KÖY BAYRAMLAŞMALARI DOĞUŞ HABER İÇİN BİR TUTKUDUR

26-08-2012 7183 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz’un bazı köylerinde gelenek haline gelen ikramlı bayramlaşma törenleri için Beykoz Muhtarlar Birliğinin belirlediği program dahilinde bayramlaşma töreni olan tüm köyleri, Beykoz Muhtarlar Birliği üyeleri ile birlikte ziyaret ettik.

Beykoz’un bazı köylerinde gelenek haline gelen ikramlı bayramlaşma törenleri için Beykoz Muhtarlar Birliğinin belirlediği program dahilinde bayramlaşma töreni olan tüm köyleri, Beykoz Muhtarlar Birliği üyeleri ile birlikte ziyaret ettik.

 

Köy bayramlaşmalarını Beykoz Yerel Basınından sadece gazetemiz takip ederken, bir gazete sahibi arkadaşımıza bizim aracımız ile birlikte gitmeyi teklif ettiğimizde, normalde katılmayı düşünmüyordum ama köylerdeki bayram pilavı harika, pilav için katılmak istiyorum diyerek, ekibimize katılan değerli arkadaşımız ile bayramın 1. gününü birlikte takip edip, 2 ve 3. günlerini tek basın kuruluşu olarak izledik.

 

Bayramın 1. günü Paşamandıra, Bozhane ve Kılıçlı Köylerindeki bayramlaşma ile programda olmayan, geçtiğimiz günlerde vefat eden İshaklı Köyü Muhtarı Mehmet Şimşak için yapılan ikram ve sonrası bayramlaşma için İshaklı Köyüne, oradan da Aydın Ergün’ün her yıl özel programında olan sevgi evleri ziyaretine katıldık.1. gün bayramlaşmasına Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Kalaycı, Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Cavit Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, çevre köylerin Muhtarları katıldı.

1. gün bayramlaşmalarında İshaklı Köyü Bayramlaşması programa son anda konulması sebebiyle ekibimiz özce Paşamandıra Köyüne uğradı.Muhtarlar Derneğinin programının son anda, İshaklı Köyünden başlaması sebebiyle, önceden ulaştığımız Paşamandıra Köyünde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticilerin oluşan kalabalık bir ekibe rast geldik.

   

Bayramın 2. günü yapılan ziyaretlere 1. gün katılımcılarının dışında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Örnekköy, Zerzavatçıköy, Alibahadır, Değirmendere, Öğümce Köyleri ile bu köylerin bir kısmında ziyaretleri çakışan CHP Beykoz İlçe Başkanlığı kafilesini, Öğümce Köyünde ayrıca görüntüledik.

Bayramın son gününde ise tüm Bayramlaşmaların organizesini yapan Beykoz Muhtarlar Birliği Yönetimi başta olmak üzere, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Yöneticileri, Meclis Üyeleri ve Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kollarından oluşan, kalabalık bir ekip de ile son gün bayramlaşmasına katıldılar.Mahmutşevketpaşa, Riva, Göllü ve Cumhuriyet Köylerine yapılan ziyaretler ile Beykoz Muhtarlar Birliğinin organize ettiği Köy Bayram ziyaretleri programı son bulmuş oldu.

Üç günlük ziyaretler içerisinde köylerine gelen ilçenin çeşitli makamlarının yöneticilerine misafirperverliklerini en güzel şekilde göstermeye çalışan köylüler, zaman zamanda bayram hoşgörü sınırları içerisinde sıkıntılarını dile getirdiler.

Turistlik köylerin konumunun korunması için yapılan sohbet, çocuklarını evlendirecek köylülerin imar yapılanması yüzünden çocukları için mevcut yapısının üzerine kat veya bahçesine bir ev yapamamanın sıkıntılarını dile getirirken, köylüler merkezi ve yerel yönetim sorumluları ile samimi sohbet ettiler.

Üç günlük köy bayramlaşmalarında yıllardır kronik hale gelen sıkıntı yine devam etti. Muhtarlar birliğinin yıllardır köyler arasındaki dengeleri kuruyabilmek için zor şartlarda yaptığı ziyaret programına göre, bazı köylerin bayramlaşma ve pilav ikram saatleri bittiği için o köylerde ziyaretçiler köylüler ile sadece çay içtiğinden, köy halkı bir dahaki bayram ziyaretlerinde önce kendi köylerinden başlanması talebinde bulundular.

  




26-08-2012 7183 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

serkan taştan soğuksu 26-08-2012

üzüldüm

Haberin içinde bir çok fotoğraf detayı, tek tek kaleme aldığınız ince nüanslar...Yok yok. Amma velakin, ciddi konulara değinen ve kısa sürede (en azından benim ailemin dikkatin çeken) herkeslerin dikkatini çeken genç gazeteci arkadaşımla ilgili vermiş olduğunuz detay hiç hoş değil. Demekki sizinle konuşurken dikkatli olmak lazım, çünkü sizinle konuşulan özel ya da genel şeyleri bir anda gazetenizde görebiliriz...

Ozan Derviş 26-08-2012

Açıklama

Sayın Yorumcu, olabilecek başka yanlış anlaşılmaları önlemek için bu açıklama yapılmıştır. Bahsini ettiğimiz arkadaşımız ile biz zaten gün içerisinde birçok kez bir araya gelme şansına sahip olan ve arkadaşımızın bahsini ettiğiniz yayın çizgisini kimseden aşağı kalmayacak kadar çok iyi biliyoruz. Keşke sizin belirttiğiniz ölçekte olabilsek ama maalesef yapamıyoruz. Arkadaşımız konusunda bahsettiklerimizin, kendisini tanıdığımız kadarı ile hiçbir mahsuru yoktur. İnanmanızı isteriz ki bizim dostluklarımız böyle küçük hesaplar üzerine değildir. Biz çok daha önemli konuları paylaşabilen geçmişi olan bir dostluk sürecine sahibiz. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
Ozan Derviş/Doğuş Haber Kurucusu ve Genel Yayın Koordinatörü

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 523
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 651
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 519
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 433
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 436
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 417
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 466
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1138
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 865