seçim süreci için sorumluluk alan tüm yerel yöneticilere de başarılar diliyoruz.

 




28-04-2024 920 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1192
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 938
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 774
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 740
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 699
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 688
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 675
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 521
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1194
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 928