ÖĞRETMENİM CANIM BENİM

27-11-2013 9714 Yorum yok. Yorum Ekle

24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile Beykoz’un iki unutulmaz öğretmeni olan, efsane öğretmen Ayşe Coşkuntuna ile öğretmen olan öğrencisi, üst düzey bürokrat, 5. dönem Beykoz Belediye Başkanı ve önümüzdeki yerel seçimler için yeniden Belediye Başkan Aday Adayı olan Muharrem Ergül’ü buluşturduk.

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım öğretmenler gününde planladığımız buluşmayı bir yıl sonra yapabilmenin mutluluğunu yaşarken, söyleşi öncesi görüşmenin altyapısını teklifimiz üzerine hazırlayan, Ayşe öğretmenimizin oğlu Beykoz’un en sevilen bireylerinden Eczacı Hamit Olgun Coşkuntuna'ya, söyleşimiz için talebimizi kabul eden Emekli Öğretmenimiz Ayşe Coşkuntuna'ya ve 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’e teşekkür ediyoruz.

Muharrem Ergül’ün yakın arkadaşı olan İsmail Hocaoğlu’nun da katıldığı ziyarette, eğitim dünyamızın neferi olmuş iki öğrenci öğretmen buluşmasındaki duygusal anları gördüğümüzde, yıllar önce planlayıp da yapamadığımız düşüncemizde ne denli haklı olduğumuzu anladık.

Yayına gireceğimiz gün öncesi gerçekleştirdiğimiz bir saatlik ziyarette yaşadıklarımızı bir haberle sınırlandırmamızın eksiklik olacağını düşünerek, Ayşe öğretmenimizi önümüzdeki sayılarda tüm yaşamını konu alacak uzun bir röportaj ile anlatabileceğimizin daha doğru olacağını düşündük.

Bu sebepten ziyaretimiz esnasındaki ilginç diyalogları 24 Kasım Öğretmenler günü münasebet ile siz Değerli Okurlarımızla paylaşıyoruz.

Ayşe Öğretmenimizin, ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti, konuşmasındaki doğal üslubu ile kullandığı Kırşehir şivesi ile anlatmasına doyamazken,  Muharrem Başkan için ise; onun örnek ve unutulması mümkün olmayan bir talebe olduğunu, Ergül’ün kendisine daha ilkokulda asistanlık yaptığını ve öğretmen olmasına rağmen öğrencisinden çok şeyler öğrendiğini ve faydalandığını, müthiş yetenek olarak devamlı okuduğunu ve okuduklarını arkadaşlarına anlattığını kendisinin de onları uzaktan izleyip mutlu olduğunu belirtecek kadar alçak gönüllü ve mütevazıydı. Hele zaman zaman konu ayrı bir haber konusu olabilecek müstesna eğitimci olan eşi Kemal Öğretmene geldiğinde gözlerindeki sevgi, saygı ve özlem parıltıları görülmeye değerdi. Ayşe Öğretmen uzun yıllar yaptığı görevi esnasında kendisini tamamen öğrencilerine adadığını, eşi ile aynı okullarda çalışmış olmasına rağmen, “eve geldiğinde okulu unutan, okula gittiğinde evi unutan” hizmet aşkı ile çalıştığının altını çizerken, genç öğretmenlere mesleklerini, öğrencilerini ve okullarını severek çok çalışmalarını öğütledi.

Yaşadığımız eşsiz sohbette Muharrem Başkan ise Öğretmeni için; o emeği ödenmeyecek büyük bir eğitimcidir. Bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında paçasından giren maytap parçasının bacağında büyük yara oluşturduğunu ve yaklaşık bir yıl okula gidemediğini, bu süre içerisinde Ayşe Öğretmeninin her gün evine gelerek kendisini çalıştırdığını, gelemediği günlerde ise öğretmen arkadaşını gönderdiğini belirterek, senesinin kaybolmamasını sağladığını belirtti.

Ergül sözlerinin devamında, Öğretmenlerin gün ışığında görünmeyen yıldızlar olduğunu, bizim ışığımız söndüğünde öğretmenlerimizin ışıklarının parladığını, kendi zamanlarında öğretmenlerin en iyi giyinen, en iyi konuşan, en iyi şartlarda yaşayan saygın ve kültürlü olduklarını ve kendilerini “rol model” olarak seçen birçok öğrencilerinin bulunduğunu vurgularken, kendisinin de onlardan bir tanesi olduğunu fakat böyle müstesna bir “rol modelim” olmasına rağmen kendisinin öğretmenliğini ilkokul öğretmeni Ayşe Öğretmeninin yanında “okyanusta bir damla bile olamadığını” da öğretmenin mütevazılığında dile getirdi.

Daha sonra Ayşe Öğretmenimiz ve Kemal Öğretmenimiz hakkında geniş haber yapacak olmamıza rağmen, bizi kırmayarak ziyaretimize katılan 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanımız Muharrem Ergül ile Ayşe öğretmenimiz arasındaki ilginç sohbetin kısa kesitlerini www.dogushaber.com internet gazetemizdeki haberimizin video bölümünden izleyebileceksiniz.

Her 24 Kasım Öğretmenler günü öncesi gazetemizin manşetinde kendisine ve tecrübesine yer verme telaşımızda olduğu gibi, gönlümüzden geçmesine rağmen çok kısa süreye sıkıştırdığımız bu söyleşi için çok değerli iki Öğretmenimiz Ayşe Coşkuntuna ve Muharrem Ergül’e teşekkür ediyor. Haberimizi temennilerine tamamen gönülden katıldığımız Muharrem Ergül Başkanımızın öğretmenler günü mesajı ile sonlandırıyoruz.

Beni Beykoz İshakağa İlkokulunda okutan, sonra Beykoz Ortaokulunda okutan, sonra Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde okutan öğretmenlerimin şahsında; yurdun dört bir yanında bu kutsal mesleği icra eden tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.

Muharrem ERGÜL

AK PARTİ BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Not: Söyleşinin video kaydı daha sonra eklenecektir. 

 




27-11-2013 9714 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1182
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 927
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 770
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 732
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 696
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 529
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 512
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1185
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 921