ÇANKIRILILAR YAREN KÜLTÜRÜNÜ DEVAM ETTİRİYOR

31-01-2013 4792 5 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “BEYÇANDER” yeni hizmet binasında Yeren Gecesi düzenledi.

Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “BEYÇANDER” yeni hizmet binasında Yeren Gecesi düzenledi.

 

İnsanı yetiştirme, hayata bağlama, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunma, ulusal değerleri yaşatma ve yeni kuşaklara taşıma çabasının genel adı olan “Yaren Kültürü” yıllardır geleneksel hale getirilerek günümüze değin yaşatılan bir değerimiz.

 

Beykoz’da oldukça fazla olan Çankırılıların bu kültürü yaşatma ve güncelleme anlamında yıllardan süregelen gayretleri bilinmekte. İlçe dernekleri ile başlayan, Vakıf düzeyinde gerçekleşen ve Beykoz Çayır Festivalinde binlerce Beykozluya sergilenen bu kültür mirasımız yakın zamanda açılan Beykoz Çankırılılar Derneğinde gerçekleştirildi.

 

Çankırılılar Derneği Yaren Gecesinde, Çankırılı olan bir dönem önceki Beykoz, yeni Diyarbakır Sur Kaymakamı Aydın Ergün ve Arkadaşları, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Erdal Öztürk, Fatih Yılmaz, Muharrem Kaşıtoğlu, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, Beykoz İl Dernekler Birliği Dönem Başkanı ve Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Karakaya, Batumlular Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, bizim katıldığımız süre içerisinde gözlemleyebildiğimiz konuklar oldu.

 

Beykoz Çankırılılar Derneğinin Yöneticileri, konukları ve üyelerinin de katıldığı gecede, derneğin Başkan Yardımcısı Uğur Küpeli Yaren Kültürü hakkında genel bilgiler aktarmasından sonra, Başkan Bilal Karabacak kısa konuşmasında katılımcıları selamlayıp dernek çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

 

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan yaptığı kısa selamlama konuşmasında, kültürel değerleri ve bu değerlerin güncellenerek uygulanmasını önemsediğini ve merakla geceyi takip edeceğini bildirdi.

 

Yaren Kültürünün aktarılacağı gecede, önce Yaren Çavuşu gelip ön bilgiler verdikten sonra Küçük Başağa ve Büyük Ağa ile Yarenler salondaki yerlerini aldılar. Salon yönetiminin tamamen Yaren Çavuşunda olduğu, Çavuş’un Büyük Baş ağadan aldığı destur ile geceyi yönetmesi yaren kültürünün eksiksiz uygulanmasına vesile oldu.

 

Çankırı Yöresinin yetiştirdiği Ünlü Sanatçı Sami Yalçın’ın Yaren Meclisine ait özel türküler ile beslediği gecede, çeşitli oyunlar oynanırken, birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen kaya tuzundan yapılmış gece lambası yapılan açık artırmada Çankırılı İş Adamı Mustafa Ekmekçioğlu’na kaldı. Ekmekçioğlu yaren kültürünü yaşatan dernek yöneticilerine teşekkür edip açık artırmada kazandığı hediyeyi de derneğe bağışladı.

 

Yaren gecesi programı içerisinde Büyük Baş Ağanın talebiyle her iki Kaymakam’da kendilerini tüm davetlilere ayrıca tanıttıkları gecede, yaren meclisine geç gelenler ve erken ayrılmak isteyenlerde yine Büyük Baş Ağa’dan izin alarak hareket ettiler.

  


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


31-01-2013 4792 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

bilal karabacak 01-02-2013

beycander

göstermiş oldugunuz ilgiden dolayı sizlere ve katılan misafirlerimize sizin aracılıgınızla tekrar teşekkurler ve selamlar

Handan Karalı 01-02-2013

Tebrikler

kültürlerini bizlerle paylaşan çankırılılar derneği yöneticilerini samimi duygularım ile tebrik ederim. çankırılılar derneği gibi birkaç derneğin dışında kalan birçok dernek bırakın kendi kültürlerini yansıtmayı adeta unutulmasına çalışıyorlar. beykoz stk dünyası gözlendiği zaman bu açıkça belli. istanbullu kökenli bir beykozlu olarak bütün yörelerin kültürlerini öğrenmek istiyorum, bunu kerdi çapımda yapmaya çalışıyorum ama, stk yetkililerinin de buna yardımcı olmaları gerekli. çankırılılar derneğini birkez daha tebrik ederim.

bilal karabacak 01-02-2013

beyçander

handan hanım bu göstermiş oldugunuz ilgi ve alakaya dernek başkanı olarak teşekkur ederim bir beykozlu olarak her ne kadar hangi ilden oldugunuzu bilmesemde işllah sizin gibi insanlar kulturune her zaman sahip çıkarlar bizlerde bunu daha iyi şekilde halkımıza yansıtırız bu bizim görevimiz sagılar ve selamlar

Ugur Küpeli 01-02-2013

Beyçander

Doğuş haber ailsine yapmış olduğu bu güzel haberden dolayı teşekkür eder.güzel yorumları ile bizleri gururlandıran kardeşime saygılarımı sunar.Yaran meclisi ile yakından ilgilenen ozan beyede en kısa zamanda baş ağ olur.Çok güzel olur

Ahmet Yerlikayalar 06-02-2013

Beyçander

Çankırılılar Yaren gecemize katılımınızdan ve göstermiş olduğunuz ilginizden dolayı teşekkür ederim. Başka bir yaren gecemizde buluşmak üzere.

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 683
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 527
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 511
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920