Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü Emin Adımlarla İlerliyor

08-10-2023 694 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü, kulübün işleyişi hakkında bilgi vermek için Beykoz yerel basını ile bir araya geldi.


Kavacık Doğal Dükkan’da gerçekleşen bilgilendirme öncesinde Avcılar Belediyesi Stadyumu’nda Ayazağa ile oynayacağı maç öncesinde kahvaltıda buluşan Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü oyuncuları, maçlarına yolcu edilerek başarı dileklerinde bulunuldu.

 

Sporcuların yolcu edilmesinin ardından Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğit Alp, Sportif Direktör Vedat Ateş ve Futbol Şubesi Sorumlusu Mehmet Türker Yılmaz’ın ev sahibi olduğu bilgilendirmeye İASKF Genel Sekreteri ve Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir, Beykoz Belediyesi Spor Koordinatörü İskender Közen ile Beykoz yerel basını katılım sağladı.

 

Kahvaltının ardından geçilen toplantının açılışını Kulüp Başkanı Mehmet Yiğit Alp yaptı. Başkan Alp, davetlerini kırmayarak bilgilendirme toplantılarına katılan misafirlerine ve Beykoz yerel basınına teşekkür ederek sözlerine başladı.

 

Konuşmasının devamında Kulüp Başkanı Mehmet Yiğit Alp “Biz, Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü’nü 5 yıl önce kurarken, hedefimiz Beykoz’un gençliğine spor yapabilecekleri bir ortam sağlamaktı. İlk önce Ted Koleji adı altında başladık. Orada, Uğur’un, Gökhan’ın ve Yasin’in çabalarıyla hep birlikte bir yapı oluşturduk. Ben, Ted Koleji’nde ilk 3 yıl tüm masrafını karşıladım ve kurulduğumuz sene ikinci amatörden birinci amatöre çıktık. Sonra ki sene süper amatöre çıktık ve sonra ki senede Bölgesel Amatör Lig’e çıktık zaten.

 

Burada ufak ufakta alt yapıyla ilgili yatırımlara başladık. Geçen yıl geldiğimiz son noktada, U18 takımımız kendi grubunda İstanbul’da şampiyon oldu. Burayı kurarken neydi amacımız, Beykoz’da gençlerin spor yapması, gençleri uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bunu nasıl yapabiliriz dedik, sporla. Sporu yaparken eğitimlerine de çok dikkat ediyoruz.

 

Hepsi, bizim A takımda da neredeyse tamamı üniversitede okuyor, spor akademisinde, genç takımda ki çocuklarımıza da burs imkanı sağlıyoruz, hem eğitim imkanı sağlıyoruz. Bu hususlara çok dikkat ediyoruz. Bunları yaparken de yıkıcı rekabetten de uzak durmaya çalışıyoruz. Hem BAL’da hem Süper Amatör’de bize gelen misafir rakip takımlara, her maçtan sonra tüm oyuncular, teknik edip ve yöneticilerle birlikte yemek yedik, ikram ettik.

 

Alt yapıdaki tüm çocuklarımıza idman sonrası yemekhane kurdurduk, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunları yaparken de düzenli bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Mesela Beykoz İdman Yurdu’nda para ödenme, malzeme gibi problemlerin olmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü düzenli sistemin başarı getireceğine inanıyorum ben. Biz kurarken, bir yıllık mı, iki yıllık mı, üç yıllık mı diye çok konuştular ama öyle olmadığını gördü herhalde insanlar. Böyle bir hevesle yapılmış ya da bizde spordan bir rant elde edelim diye yapılmış bir şey değil. Çünkü zaten ben sporda yapılabilecek en üst yöneticilikleri yaptım, federasyonlarda, Trabzon Spor’da, Trabzon Spor Basketbol Takım Başkanlığı yaptım şampiyon olduk, Trabzon Spor Futbol Takım Başkan Yardımcılığı, AS Başkanlığını yaptım işte sonuçlar ortada, o yüzden burada kişisel olarak her hangi bir rant, beklenti, siyasi-sportif hiçbir beklentimiz yok. Tüm derdimiz bu çocuklara spor yaptırmak, tesis kurmak için şimdi belediyemizle konuşuyoruz, yer arıyoruz, eğer yer bulursak tesis yapacağız. Tesis yaparsak, bu dediğimiz şeyleri çok daha rahat yapma şansımız olacak. Ayrıca tesisi sadece kendimiz için istemiyoruz, yeter ki böyle bir tesis yapabilelim, herkes faydalansın.

 

Diğer kulüpler içinde, ben onlarla yaptığımız toplantılar da da söyledim, elimizden bir şey geliyorsa daima yapmaya hazırız. Beykoz, İstanbul’da çok enteresan bir yer bence. Hem siyasi olarak, hem sportif olarak çok kuvvetli bir yer. Etki alanı çok geniş, bu etki alanının kullanılması lazım. Bunu kullanırken de ne kadar spor kulübü varsa spor branşlarının tamamında güçlü olmamız lazım. Bunlar içinde birlik olarak bir şeyler yapabiliriz. Çıktığımız noktada tekrar söylüyorum, toplumsal fayda üzerinden gidiyoruz, toplumsal faydayı ne kadar fazla sağlayabileceğimizin peşindeyiz. Bunun için sizlerin çok desteğine ihtiyacımız var, yol göstermenize ihtiyacımız var.

 

Beykoz’u çok iyi biliyorsunuz, bizim nerelerde ne yapabileceğimize dair yönlendirme yapabilirseniz çok mutlu oluruz. Biz bugüne kadar yaptıklarımızı paylaşmadık o bizim kusurumuz, bizim hanemize yazılsın. Bundan sonra yaptıklarımızı paylaşıp, daha iyisini nasıl yaparızı konuşmamız lazım ileride. Bu tür işlerde ortak akıl çok önemli.” şeklinde konuşmasına devam etti.

 

Konuşmasının sonrasında Başkan Mehmet Yiğit Alp, yerel basının sorularını da yanıtladı. Soru cevap bölümünün akabinde toplu çekilen hatıra fotoğrafı sonrası Ayazağa Maçı’nda Beykoz İdman Yurdu Spor Kulübü’ne başarılar dilenerek toplantı sona erdi.   

         




08-10-2023 694 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 523
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 651
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 520
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 460
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 433
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 436
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 417
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 466
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1139
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 865