CHP BEYKOZ VAKFINDA İKTİDAR RÜZGARI ESTİRDİ

18-11-2012 3786 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Vakfı’nın organize ettiği CHP’nin dünü, bugünü ve yarını konulu panel, Panelist CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr Haluk Koç, Parti Meclis Üyesi- Emekli Müsteşar Halit Toraman ve Moderatör İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş ve çok sayıda partilinin Beykoz Vakfında bir araya gelmesiyle başladı.

Panelin alt yapısını hazırlayan Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören yaptığı açılış konuşmasında, CHP’nin dünü, bugünü ve yarınını değerlendirebilecek çok önemli isimleri bugün panelimize davet ettik, çok değerli konuşmacılarımızdan bilgilenmeye özen gösterelim diyerek herkese katılımlarından dolayı teşekkür edip, sözü etkinliğin moderatörüne verdi.

Panelde, CHP  eski Bakanlardan Mehmet Moğoltay, eski Ordu İl Başkanı Refik Ülsever, eski Milletvekilleri Ali Topuz, Şinasi Öktem, Selami Öztürk, Rıdvan Budak ve Kemal Kumkumoğlu, CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, İlçe Yöneticileri, eski İlçe Başkanları ve Yöneticileri, Partililer, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, ve Beykoz Vakfının duyurularına ilgi gösteren Beykozlular hazır bulundu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr Haluk Koç yaptığı konuşmasında; partinin dününü, bugününü uzun uzun anlatırken, içinde bulunduğumuz siyasi yapıyı da eleştirdi. Koç, 12 eylül döneminde her türlü muhbirlik yapılıyordu, şimdilerde gizli tanık var. O zamanlarda asmayalım besleyelim derlerdi, bugün yargıya yapması gerekeni söyledim diyenler var. O zamanın Kenan Evren’i neyse bugünün Recep Tayyip Erdoğan’ı da o dur. Diyen Koç’un sözlerinin ardından, salonda alkış tufanı koptu. Koç açıklamalarına devam ederken, şimdilerde bana özellikle çift başlılık mı soruları soruluyor; ben doktor kimliğimle; siyam ikizleri gibi görüyorum bunları, vücutları bir, kafaları ayrı olan siyam ikizleri çok uzun ömürlü olmamalarıyla bilinirler diyorum. Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof.Dr Haluk Koç özellikle, Başbakanı kızdırmaktan karşısına almaktan korkan ve bu nedenle yanlı yayın yaptığını söylediği Medya gruplarını eleştirdi. İktidar, herkesi kendisi yönetmek istiyor, Muhalefeti de ben biçimlendireceğim diye düşünüyor dedi.

CHP’nin kendi içinde gelişime ve değişime açık olduğunu söyleyen Koç, parti içi istihbaratlaşma birine yakın olup yer edinme devri bitecek. Örgütlenme önemli hale gelecek. Artık kırgınlık, küskünlük vakti değildir. Herkesin parti çatısı altında buluşma ve birlikte hareket etme günüdür dedi. Tartışacağız, eleştireceğiz konunun burasında küsmek darılmak yok diyen Haluk Koç, peki yarındaki CHP’de neler olacak hemen söyleyeyim, sağlıklı bir örgüt yapısı ve yer edinmek için belirli kişilerle arkadaş olmaktan vazgeçilmesi lazım. Artık başarılı olmak zorundayız diyen Koç, AK Partiyi bilhassa İstanbul’dan edeceğiz, İstanbul’da yılanın başı koptuğu zaman Türkiye’de yılan kımıldayamayacak hale gelecek dedi.

Daha sonra Moderatör İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş sözü Parti Meclis Üyesi- Emekli Müsteşar Halit Toraman’a bıraktı. Toraman da yaptığı açıklamada, dünü ve bugünü değerlendirmesinin ardından, kendi aramızda saygı ve sevgiyi korumalıyız çünkü ancak bu şekilde huzuru buluruz. Huzur bize başarıyı getirecek. Bir partide bencillik, bireysellik varsa hiç bir şey olmaz, çok konuşma sus diyorlar, konuşacağız, tartışacağız ve eleştireceğiz ancak o zaman ilerleriz, büyürüz dedi.

 

Gençlerin partide az olmasının sebebi yukarıda esen rüzgârdır diyen Toraman, bireysel hırs bitsin, o gelir bu gelir hiç kimse gelmez partiyi tarihe gömerler, yerel seçimlerde parti bir adım ileri gitmezse batarız. Seçimde bir oy nasıl alırız bunun hesabını yapmalı birbirimize sarılıp, sevip, saygı duyarak 89’lu yılları yeniden yaşama ihtimalimizin olduğunu düşünüyorum. dedi.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildiğinde, Haluk Koç sorulara cevap verirken özellikle yerel ve ulusal boyutta solun tarifinin iyi yapılması gerektiğini, bu anlayışla halkın kendi çıkarını koruyacağını ve emperyalistlerin kafasına vuracağını kaydetti. 




18-11-2012 3786 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

C E V İ Z C İ 19-11-2012

eksik montaj

salonda gençler , kadınlar ve sade vatandaş bulunmuyor. bu chp ne zaman seçkinçi toplantılardan vazgeçip halkla bütünleşecek.

VİKTORY 24-11-2012

SEÇİM

CHP BEYKOZ DA BAŞKAN ALAADDİN KÖSELER...
YARDIMCILARI:SEVKET ARIKAN,AYDIN DUZGUN,NEVZAT KARATAS OLURSA SEÇİM KAZANIR!!!

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 527
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 511
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920